Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Οκτ 2011

Το ΚΚΕ(μ-λ) επιμένει στην άποψή του που κατατέθηκε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Aν κάποιος θεωρεί ότι η καταδίκη και των δύο πολιτικών αντιλήψεων (και όχι απλά τακτικών επιλογών) που συγκρούστηκαν την Πέμπτη στο Σύνταγμα (στις πλάτες και σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων απεργών και του αγώνα τους ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα) δεν είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, είναι δικό του πρόβλημα. Το ΚΚΕ(μ-λ) δεν είναι διατεθειμένο να χαϊδέψει τα αυτιά κανενός. Ούτε των παλιών ούτε των νεόκοπων «εργολάβων» του κινήματος. Ούτε των κορδονιών απέναντι στους εργαζόμενους και των τραμπουκισμών στα συνδικάτα, στις απεργίες και στις σχολές (τους οποίους έχουμε βιώσει και με τους οποίους έχουμε συγκρουστεί ανοιχτά) αλλά ούτε και του πετροπόλεμου και της δήθεν «επαναστατικής βίας» που δεν διστάζει να στραφεί απέναντι σε όποιον τολμά να την αμφισβητήσει. Γιατί και οι δύο βολεύουν μια χαρά τις δυνάμεις του συστήματος που τις αξιοποιούν με κάθε τρόπο.
Και για μας είναι ξεκάθαρο και κάτι άλλο ακόμα: ότι το βασικό πρόβλημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος είναι το πώς θα αντιμετωπίσει το γεγονός ότι το σύστημα είχε μια ακόμη επιτυχία ψηφίζοντας αυτά τα μέτρα. Το πώς θα συγκροτήσει την πάλη του, στους χώρους δουλειάς και ευρύτερα, ενάντια στην εφαρμογή αυτού του τερατουργήματος.
Ας μας ενημερώσουν, λοιπόν, όσοι κόπτονται για την ταξική τους «αγνότητα» και «καθαρότητα» και με κάθε άνεση σηκώνουν τα καδρόνια και ανοίγουν κεφάλια διαδηλωτών, πόσο τα χθεσινά επεισόδια διευκόλυναν αυτήν την κατεύθυνση ή τη συσκότισαν και τη δυσχέραναν ακόμη περισσότερο.


Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

(δημοσιεύτηκε στο indymedia σαν απάντηση στις επικρίσεις που γράφτηκαν με αφορμή την ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τα γεγονότα της 20 Οκτώβρη)