Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Απρ 2012

Πρωτομαγιά αντίστασης κι αγώνα
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΑΘΗΝΑ: ΟΜΟΝΟΙΑ, 10:00 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 10:00 π.μ.
Μπροστά στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού, που τσακίζει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και υποδουλώνει τη χώρα, η εργατική τάξη έχοντας δίπλα της τα πλατιά λαϊκά στρώματα καλείται να σταθεί πρωτοπόρος στην πάλη του λαού μας για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική της πείνας, της ανεργίας, της καταστολής και της υποτέλειας! Αυτό είναι το μήνυμα και ταυτόχρονα το αγωνιστικό προσκλητήριο που στέλνει η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά.
Βυθισμένος σε μια παρατεταμένη κρίση, ο παγκόσμιος καπιταλισμός δείχνει τα παρακμιακά και ολέθρια χαρακτηριστικά του. Μέσα από την οικονομική καταστροφή και την κοινωνική δυστυχία, που σκορπίζει γύρω του, προβάλλει επίκαιρη η μεγάλη ιστορική αναγκαιότητα: Να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, από τα δεσμά του ιμπεριαλισμού και την καταπίεση και να βαδίσει στο δρόμο μιας κοινωνίας σοσιαλιστικής, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Η εργατική τάξη με τον ενιαίο ταξικό αγώνα και τη διεθνιστική αλληλεγγύη της, οι λαοί με τους κοινωνικούς, δημοκρατικούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες τους καλούνται να προχωρήσουν σε αυτό το δρόμο δυναμώνοντας την αντίστασή τους ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική των κατακτητικών πολέμων, των στρατιωτικών επεμβάσεων και της καταλήστευσης των εξαρτημένων χωρών.
Η σφοδρότητα της καπιταλιστικής κρίσης εκφράζεται στη χώρα μας με τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων που έχει εκτινάξει σε πρωτοφανή ύψη την ανεργία, ακρωτηριάζει μισθούς και συντάξεις, λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα με ασήκωτα φορολογικά χαράτσια, διαλύει το δημόσιο σύστημα ασφάλισης, πρόνοιας, υγείας και παιδείας, ξεπουλάει τον πλούτο της πατρίδας μας. Με τον εκβιασμό του «χρέους» και μέσα από την ιμπεριαλιστική πολιτική του τοκογλυφικού δανεισμού, που υπαγορεύουν ΕΕ και ΔΝΤ, με την πολιτική της ξένης εξάρτησης και της υποτέλειας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων των αστικών κομμάτων, ο λαός καταληστεύεται και η χώρα αλυσοδένεται.
Σ’ αυτήν την εξοντωτική πολιτική η εργατική τάξη και ο λαός αντιστέκονται με μεγάλους μαζικούς αγώνες, με πανελλαδικές απεργίες και κινητοποιήσεις. Την αυξανόμενη μαζική αντίσταση του λαού τα κόμματα της μεγαλοαστικής τάξης και οι ξένοι κηδεμόνες τους προσπαθούν να την καταστείλουν με την κινδυνολογία, την αστυνομική τρομοκρατία, την προβοκάτσια, τον αντικομμουνισμό, ενώ με την κήρυξη πρόωρων εκλογών επιδιώκουν να την εκτονώσουν και να την ελέγξουν. Οι εκλογές δρομολογήθηκαν με την έγκριση των ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων της ΕΕ και του ΔΝΤ αφού, προηγουμένως, από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιβλήθηκε και το δεύτερο μνημόνιο και δόθηκαν από τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα οι γραπτές δεσμεύσεις απαρέγκλιτης εφαρμογής του. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως την επαύριο των εκλογών, κάτω από την εποπτεία της ΕΕ και του ΔΝΤ, αυτά τα κόμματα, συνεργαζόμενα ή και με τη στήριξη από δεξιά και «αριστερά» δεκανίκια, θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την ίδια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική.

Οι επιδιώξεις του μαύρου μετώπου της πολιτικής των μνημονίων και της υποτέλειας δεν μπορούν να ματαιωθούν παρά μόνο αν συνεχισθεί και αναπτυχθεί η αντίσταση του λαού.
Οι πραγματικές λύσεις για την εργατική τάξη και το λαό δεν βρίσκονται μέσα στις κάλπες που έστησε το αστικό πολιτικό σύστημα. Δεν περνούν μέσα από τη ρεφορμιστική και καιροσκοπική πολιτική που εγκλωβίζουν τον κόσμο της Αριστεράς σε προτάσεις «εναλλακτικών κυβερνήσεων» στα πλαίσια του αστικού συστήματος και της ΕΕ, που θα προκύψουν από τις εκλογές, είτε σε θέσεις άρνησης της ξένης εξάρτησης της χώρας και του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και σε πρακτικές διάσπασης των μαζικών αγώνων.
Η διέξοδος στα προβλήματα της εργατικής τάξης και του λαού βρίσκεται:

  • στο δυνάμωμα των μαζικών λαϊκών αγώνων, στην ενίσχυση μέσα στην εργατική τάξη και το λαό του ρεύματος της αντίστασης, της οργάνωσης και της αλληλεγγύης
  • στην κατεύθυνση της ασυμβίβαστης πάλης με την πολιτική της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού
  • στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του εργατικού, λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.

• Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
• ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ!
• ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ,
ΓΙΑ Ν’ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΟΜΟΝΟΙΑ, 10:00 π.μ.