Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Ιαν 2014

100 μέρες απεργία και συνεχίζει: Ο αγώνας στην Coca-Cola 3Ε θα δικαιωθεί, η εργατική τάξη θα νικήσει

Ξεπερνά τις 100 μέρες η απεργία των εργαζομένων στην Coca-Cola 3Ε. Η αγωνιστική διάθεση και η αντοχή των εργαζομένων μεγαλώνει. Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται ακούραστα και η αισιοδοξία διατηρείται. Οι ενέργειες της εταιρείας, με τις διώξεις και τις αγωγές, δεν έχουν καταφέρει να κάμψουν το ηθικό και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Μετά την περίοδο των γιορτών, όπου με μεγάλη ένταση δόθηκε βάρος στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού σε σχέση με το μποϊκοτάζ ώστε να δημιουργηθεί πίεση στην εταιρεία σε μια περίοδο όπου παραδοσιακά έχει αυξημένες πωλήσεις (έχουμε αναφερθεί σε αυτά τα ζητήματα εκτενώς στο προηγούμενο φύλλο της «Π.Σ.»), το βάρος πέφτει πλέον στις επιτροπές αλληλεγγύης σε γειτονιές της πόλης, αλλά και σε γειτονικές περιοχές. Μια κίνηση που ίσως άργησε να ξεκινήσει και είναι σε πολύ σωστή λογική, καθώς η απεύθυνση στο λαό πρέπει να είναι βασικό στοιχείο κάθε αγώνα που ξεσπάει.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε κάποια πράγματα σε σχέση με τις επιτροπές και να εκφράσουμε την άποψή μας. Καταρχήν, η διαδικασία συγκρότησης επιτροπών αλληλεγγύης θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο. Οι διαδικασίες σε κάθε γειτονιά να ανακοινώνονται νωρίτερα ώστε να υπάρχει δυνατότητα να το γνωρίζει κόσμος που να μπορεί να συμμετέχει. Φυσικά, να μην υπάρχουν αποκλεισμοί σε ανθρώπους που θέλουν να συμβάλουν σε αυτή τη διαδικασία, η οποία πρέπει να αγκαλιάσει πλατύ κόσμο.
Κατά την άποψή μας, οι επιτροπές αλληλεγγύης δεν πρέπει να περιορίζονται απλώς στην ενίσχυση ενός καταναλωτικού κινήματος που θα προωθεί το μποϊκοτάζ στα προϊόντα τής 3Ε, αλλά στη συγκρότηση ενός κινήματος ταξικής αλληλεγγύης από ανέργους, νεολαίους και εργαζόμενους απέναντι στους απεργούς της Coca-Cola 3E. Ένα κίνημα αλληλεγγύης που θα συγκροτηθεί πάνω στην υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, που αποτελεί το στοιχείο πάνω στο οποίο θα ενωθεί ο αγώνας των απεργών με το ευρύτερο λαϊκό κίνημα. Άλλωστε, η ανάδειξη ενός δυναμικού αγωνιστών σε αυτές τις επιτροπές αλληλεγγύης δίνει τη δυνατότητα να μείνει ένα δυναμικό στις γειτονιές της πόλης και να δραστηριοποιηθεί και για άλλα ζητήματα.