Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Ιαν 2014

Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης!
Τις απαγορεύσεις σπάνε οι λαϊκοί και απεργιακοί αγώνες!

Με τη φασιστικού χαρακτήρα απαγόρευση των συγκεντρώσεων-συναθροίσεων-διαδηλώσεων υποδέχτηκε η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της, τα στελέχη και τους παράγοντες της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε. Η πρωτοφανής σε έκταση και κλίμακα απαγόρευση, η εκτεταμένη ενεργοποίηση των μηχανισμών καταστολής και η αστυνομοκρατία, η σιδηρόφρακτη Αθήνα προοιωνίζουν την ένταση της επίθεσης, από τη μεριά του συστήματος, στο λαό και την εργατική τάξη. Καταμαρτυρούν ότι το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και η καπιταλιστική επίθεση θα συνοδεύονται απαρέγκλιτα από την ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής προκειμένου να επιβληθεί η βαρβαρότητα.
Εκ των πραγμάτων η απαγόρευση που επιβλήθηκε έβαζε στις δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά, αλλά και στο κίνημα συνολικά, το καθήκον της λαϊκής μαζικής απάντησης. Το είδος της απάντησης που θα επιλεγεί έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης και βέβαια συναρτάται από πολλούς παράγοντες. Καθοριστικό παράγοντα όμως αποτελεί η κατάσταση του λαϊκού-εργατικού κινήματος στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ φάση. Ο τονισμός έγκειται στο γεγονός ότι δεν αναφερόμαστε γενικά σε μια φάση αλλαγής ή και παγίωσης των συσχετισμών δύναμης υπέρ του κινήματος, αλλά στη σημερινή φάση που διανύουμε. Επίσης, το είδος της απάντησης που θα επιλεγεί θα πρέπει να μπορεί να στηριχτεί στη πράξη, δηλαδή στο δρόμο και στη αντιπαράθεση-σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής. Θα πρέπει να υπηρετεί την λαϊκή υπόθεση και όχι να εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες ή μικροαστική αδημονία και πόθους.
Αυτά τα βασικά κριτήρια είναι που καθόρισαν την εκτίμηση και την απόφαση μας για το είδος της απάντησης στην απαγόρευση. Ενταγμένα, βέβαια, αυτά τα κριτήρια, στο πλαίσιο της πολιτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, με τις δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά να συγκροτούν εδώ και καιρό ευρωενωσιακά και περιφερειακά ψηφοδέλτια «νίκης». Ενταγμένα σε μια φάση κινηματικής νηνεμίας που θυμίζει την μετά 12 Φλεβάρη προεκλογική περίοδο. Ενταγμένα, τέλος, σε μια περίοδο έντασης της ταξικής πάλης από τη μεριά του κεφαλαίου, που απαιτεί τουλάχιστον σοβαρότητα. Με αυτά τα δεδομένα, εκτιμήσαμε ότι δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να σπάσει η απαγόρευση στη πράξη αλλά ούτε να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Με αυτή την εκτίμηση, το ΚΚΕ(μ-λ) κάλεσε σε συγκέντρωση στην Ομόνοια «για να εκφράσουμε τα αντιιμπεριαλιστικά μας αισθήματα και να καταγγείλουμε τη φασιστικού χαρακτήρα απαγόρευση των συγκεντρώσεων».
Από την άλλη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έθεσαν το στόχο να σπάσει η απαγόρευση στη πράξη καλώντας σε συγκέντρωση στα Προπύλαια. Αυτή η συγκέντρωση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ενώ μετατράπηκε σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, μετά την βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε συνδικαλιστές που βρίσκονταν στα Προπύλαια για συνέντευξη τύπου και τη σύλληψη του Π. Αντωνόπουλου.
Στη συγκέντρωση της Ομόνοιας (δεν ξεπέρασε τους χίλιους διαδηλωτές) αποτυπώθηκε επακριβώς η κινηματική απραξία που συντελείται με ευθύνη της Αριστεράς το τελευταίο διάστημα. Αυτή η αρνητικά διαμορφωμένη κατάσταση είναι προϊόν μιας Αριστεράς προσκολλημένης στον κοινοβουλευτικό δρόμο, χωρίς εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λάου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έλαμψαν δια της απουσίας τους. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη δύναμη και εν δυνάμει διαχειριστής της αστικής εξουσίας. Το ΚΚΕ ως δύναμη που πάντα κινείται στο πλαίσιο της αστικής νομιμότητας διεκδικώντας αυξημένα εκλογικά ποσοστά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προσπαθεί να αποσοβήσει τις εκλογικές πιέσεις που δέχεται από το ΣΥΡΙΖΑ με επαναστατικές κορόνες, ακροβασίες και βερμπαλισμούς. Επιχειρώντας να διαχωριστεί με ένα «άλλο» μεταβατικό πρόγραμμα, που όσο και αν το ντύνει με τις θλιβερές εικονικές «συγκρούσεις», θα καταλήγει στην αγκαλιά του κοινοβουλευτισμού και στην κυβερνητική λύση.
Το ΚΚΕ(μ-λ) και η ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ θέλουν να συμβάλουν σε μια άλλη κατεύθυνση. Αυτή της ανασυγκρότησης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της οργάνωσης των λαϊκών αγώνων, της αντίστασης και διεκδίκησης από την μεριά των εργατικών-λαϊκών μαζών. Αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να υπηρετήσουμε αταλάντευτα, παρά τις αδυναμίες και τις καθυστερήσεις μας. Σε αυτή την υπόθεση θα μείνουμε προσηλωμένοι για να συμβάλουμε ώστε ο λαός να υπερασπίζεται το δικαίωμά του στη ζωή, να σπάει τις απαγορεύσεις στη πράξη και να τσακίζει τη φασιστικοποίηση, να ανατρέπει την πολιτική του συστήματος, να ανοίγει τον επαναστατικό δρόμο.