Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Ιαν 2014

Άνθρωποι, σκυλιά, δράκοι και τέρατα

Ήταν τόσο χοντροκομμένο το ψέμα που αναγκάστηκαν μέσα σε λιγοστές ώρες να το διαψεύσουν. Την αποκατάσταση της αλήθειας ανέλαβαν τα σοβαρά δυτικά ΜΜΕ, τα ίδια που μόλις πριν λίγο έστελναν ένα μπαράζ τηλεγραφημάτων και δημοσιεύσεων, οι οποίες παρουσίαζαν με λεπτομέρειες πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έριξε ζωντανό σε εκατόν είκοσι πεινασμένα σκυλιά τον θείο του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ και μερικούς ακόμη καταδικασθέντες συνεργάτες του, με αποτέλεσμα να τους φάνε ζωντανούς! Σύμφωνα με το Ρόιτερς, όλα ξεκίνησαν από ένα σατυρικό κινέζικο μπλογκ, αναπαράχθηκαν από μια εφημερίδα του Χονγκ-Κονγκ και έγιναν πρώτη είδηση τις μέρες των γιορτών σε όλο τον κόσμο.
Η δουλειά όμως έγινε. Οι διαψεύσεις πέρασαν στα ψιλά και στα χαμηλόφωνα σε αντίθεση με τις κραυγές και τον θόρυβο που συνόδευσε την πρώτη είδηση. Έτσι, εκατομμύρια άνθρωποι θα πιστεύουν για καιρό πως στην Βόρεια Κορέα δυνατά και άγρια σκυλιά τρώνε ανθρώπους. Όπως μέχρι τώρα άκουγαν και πίστευαν πως αδύναμοι και πεινασμένοι άνθρωποι τρώνε σκυλιά για να επιζήσουν των λιμών και των καταστροφών που προξενεί κατά καιρούς το καθεστώς των Κιμ με την πολιτική του. Στην κατασκευασμένη είδηση τσίμπησαν όχι μόνο τα καθεστωτικά ΜΜΕ στην χώρα μας και αλλού, αλλά και πολλά άλλα που διατείνονται πως είναι εναλλακτικά, αριστερά έως και αντικαθεστωτικά και αντι-εξουσιαστικά. Για να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση πως το κριτικό πνεύμα και η αμφισβήτηση αρκετές φορές λειτουργούν μονοσήμαντα και επιλεκτικά και επηρεάζονται από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις.
Γιατί μπορεί το καθεστώς της Βόρειας Κορέας να απέχει από τον σοσιαλισμό όσο η γη από το φεγγάρι αλλά είναι πολλοί εκείνοι που χρησιμοποιούν συνειδητά τα ψεύδη και την παραπληροφόρηση για να συκοφαντήσουν το κομμουνιστικό κίνημα και το προαιώνιο αίτημα για μια άλλη κοινωνία ισότητας. Για να αποκοιμίζουν του λαούς και να τους ταΐζουν με ψέματα και ιστορίες με δράκους και τέρατα.