Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Ιαν 2014

Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για τη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου

Πέμπτη 9/1/2014

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, συνδικαλιστή καθηγητή, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η σύλληψή του έγινε χθες 8/1, ημέρα κυβερνητικής απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και πορειών σε εκτεταμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όταν στο χώρο των Προπυλαίων συνδικαλιστές που έδιναν συνέντευξη Τύπου για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. και την απαγόρευση, δέχθηκαν τη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής.
Η δικομματική κυβέρνηση του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου έδωσε χθες, για ακόμη μια φορά, τα διαπιστευτήρια της στα ξένα και ντόπια αφεντικά της. Προχώρησε στη φασιστικού χαρακτήρα απαγόρευση των συγκεντρώσεων-συναθροίσεων-πορειών και στην πρωτοφανή σε έκταση αστυνομοκρατία, για να μη διαταραχτεί η χλιδάτη φιέστα της προεδρίας και να μη θαμπώσει η γυαλισμένη βιτρίνα του success story. Από τη μια, εμφανίστηκε πρόθυμη να κλιμακώσει την αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση, αναζητώντας τις πλάτες και την πλήρη στήριξη των ιμπεριαλιστών για την επόμενη περίοδο. Από την άλλη, έστειλε το μήνυμα στον εχθρό-λαό ότι η επίθεση αυτή θα περάσει δια πυρός και σιδήρου.
Η χθεσινή, φασιστικού χαρακτήρα απαγόρευση αποτυπώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του συστήματος. Αποδεικνύει περίτρανα ότι η ένταση της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής θα είναι το εργαλείο για την επιβολή και την εμπέδωση της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και της καπιταλιστικής λαίλαπας.
Η αστυνομοκρατούμενη και σιδηρόφρακτη Αθήνα αναδεικνύει το φόβο του σάπιου συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης μπροστά στη λαϊκή οργή. Μέσα από τις διώξεις και συλλήψεις αγωνιστών και συνδικαλιστών που υπερασπίζονται τα εργατικά συμφέροντα, επιχειρούν να καθυποτάξουν και να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης. Θέλουν να επιβάλουν ένα γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης του λαού και των εργαζομένων, έχουν στόχο την καταστρατήγηση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, το τσάκισμα του λαϊκού εργατικού κινήματος.
Όμως, οι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται. Στους δρόμους της οργανωμένης αντίστασης και του ανυποχώρητου αγώνα δυναμώνουν, μαζικοποιούνται, ατσαλώνονται. Στους δρόμους, και μόνο εκεί, μπορεί ο λαός να νικήσει!

Καμία δίωξη στον συνδικαλιστή Παύλο Αντωνόπουλο!
Άμεση αθώωση και απελευθέρωσή του!
Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης - Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τους αγωνιστές!
Έξω η Ελλάδα από ΕΕ και ΝΑΤΟ!