Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Μαρ 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η ένταση της καταστολής και η περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων γίνονται πια νόμιμη και επίσημη πολιτική : Απαγωγές μεταναστών, επιστράτευση απεργών, καταγραφή διαδηλώσεων με χαφιεδοκάμερες, επιθέσεις των ΜΑΤ στους απεργούς ασφαλίτικη παρακολούθηση συνδικαλιστικών συνεδριάσεων, ποινικοποίηση εργατικών-αγροτικών αγώνων.
Τραπεζίτες , εφοπλιστές και κυβέρνηση επιτίθενται αχαλίνωτοι.
Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων , μείωση των πληρωμάτων στα πλοία και ένταση της εκμετάλευσης μεχρι την πλήρη εξόντωση των ναυτεργατών, λειτουργία καταστημάτων και τραπεζών τις Κυριακές , άνοιγμα του ασφαλιστικού και εφαρμογή σχεδίου για μαζικές απολύσεις και περικοπές στις ΔΕΚΟ, είναι τα πιό τρανταχτά δείγματα αυτής της επίθεσης.
Η διαρκής αφαίμαξη των εργατικών εισοδημάτων, η απίστευτη ακρίβεια, η επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, ο προκλητικά αχαλίνωτος πλουτισμός των καπιταλιστών και των διεφθαρμένων λακέδων τους και η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας είναι ο καθημερινός πιά εφιάλτης κάθε μισθωτού. 

 

Μέσα σ’αυτό το ζοφερό τοπίο έρχεται η φρονηματική δίωξη του σύντροφου Κ. Αβραμίδη
Αφού απέσυρε την σαθρή κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, η πλειοψηφία του Συμβουλίου Εφετών επανέρχεται με τα ίδια ανύπαρκτα στοιχεία . Τώρα προσπαθεί να στηρίξει την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση 17Ν. Για να στηρίξει την κατηγορία αυτή χρησιμοποιεί ένα ακόμα σαθρό επιχείρημα. Το επιχείρημα αυτό είναι ότι ο Κώστας Αβραμίδης «οργάνωνε εκδηλώσεις συμπαραστάσεως προς τους συλληφθέντες ως μέλη της ΕΟ 17Ν.»  
Στις 10 Απρίλη 2006 ξεκινάει η δίκη ενάντια στο σύντροφο Κ. Αβραμίδη στο Εφετείο της οδού Λασκάρεως. Η δίκη αυτή διαψεύδει παταγωδώς όσους πίστευαν ότι στην Ελλάδα δεν διώκεται, τουλάχιστον ακόμη, το φρόνημα.
Η «Συσπείρωση Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία» οργανώνει εκδήλωση συζήτηση με θέμα:
«Η δίκη στις 10 Απρίλη κατά του Κ.Αβραμίδη. Η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και της αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους. Ο ρόλος των τρομονόμων. »

 

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2006 ώρα , 7μ.μ.  -    Στην αίθουσα της ΟΤΟΕ οδός Σίνα 16 , Αθήνα
 
Συσπείρωση Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία

12 Μαρ 2006

Αντιιμπεριαλιστική Αντικαπιταλιστική Συνάντηση

Συνεχίζονται οι προεργασίες για τη διεθνή αντιιμπεριαλιστική αντικαπιταλιστική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 4-7 του Μάη στην Αθήνα. Οι δυνάμεις που πήραν την πρωτοβουλία, καθώς και όποιες άλλες έχουν σκοπό να στηρίξουν τις εκδηλώσεις της στο μέλλον, συναντιούνται κάθε Τετάρτη στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ, Αριστοτέλους 22 - 1ος όροφος, για την καλύτερη προετοιμασία, την εύρεση χώρου, την προπαγάνδιση και την πρόσκληση ξένων οργανώσεων. Η αρχική διακήρυξη έχει ήδη μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, τουρκικά, αλβανικά και σταλεί σε διάφορες οργανώσεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Είναι χαρακτηριστική η θετική ανταπόκριση που έχουν εκφράσει μια σειρά οργανώσεις και κινήσεις.
Το ίδιο συμβαίνει και στο εσωτερικό, όπου η πλατφόρμα της πρωτοβουλίας άρχισε να συζητιέται στις συνοικίες της Αθήνας και στην επαρχία. Στα επόμενα φύλλα θα αρχίσουμε να δημοσιεύουμε τις συμμετοχές των διαφόρων κινήσεων που θα συμμετάσχουν. Μία συντομευμένη εκδοχή της πλατφόρμας έχει εγκριθεί καθώς και οι έξι βασικοί κύκλοι συζητήσεων, οι οποίοι περιλαμβάνουν: 1. η αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και οι κοινωνικές αντιστάσεις στην Ευρώπη, 2. τρομο-πόλεμος - τρομο-υστερία και υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, 3. νεολαία: αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αποκλεισμός και ανεργία ή κίνημα ρήξης και ανατροπής; 4. οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες των λαών και η πάλη ενάντια στους πολέμους, 5. για μια αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική προοπτική: α) Βαλκάνια-Μέση Ανατολή β) Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος, 6. μετανάστες και εργατικό κίνημα. Οι προτάσεις βέβαια για να διευρυνθεί ο κύκλος του προβληματισμού θα εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο των κύκλο των εκδηλώσεων.
Όλες οι νεώτερες ειδήσεις θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.iaam-athens2006.gr ενώ για την καλύτερη επικοινωνία, το κεντρικό e-mail είναι iaam_athens2006@yahoo.gr.
Προγραμματίζονται επίσης εκδηλώσεις προπαγάνδισης σε διάφορες πόλης, στο πνεύμα που έγιναν οι ανάλογες συναντήσεις νεολαίας σε πέντε πόλεις με προσκεκλημένο φοιτητή αγωνιστή από την Τουρκία..

3 Μαρ 2006

Το μέλος του κοινοβουλίου Κρισπίν Μπελτράν συνελήφθη άδικα!

ΕΠΕΙΓΟΝ!
Το μέλος του κοινοβουλίου Κρισπίν Μπελτράν συνελήφθη άδικα!

Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
Από τη Γενική Γραμματεία του ILPS

Αγαπητοί φίλοι
Η πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», με το ψεύτικο πρόσχημα μιας ανύπαρκτης απόπειρας πραξικοπήματος, στις 24 Φλεβάρη. Δυο στρατηγοί και ένας συνταγματάρχης έχουν συλληφθεί επειδή λέγεται ότι σκόπευαν να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια με αίτημα την παραίτηση της Αρόγιο. Η κυβέρνηση επιχειρεί να φιμώσει γνωστούς ηγέτες της αντιπολίτευσης και τα ΜΜΕ.
Ο βουλευτής Κρισπίν «Κα Μπελ» Μπελτράν συνελήφθη σήμερα το πρωί την ώρα που η αστυνομία προσπάθησε ανεπιτυχώς να συλλάβει τον βουλευτή Σατούρ Οκάμπο. Τα γραφεία δυο καθημερινών εφημερίδων (Daily Tribune και Abante) δέχτηκαν επίσης την επιδρομή της αστυνομίας.
Ο Κρισπίν Μπελτράν, 73 ετών, είναι παλιό εργατικό ηγετικό στέλεχος και αφοσιωμένος υπερασπιστής των εργατικών δικαιωμάτων. Ήταν πρόεδρος της ιδρυτικής συνέλευσης του ILPS.
Εδώ και μήνες, ένα πλατύ μέτωπο δυνάμεων απαρτιζόμενο από αντιπολιτευόμενα πολιτικά κόμματα, λαϊκές οργανώσεις, επισκόπους, επιχειρηματίες, αποστρατευμένους και εν ενεργεία στρατιωτικούς και αστυνομικούς ζητά την παραίτηση της Γκλόρια Αρόγιο. Την κατηγορούν για νοθεία στις τελευταίες εκλογές, για κυβερνητική διαφθορά όπου αναμείχθηκε ο σύζυγος της, για ανεξέλεγκτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για εφαρμογή καταστροφικών οικονομικών πολιτικών που έχουν επιβαρύνει τη φτώχεια και τη μιζέρια του λαού.
Καλούμε όλες τις οργανώσεις του ILPS και τους φίλους μας στη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξουν το κάλεσμα μας για την απελευθέρωση του Κρισπίν Μπελτράν και την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 1017 που κηρύσσει τις Φιλιππίνες σε κατάσταση «εθνικής ανάγκης».
Με αλληλεγγύη
Γενική Γραμματεία
ILPS

…………………………

Προτεινόμενες ενέργειες
1. Αποστολή επιστολών, e-mail, και φαξ που θα διαμαρτύρονται για την παράνομη σύλληψη και κράτηση του Βουλευτή Κρισπίν Μπελτράν και την καταστολή της νόμιμης διαφωνίας, απαιτώντας την απελευθέρωση του και την απόσυρση του Διατάγματος 1017.
2. Πικετοφορίες στις πρεσβείες και τα προξενεία των Φιλιππίνων διαμαρτυρόμενοι για την καταστολή της αντιπολίτευσης και κάλεσμα για την ακύρωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μιας και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση της παράνομης εξουσίας.

…………………………………………….

Υπόδειγμα γράμματος

Αγαπητέ Κύριε/κυρία
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αδικαιολόγητη σύλληψη και κράτηση του μέλους του Κοινοβουλίου Κρισπίν Μπελτράν. Αυτή η ενέργεια είναι παραβίαση του δικαιώματος της νόμιμης διαφωνίας και της ασυλίας του ως μέλους του Κοινοβουλίου. Σας καλούμε να τον απελευθερώσετε αμέσως και να απόσχετε από παρόμοια μέτρα που περιορίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.
Γνωρίζουμε ότι η συνταγματικότητα και η νομιμότητα του Διατάγματος 1017 αμφισβητούνται από μέλη της Γερουσίας οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμπράξουν στους περιορισμούς και τα όρια που θέτει η χρήση των εξαιρετικών μέτρων.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έχει υπογράψει την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ότι είναι μέλος σε όλα τα όργανα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επομένως είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει όλες τις προβλέψεις των προαναφερθέντων οργάνων.
Με τιμή
……………………………………….


Μπορείτε να στείλετε τις επιστολές σας στις διευθύνσεις:

H.E. Gloria Macapagal-Arroyo
President of the Republic of the Philippines
Malacanang Palace,
JP Laurel St., San Miguel
Manila, Philippines
Voice: (+632) 564 1451 to 80
Fax: (+632) 742-1641 / 929-3968 
Cell#: (+ 63) 919 898 4622 / (+63) 917 839 8462
E-mail: corres@op.gov.ph / opnet@ops.gov.ph

Hon. Avelino J. Cruz, Jr.
Secretary of National Defense
Room 301 DND Building, Camp Emilio Aguinaldo, 
E. de los Santos Avenue
Quezon City 
Voice:+63(2) 911-9281 / 911-0488
Fax:+63(2) 911 6213
 osnd@philonline.com

Hon. Purificacion Valera Quisumbing
Chairperson, Commission on Human Rights 
SAAC Bldg., UP Complex
Commonwealth Avenue
Diliman, Quezon City
Philippines
Fax: (+632) 929 0102
Email: drpvq@chr.gov.ph

Παρακαλούμε στείλετε αντίγραφα των επιστολών σας στην παρακάτω διεύθυνση:

URGENT ACTION Prepared by:
General Secretariat
International League of Peoples’ Struggle
Email: ilp515@runbox.com

Το ILPS καλεί σε Παγκόσμιες Μέρες Δράσης

Γραφείο Προέδρου ILPS

Το ILPS καλεί σε Παγκόσμιες Μέρες Δράσης
ενάντια στην εγκληματική και βάρβαρη κατοχή του Ιράκ

Καθηγητής Χοσέ Μαρία Σισόν
Πρόεδρος της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής
της Διεθνούς Ένωσης Λαϊκού Αγώνα

18 Φλεβάρη 2006

Το ILPS συντάσσεται με όλες τις αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις στον κόσμο, που καλούν σε Παγκόσμιες Μέρες Δράσης από 18 ως 20 Μάρτη 2006 με την ευκαιρία της τρίτης επετείου της αμερικανοκίνητης επίθεσης ενάντια στο λαό του Ιράκ.
Οι λόγοι που επικαλέστηκαν οι Μπους και Μπλερ για να κηρύξουν τον πόλεμο στο Ιράκ αποδείχτηκαν ολωσδιόλου ψέματα. Το Ιράκ δεν κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής, ούτε ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Οι πραγματικοί στόχοι είναι ξεκάθαροι: ο έλεγχος των πετρελαίων από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και η ηγεμονία στη Μέση Ανατολή.
Ο εγκληματικός επιθετικός πόλεμος έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες Ιρακινούς πολίτες, γυναίκες και παιδιά. Αμερικάνικα όπλα μαζικής καταστροφής υψηλής τεχνολογίας έχουν καταστρέψει φράγματα, εργοστάσια, σχολεία, νοσοκομεία, δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης καθώς και άλλα έργα υποδομής. Ο λαός δεν έχει ηλεκτρικό και καθαρό νερό σε πολλές περιοχές. Υπάρχει έλλειψη καυσίμων σε μια χώρα με τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. Η οικονομία είναι ερείπια.
Όμως αμερικάνικες επιχειρήσεις όπως η Χαλιμπέρτον του αντιπροέδρου Ντικ Τσένι βγάζουν κέρδη από τη μιζέρια του Ιρακινού λαού. Βγάζουν γρήγορα κέρδη από υπερτιμημένα συμβόλαια κατασκευής στρατοπέδων για τις κατοχικές δυνάμεις και από την αργή και ευκαιριακή ανοικοδόμηση δημόσιων έργων που έχουν καταστραφεί από τις αμερικάνικες βόμβες. Επιπλέον τα επιχειρηματικά κοράκια αισχροκερδούν σε βάρος των αμερικάνων φορολογουμένων υπερτιμώντας στο πενταπλάσιο και στο εικοσαπλάσιο αγαθά και υπηρεσίες, που παρέχουν στις κατοχικές δυνάμεις, ώστε να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους.
Το 2004 οι ΗΠΑ κατείχαν το 47% της παγκόσμιας στρατιωτικής δαπάνης του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Για το 2007, ο Μπους ζητά από το αμερικάνικο Κογκρέσο 560 δις $ για το στρατό. Αυτό θα καταστήσει τις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ πολύ μεγαλύτερες από όλες μαζί τις στρατιωτικές δαπάνες όλων των χωρών του πλανήτη. Την ίδια στιγμή ο Μπους ζητά τη μείωση κατά 20% της «αναπτυξιακής βοήθειας» προς τις φτωχές χώρες (από 1,5 δις $ σε 1,26 δις $) καθώς και παρόμοιες περικοπές σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, παιδικής επιβίωσης και προγραμμάτων υγείας.
Οι ΗΠΑ είναι η ηγετική κακοποιός χώρα και η νούμερο ένα τρομοκρατική δύναμη. Δρα μονομερώς και περιφρονεί τον ΟΗΕ όποτε αυτός δεν εξυπηρετεί τα αμερικάνικα σχέδια. Παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες όποτε το επιθυμεί. Η υποκριτικά δημοκρατική ρητορική τους ξεσκεπάζεται μπροστά στις φρικαλεότητες ενάντια στους αιχμαλώτους πολέμου στο Αμπού Γκράιμπ, το Γκουαντάναμο και αλλού. Οι ΗΠΑ αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ειρήνη.
Όμως οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές δέχονται ένα μάθημα από τον ιρακινό λαό. Η ένοπλη λαϊκή αντίσταση δυναμώνει καθημερινά. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση 2264 αμερικάνοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 16. 653 έχουν τραυματιστεί από το 2003. Οι πραγματικές απώλειες κυμαίνονται από 20.000 ως 30.000, συμπεριλαμβανομένων όλων αυτών που έχουν διακομισθεί από το Ιράκ. Ο ιρακινός λαός απορρίπτει το προδοτικό Σύνταγμα και την κυβέρνηση που έχουν επιβληθεί από τους κατοχικούς.
Καμιά ψευτο-εκλογική διαδικασία για Σύνταγμα και αξιωματούχους-μαριονέτες δεν μπορεί να κρύψει το τερατούργημα της αμερικάνικης κατοχής. Οι ιμπεριαλιστές, όπως και στο Βιετνάμ, μαθαίνουν ότι υπάρχουν όρια στη δύναμη που έχει και η πιο ισχυρή χώρα, με το πιο μεγάλο οπλοστάσιο μαζικής καταστροφής στην ιστορία της ανθρωπότητας, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την αποφασιστική αντίσταση ενός ενωμένου λαού.
Κάτω από την πίεση των λαών τους οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Νορβηγίας έχουν αποσύρει τις δυνάμεις τους από το Ιράκ. Η Ιταλία και άλλες χώρες αναμένεται να κάνουν το ίδιο. Οι ΗΠΑ απομονώνονται όλο και περισσότερο. Οι λαοί του κόσμου υποστηρίζουν τον ιρακινό λαό στον αγώνα για εθνική αυτοδιάθεση και απαιτούν το τέλος της παράνομης και εγκληματικής κατοχής του Ιράκ. Η μεγάλη πλειοψηφία του αμερικάνικου λαού απορρίπτει πλέον τα κυβερνητικά ψέματα και απαιτεί από τον Μπους να σταματήσει την κατοχή και να φέρει πίσω τα στρατεύματα τώρα!
Η ILPS καλεί τις πάνω από 300 οργανώσεις-μέλη της ανά τον κόσμο να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις τους, να αναλάβουν προπαρασκευαστικές ενέργειες και να συμμετάσχουν στις Παγκόσμιες Μέρες Δράσης. Σας καλούμε να υπογράψετε την Δέσμευση στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://www.Ilps2000.com και να υποδείξετε το είδος των ενεργειών που θα αναλάβετε.

Γενική Γραμματεία ILPS