Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

26 Σεπ 2009

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ(μ-λ)

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ(μ-λ)
διοργανώνει την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση
την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη, στις 7:00 το απόγευμα,
στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας.
(Σίνα 16 & Ακαδημίας).

Θα μιλήσουν:
Γιώργος Κούτουλας
Γιάννα Αντωνιάδη
Δημήτρης Μπαμπίλης

Ανταποκρίσεις από την εκλογική παρέμβαση

Αθήνα


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της οργάνωσής μας στο κέντρο της Αθήνας. Με κέντρο εξόρμησης το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο στη διασταύρωση Ακαδημίας και Μασσαλίας, οι παρεμβάσεις σε πλατείες, σταθμούς μετρό και εργασιακούς χώρους πυκνώνουν συνεχώς. Θησείο, Κυψέλη, Αμπελόκηποι, Κολωνός, Παγκράτι, Πετράλωνα, Σεπόλια, Εξάρχεια, νοσοκομείο Συγγρού, Ιπποκράτειο, Γενικό Κρατικό, αλλά και τα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ είναι μερικοί από τους χώρους που έχουν γίνει ως τώρα εξορμήσεις.

Χιλιάδες οι προκηρύξεις και οι αφίσες που προσπαθούν να καλύψουν την τεράστια έκταση του δήμου της Αθήνας με ένα επιπρόσθετο πρόβλημα: τα συνεργεία του... Ομέρ Πριόνη δεν αφήνουν αφίσα για αφίσα, χαρτόνι για χαρτόνι, με πρόσχημα την (τσιμεντένια) καθαριότητα της πόλης.

Πολύ περισσότερο, δε, από τη στιγμή που ο... μελλοντικός πρωθυπουργός Γιωργάκης Παπανδρέου έδωσε το άλλοθι ανακοινώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει αφισοκόλληση.

Παρόλες όμως τις δυσκολίες, η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα θερμή, γεμάτη ενδιαφέρον, αλλά και αγωνία για αυτά που έρχονται.

Μελανό σημείο ο εμπρησμός του κεντρικού εκλογικού περιπτέρου (δείτε και σε άλλη στήλη της ΠΣ) ενώ κορυφαία στιγμή αποτελεί φυσικά η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη, στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας (Σίνα 16).


ΠΕΙΡΑΙΑΣ


Το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ(μ-λ) στον Πειραιά θα είναι καθημερινά ανοιχτό πρωί και απόγευμα


Παρεμβάσεις:


Πέμπτη 17/9: Εξόρμηση κλιμακίου της οργάνωσης στην Πλατεία Λαού και στην Αμφιάλη Κερατσινίου.


Παρασκευή 18/9: Παρέμβαση σε συναυλία στο Βεάκειο


Σάββατο 19/9: Πρωινές παρεμβάσεις σε λαϊκές αγορές δήμων της Β’ Πειραιά. Βραδινή παρέμβαση σε συναυλία στη Φρεαττύδα.


Κυριακή 20/9: Πρωινές και απογευματινές εξορμήσεις σε πλατείες του Πειραιά.


Δευτέρα 21/9: Πρωινές εξορμήσεις - ενημερώσεις σε σχολεία του Πειραιά.


Τρίτη 22/9: Πρωινές εξορμήσεις – ενημερώσεις σε εργασιακούς χώρους της Β’ Πειραιά. Απογευματινή παρέμβαση στη Νίκαια.


Τετάρτη 23/9: Πρωινές εξορμήσεις - ενημερώσεις σε εργασιακούς χώρους της Β’ Πειραιά.


Πέμπτη 24/9: Πρωινές εξορμήσεις - ενημερώσεις σε σχολεία του Περάματος. Απογευματινή παρέμβαση στο Ρέντη.


Παρασκευή 25/9: Πρωινές εξορμήσεις - ενημερώσεις σε σχολεία του Ρέντη και σε εργασιακούς χώρους της περιοχής. Απογευματινή παρέμβαση στον Κορυδαλλό.


Σάββατο 26/9: Πρωινές παρεμβάσεις σε λαϊκές αγορές δήμων της Β’ Πειραιά.


Κυριακή 20/9: Πρωινές και απογευματινές εξορμήσεις σε πλατείες του Πειραιά και του Κορυδαλλού.



Βόρεια προάστια – Βορειοανατολική Αττική


Παράλληλα με την καθημερινή λειτουργία, τις απογευματινές ώρες, των εκλογικών περιπτέρων του ΚΚΕ(μ-λ) στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου και στο σταθμό του ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, σύντροφοι αλλά και συναγωνιστές που συμμετέχουν ενεργά στην εκλογική καμπάνια πραγματοποίησαν κόλλημα αφίσας και χαρτονιού, εκτός απ' τις παραπάνω περιοχές, και σε Μαρούσι, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέο Ηράκλειο, Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Σταυρό, Βριλήσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Ραφήνα και Νέα Μάκρη. Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Σταθμό Εθνικής Αμυνας και τη λαϊκή αγορά του Κ. Χαλανδρίου, ενώ το Σάββατο 19/9 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γραμματικό. Προγραμματίζεται η ένταση των παρεμβάσεων στις δύο περιοχές, αλλά και σε σταθμούς του ΗΣΑΠ, στο Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο», η διοργάνωση συζητήσεων, ενώ το Σάββατο 26/9 προγραμματίζεται εξόρμηση σε Χαλκούτσι και Ωρωπό.

Την Τετάρτη 23/9 πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο Χαλανδρίου εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική συνεργασία «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» με θέμα «Η Αριστερά μπροστά στις εκλογές, κρίση και προοπτικές», όπου κλήθηκε να συμμετάσχει με ομιλητή και η οργάνωσή μας.


Γραμματικό


Επίσκεψη στο Γραμματικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/9. Συζητήσαμε με κατοίκους σε καφενείο, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το πρόβλημα της κατασκευής του νέου ΧΥΤΑ, η μόνιμη παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ εκεί, οι πρόσφατη πυρκαγιά και οι προσπάθειες ενοχοποίησης των κατοίκων γι' αυτήν, αλλά και η κοροϊδία των διάφορων πολιτευτών είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο εκεί. Αυτά είναι που "χρωματίζουν" και το προεκλογικό κλίμα. Αρνητική ήταν η αντιμετώπιση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τον κόσμο («θα φάμε και "πράσινο ξύλο" απ' τα ΜΑΤ για το ΧΥΤΑ, εάν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ» λέχθηκε χαρακτηριστικά, ενώ "ανάλογα" αντιμετωπίστηκε και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ που μοίραζε προεκλογικά φυλλάδια την ώρα εκείνη). Από πολλούς προκρίθηκε η "ψήφος στα μικρά κόμματα" (γενικώς...), το λευκό ή η αποχή.

Από μεριάς μας, δόθηκαν στους κατοίκους φύλλα της τελευταίας "Προλεταριακής Σημαίας" με την αρθογραφία και τη συνέντευξη κατοίκου του Γραμματικού για τον ΧΥΤΑ και την πυρκαγιά, καθώς και η προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ). Τέλος, πραγματοποιήθηκε κόλλημα αφίσας και χαρτονιού τόσο στο Γραμματικό όσο και στην ευρύτερη περιοχή (Καλέντζι, Λίμνη Μαραθώνα, Αγιος Στέφανος).

Θεσσαλονίκη. Κορυφώνεται η προεκλογική δράση

Με αποφασιστικότητα, δυναμισμό, συνέπεια και συνέχεια εξακολουθούν την προεκλογική εκστρατεία τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ(μ- λ). Με κεντρικό σύνθημα «Να συγκρουστούμε με τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό. Να οικοδομήσουμε την κομμουνιστική Αριστερά της εποχής μας» περιοδεύουν σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα στέκια νεολαίας. Οργανώνουν και πραγματοποιούν συσκέψεις- συζητήσεις. Μοιράζουν προκηρύξεις, διακινούν την εφημερίδα, κολλούν αφίσες, αναρτούν πανό.

Κύριος στόχος η ανάδειξη της ανάγκης μαζικής αντίστασης των εργαζομένων και της νεολαίας στην επίθεση του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, των βιομηχάνων, των εργοδοτών, των αστικών κυβερνήσεων –μπλε ή πράσινων. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση τους.

Κοινή επιδίωξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, είναι το παραπέρα ξεθεμελίωμα των κατακτήσεων του λαού. Η ένταση της εκμετάλλευσης, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η μείωση των μισθών, η ανεργία, η κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, το χτύπημα της εκπαίδευσης και της υγείας, η χρησιμοποίηση της χώρας ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών είναι μερικοί μόνο από τους εφιάλτες που σχεδιάζουν για το μέλλον.

Από την άλλη, η ρεφορμιστική Αριστερά και τα δεκανίκια του συστήματος ούτε θέλουν ούτε μπορούν να δώσουν πραγματική διέξοδο στους εργαζόμενους.

Η λύση δεν βρίσκεται στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Η μόνη λύση βρίσκεται στην κατεύθυνση της οργάνωσης, της αντίστασης και του αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάστηκε η προεκλογική εκστρατεία του ΚΚΕ(μ-λ) για να γίνει άλλη μια φορά κυρίαρχη η ανάγκη συγκρότησης –με τους αγώνες και μέσα από τους αγώνες– της Aριστεράς της επαναστατικής σοσιαλιστικής διεξόδου.

Έτσι, οργανώθηκαν εξορμήσεις στα εργοτάξια καθαριότητας των δήμων Πυλαίας, Ευόσμου, Ευκαρπίας, καθώς και στο εργοτάξιο κήπων και πρασίνου του Δήμου Ευόσμου. Επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.

Παρεμβάσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στον Δήμο Συκεών, στον Δήμο Σταυρούπολης, στους δήμους Αμπελόκηπων και Μενεμένης, στον Εύοσμο, στην Πολίχνη, στο Κορδελιό, στην περιοχή της Οσίας Ξένης, στην Κάτω Τούμπα (Παπάφη) και στου Χαριλάου (Διαγόρα με Λαμπράκη). Τα σαββατιάτικα πρωινά έχουν αφιερωθεί σε παρεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους και στην αγορά Μοδιάνο και Καπάνι που στενάζει από τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της ανέχειας του κόσμου.

Συσκέψεις-συζητήσεις με κατοίκους της γειτονιάς και φίλους του ΚΚΕ(μ- λ) διοργανώνονται σε σπίτια και καφετέριες. Στην Κάτω Τούμπα, στους Αμπελοκήπους, στην Κάτω Ηλιούπολη, στην Ευκαρπία, στη Θέρμη. Αντίστοιχη σύσκεψη-συζήτηση πραγματοποίησαν και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο μπαρ «Γαζία» στο κέντρο της πόλης.

Την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη οργανώθηκε εξόρμηση σε χωριά της Β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Κλιμάκια του ΚΚΕ(μ- λ) επισκέφτηκαν τα δημοτικά διαμερίσματα Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Λητής, Ασσήρου. Τον Αγ. Αθανάσιο, τη Χαλκηδόνα, τη Μαγνησία, τη Γέφυρα. Τη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης που υφίσταται τις συνέπειες της αποβιομηχάνισης και τη Σίνδο, το Ρύσιο, τους Ταγαράδες, την Περαία και τη Μηχανιώνα. Παρέμβαση εξάλλου πραγματοποιήθηκε και στον Χορτιάτη, στο Ασβεστοχώρι και στο Ρετζίκι. Νέα εξόρμηση στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Θεσσαλονίκης οργανώνεται αύριο Κυριακή.


Ιδιαίτερη μάχη δίνει και η σπουδάζουσα νεολαία του ΚΚΕ(μ-λ) με παρεμβάσεις στο Πανεπιστήμιο και στα ΤΕΙ, ενώ οργανώνονται και συσκέψεις νεολαίας στις γειτονιές. Την Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη οργανώθηκε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο ενώ τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο πάρτι στο μπαρ «Έντεχνο» στην περιοχή της πλατείας Συντριβανίου.


Η προεκλογική κίνηση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί την τελευταία βδομάδα πριν από τις εκλογές, με κορυφαίο γεγονός την κεντρική εκδήλωση που προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Καμάρας με ομιλητή τον Γιώργο Ματσούκα, υποψήφιο βουλευτή στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Σχεδιάζονται ακόμα παρεμβάσεις σε Νεάπολη, Ωραιόκαστρο, Ιωνία, Νικόπολη και Καλαμαριά. Επισκέψεις στα εργοτάξια της Πολίχνης και της Σταυρούπολης. Εξορμήσεις στον σιδηροδρομικό σταθμό και στον τερματικό σταθμό των ΚΤΕΛ.

Ακόμα στη Θεσσαλονίκη έχουν στηθεί εκλογικά περίπτερα στο κέντρο (περιοχή Καμάρας, πεζόδρομος Δ. Γούναρη), στα ανατολικά (Παπαναστασίου και Μπότσαρη) και στα δυτικά (Αμπελόκηποι, Φιλιππουπόλεως και Μ. Αλεξάνδρου γωνία). Το κεντρικό εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ(μ- λ) βρίσκεται στα γραφεία του, Εγνατίας 126.



ΛΕΣΒΟΣ


Επιδιώκοντας να προβάλλει την κατεύθυνση του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που θα είναι η μόνη χρήσιμη για το λαό κατεύθυνση για την επόμενη μέρα, αλλά και να αναδείξει την αναγκαιότητα οικοδόμησης της κομμουνιστικής Αριστεράς που χρειάζεται η εποχή μας, το ΚΚΕ(μ-λ) διοργανώνει πολιτική συζήτηση-εκδήλωση τη

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 7μμ,

στο καφέ «ΔΙΑΥΛΟΣ» (περιοχή Λαδάδικα) στην Μυτιλήνη

Ομιλητές:

Μαρία Πετρά - υποψήφια στο νομό Λέσβου

Νίκος Παπαβασιλείου - στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ)


Περιοδείες κλιμακίου του ΚΚΕ(μ-λ) θα γίνουν:

Το Σάββατο 26/9 στην Αγιάσσο, στα χωριά της Γέρας και στο Πλωμάρ

Την Κυριακή 27/9 στην Καλλονή

Τη Δευτέρα 28/9 στη Μυτιλήνη, σε εργασιακούς χώρους και στην κεντρική αγορά.


ΛΑΡΙΣΑ


Από το πρόγραμμα των προεκλογικών εξορμήσεων στο νομό Λάρισας:


Κυριακή 13/9: Περιοδεία στην πόλη του Τιρνάβου και Ελασσόνας και χωριά Αγ. Σοφία, Πλατανούλια, Δέντρα και Αργυροπούλι.


Δευτέρα 14/9: Παρέμβαση στο κέντρο τις πόλης της Λάρισας.


Τρίτη 15/9: Παρέμβαση σε λαϊκή αγορά και περιοδεία στα χωριά Πλατύκαμπος , Χάλκη, Αρμένιο, Νίκη , Μέλια , Γλαύκη και Κιλελέρ.


Τετάρτη 16/9: Παρέμβαση στο κέντρο της Λάρισας


Πέμπτη 17/9: Περιοδεία στα χωριά Γόννοι, Μακρυχώρι και Παραπόταμο.


Παρασκευή 18/9: Επίσκεψη στα κτίρια της νομαρχίας και του δημαρχείου και παρέμβαση στις συνοικίες Αβέρωφ, Νέα Σμύρνη, Νεράιδα.


Σάββατο 19/9: Επίσκεψη στα χωριά Αμπελώνας και Φαλάνη.


Δευτέρα 21/9: Παρέμβαση στο κέντρο της πόλης.


Τρίτη 22/9: Επίσκεψη στο κτίριο της ΔΕΗ και περιοδεία στα χωριά Συκούριο, Καλοχώρι, Ομορφοχώρι, Ελάτεια, Πουρνάρι, Όσσα.




Καρδίτσα

Συνεχίζονται οι προεκλογικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ(μ-λ) στα χωριά και την πόλη της Καρδίτσας. Κλιμάκια της οργάνωσης επισκέπτονται καθημερινά με προεκλογικό υλικό τις κοινότητες του νομού, συζητάνε με τους κατοίκους και προπαγανδίζουν τις απόψεις μας. Περιοδείες έχουν γίνει μέχρι σήμερα στα χωριά Αγιοπηγή, Ζαϊμι, Καλλιφώνι, Καλλίθηρο, Ρούσο, Αρτεσιανό, Μουζάκι, Μάρκο, Γοργοβίτες, Μαυρομάτι, Καππά, Χάρμα, Ανάβρα, Αχλαδιά και Κέδρο. Ομιλίες από τους υποψηφίους της οργάνωσης έχουν πραγματοποιηθεί στα χωριά Καρδιτσομάγουλα, Παλαμά, Μητρόπολη, Φράγκο, Λιοντάρι και Θραψίμι. Παράλληλα συνεχίζεται η παρέμβαση στο κέντρο της πόλης και σε εργασιακούς χώρους με διακίνηση προεκλογικού υλικού, αφισοκόλληση και συζητήσεις.

Η οργάνωση παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 21/9 το ψηφοδέλτιό της για το νομό και προγραμματίζει για την ερχόμενη εβδομάδα την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση καθώς και δύο συσκέψεις–συζητήσεις με επιρροές και φίλους της οργάνωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Συνεχίζονται οι προεκλογικές παρεμβάσεις – εξορμήσεις του ΚΚΕ (μ-λ) στο νομό Ηρακλείου.

Από τις 14/9 έχει στηθεί και λειτουργεί καθημερινά, περίπτερο στο Κέντρο του Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από τη Νομαρχία, από όπου διακινείται προεκλογικό υλικό, αλλά και γίνονται συζητήσεις με φίλους και περαστικούς, που θέλουν να ενημερωθούν και να ακούσουν την άποψη μας για το τι περιμένει τον εργαζόμενο και τη νεολαία την επομένη των εκλογών και ποια πρέπει να είναι η απάντησή τους.

Παράλληλα συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και η διακίνηση υλικού στις συνοικίες της πόλης, στις λαικές αγορές καθώς και στα γύρω χωριά.

Την Παρασκευή 25/9 στις 7 :00 έγινε η ανοικτή προεκλογική εκδήλωση στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου

Το Σάββατο 26/9 θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στα χωριά της περιοχής του Αρκαλοχωρίου.

Την Κυριακή 27/9 θα γίνει περιοδεία στο νομό Λασιθίου, σε Αγ. Νικόλαο, Νεάπολη, και Ιεράπετρα, όπου προγραμματίζονται συσκέψεις και συναντήσεις με φίλους της Οργάνωσης μας


Χανιά


Με μεράκι και ενθουσιασμό (όπως συμβαίνει και σ’ όλη τη χώρα), τα μέλη και οι φίλοι της οργάνωσης του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) δίνουν καθημερινά, από τις πρώτες μέρες της προκήρυξης των εκλογών, την εκλογική μάχη. Οπως τονίστηκε σε συζήτηση μελών και φίλων που έγινε στα γραφεία του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) την Πέμπτη 17/9, η μάχη που δίνουμε αυτές τις μέρες για την εκλογική ενίσχυση του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) και για την προβολή της άποψής μας είναι συνέχεια των καθημερινών μαχών που δίνει η οργάνωση στα διάφορα πεδία της ταξικής πάλης, είναι επένδυση στις ακόμη μεγαλύτερες μάχες που προβλέπεται πως θα ακολουθήσουν. Σ’ αυτές τις μάχες η οργάνωση του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) έχει αποχτήσει σημαντικό κύρος και εκτίμηση σε ευρύτερα κομμάτια του λαού. Ταυτόχρονα η συμμετοχή στους αγώνες μα και ο τρόπος που γίνεται η προεκλογική παρέμβαση μας δεσμεύει απέναντι στο λαό για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά στην υπηρέτηση της ταξικής πάλης και στην προσπάθεια οικοδόμησης του κομμουνιστικού κινήματος της εποχής μας. Ενδεικτικό της προσπάθειάς μας αλλά και της σχέσης με το λαό, οι χιλιάδες προκηρύξεις που με θέρμη παίρνει ο κόσμος από τα χέρια μας και η σημαντική οικονομική ενίσχυση που έχουμε δεχτεί από πολύ κόσμο.

Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιου είδους παρέμβασης, η επαφή και η σχέση που αποκτάμε με τον κόσμο είναι παρακαταθήκη για την πάλη μας.

Στο πλαίσιο της παρέμβασή μας, εκτός από προκηρύξεις, εφημερίδες και άλλο υλικό που μοιράζεται καθημερινά από το προεκλογικό περίπτερο στο κέντρο της πόλης, εκατοντάδες αφίσες και χαρτόνια έχουν κολληθεί στην πόλη και σε χωριά του νομού καθώς και αρκετά αεροπανό. Μικρή αλλά αξιόλογη μέχρι στιγμής είναι και η παρουσία μας στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Λιγότερη αλλά υπαρκτή η παρουσία μας στον τοπικό Τύπο.

Την Παρασκευή 25/9 πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Μέχρι την τελευταία μέρα θα δίνουμε τη μάχη του ψηφοδελτίου, ενισχύοντας όλα τα χαρακτηριστικά της παρέμβασης που προηγούμενα αναφέραμε.


Σάμος

Η ΚΟ Σάμου προσπαθεί να αξιοποιήσει την προεκλογική περίοδο για να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο πλατιά η συζήτηση γύρω από την Αριστερά και την ανάγκη ανασυγκρότησης του λαϊκού κινήματος κόντρα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική θηριωδία. Με εργαλείο την αφίσα, την προκήρυξη και την εφημερίδα πραγματοποιεί καθημερινές παρεμβάσεις στις πόλεις και τα χωριά.

Την Παρασκευή 18/09 πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην Ικαρία των υποψηφίων στο νομό. Μοιράστηκαν δεκάδες ανακοινώσεις στο νοσοκομείο του Αγ. Κήρυκου, στις υπηρεσίες του δήμου, στα γραφεία των ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΛΤΑ καθώς και στις πλατείες του Αγ. Κήρυκου, του Ευδήλου και στις Ράχες. Οι συζητήσεις με τον ντόπιο κόσμο ανέδειξαν την αγωνία να υπάρξει μαζική αγωνιστική απάντηση από την πλευρά των εργαζομένων και της νεολαίας στην κλιμακούμενη λαίλαπα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, αλλά και τις αυταπάτες που έχει σπείρει η ρεφορμιστική Αριστερά σε σχέση με τη «χρήσιμη» ψήφο.

Στη Σάμο πραγματοποιήθηκε περιοδεία την Κυριακή 20/9 στα χωριά του δήμου Μαραθοκάμπου και τη Δευτέρα 21/9 στα χωριά του δήμου Πυθαγορείου, η οποία βρήκε τη θετική ανταπόκριση των ντόπιων και προκάλεσε συζητήσεις γύρω από τα ζητήματα που αναδεικνύει η οργάνωσή μας ενόψει των εκλογών. Την Τρίτη 22/9 πραγματοποιήθηκε πετυχημένη πολιτική συζήτηση-εκδήλωση σε κεντρικό καφενείο του Μαραθοκάμπου, ενώ αντίστοιχη συζήτηση έγινε στις 25/9 σε καφενείο του Καρλοβάσου. Η επόμενη προγραμμαατισμένη είναι για τις 30/9 στο «Νέον» στο Βαθύ. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να έρθει ένα προοδευτικό δυναμικό πιο κοντά στις απόψεις μας, να προβληθεί η πολιτική κατεύθυνση του μετώπου αντίστασης, να υπερασπιστούμε την ανάγκη ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος. Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους σε Καρλόβασι και Βαθύ, καθώς και περιοδείες στα χωριά των αντίστοιχων δήμων.


ΒΟΛΟΣ


Η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) στη Μαγνησία συνεχίζει τις περιοδείες της σε γειτονιές του Βόλου, αλλά και σε χωριά του νομού, προκειμένου να διαδώσει το μήνυμα της αντίστασης ενάντια στη λαίλαπα που ήδη βιώνουμε και στο προσεχές μέλλον θα βιώσουμε ακόμα πιο έντονα.

Αυτό που έχει γίνει αντιληπτό σε όλους πια είναι πως το μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν είναι τα κούφια λόγια των debate, αλλά το μέλλον των εργατών του Σκαραμαγκά, των ναυτεργατών του Αγούδημου και των υπαλλήλων της «Ασπίς Πρόνοια» που σε μια νύχτα πετάγονται στο δρόμο. Αποτελούν συνέχεια και συμπλήρωμα της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι της περιοχής μας. Των απολύσεων σε ΒΙΟΣΩΛ και ΣΤΑΛΚΟ, των απλήρωτων εργατών σε ΚΑΝΑΚΗ και ΜΕΛΚΑ, των απλήρωτων συμβασιούχων στους ΔΟΚΠΥ Βόλου και Ν. Ιωνίας και των απλήρωτων καθαριστριών που δουλεύουν σε εργολάβο στη Γεωπονία του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Ομως ο λαός έχει τις δικές του απαντήσεις!

Αυτή την προοπτική της αντίστασης προωθεί και το ΚΚΕ(μ-λ) με την εξορμήσεις του στην προεκλογική αυτή περίοδο. Εχουν γίνει παρεμβάσεις στο κέντρο και τις γειτονιές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας καθώς και στις λαϊκές αγορές. Ενώ πραγματοποιήθηκαν και εξορμήσεις σε Αλμυρό, Σούρπη Νέα Αγχίαλο, Ριζόμυλο, Βελεστίνο, Στεφανοβίκειο. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν περιοδείες στο Νότιο Πήλιο (Αργαλαστή, Λαύκο) αλλά και παρεμβάσεις σε γειτονιές της πόλης (Μεταμόρφωση, Παλιά, Παλαιό Λιμεναρχείο), στην αγορά του Βόλου και στην Παραλία. Ταυτόχρονα με την προεκλογική του παρέμβαση το ΚΚΕ (μ-λ) συμμετέχει σε όλες τις εργατικές αντιστάσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, όπως αυτή των απλήρωτων καθαριστριών και άλλων εργαζόμενων (ΚΑΝΑΚΗΣ–ΜΕΛΚΑ) την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Ελευθερίας.