Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Ιουν 2004

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Σήμερα έγιναν τρεις ξεχωριστές διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πόλη, χωρίς την άδεια των αρχών. Οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να τις διαλύσουν με δακρυγόνα και γκλοπ. Στην περιοχή του Μεσιντιγεκόυ έγινε καθιστική διαδήλωση με αντιΝΑΤΟικά πανό και συνθήματα. Έγιναν συλλήψεις όταν οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να διαλυθούν.
Σε άλλη διαδήλωση στο Οκμεϊντάνι με πάνω από 2.0000 διαδηλωτές, εκτοξεύθηκαν βόμβες μολότοφ και πέτρες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τραυματίστηκαν 15 άτομα και έγιναν δεκάδες συλλήψεις.
Μερικές χιλιάδες μέλη και οπαδοί αριστερού κόμματος συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Ταξίμ φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συθήματα. Η συγκέντρωση διαλύθηκε αργότερα χωρίς επισόδεια.
Μέλη της Greenpeace δέθηκαν σε γέφυρα του Βοσπόρου και κρέμασαν πανό με το σύνθημα "Όχι πυρηνικά στο ΝΑΤΟ" (σ.σ. δηλ. ναι στο ΝΑΤΟ, χωρίς πυρηνικά;). Συνελήφθησαν 18 άτομα.
από το μπλοκ της ILPS στην πορεία της Κυριακής
Διαδηλώσεις ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ έγιναν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Την Παρασκευή στην Άγκυρα και την Κυριακή στην ασιατική πλευρά της Ιστανμπούλ (η μόνη που είχε επιτραπεί από τις δυνάμεις καταστολής) με πάνω από 50.000 διαδηλωτές.
Τα γεράκια του ΝΑΤΟ προστατεύουν 23.000 άνδρες των δυνάμεων καταστολής, αεροπλάνα, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία.