Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Ιαν 2014

Ανακοίνωση του ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ)
Έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Ηλίας Καμαρέτσος, ένας αφοσιωμένος κομμουνιστής και αγωνιστής του λαϊκού κινήματος

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/1/2014 ΣΤΙΣ 2μ.μ.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ:
ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 8 π.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 9 π.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη το ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ), ανακοινώνει τον θάνατο του σ. Ηλία Καμαρέτσου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του Καθοδηγητικού Οργάνου του ΚΚΕ(μ-λ). Ο σ. Ηλίας Καμαρέτσος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πέμπτης 2 του Γενάρη 2014, ύστερα από σύντομη και παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο. Όπως και στην πολιτική δράση έτσι και στην αρρώστια ο Ηλίας Καμαρέτσος προτίμησε την ευθεία αναμέτρηση μαζί της και πάλεψε κόντρα στις δυσκολίες και στις πιθανότητες, μέχρι τέλους.
Ο Ηλίας Καμαρέτσος γεννήθηκε το 1945 στο Καροπλέσι Αγράφων. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα και στην ΟΜΛΕ. Στην περίοδο της δικτατορίας πέρασε στην παρανομία και έδρασε μέσα από τις γραμμές της ΟΜΛΕ. Διέφυγε το 1973 στην Δυτική Ευρώπη. Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΑΜΕΕ στην Δυτική Γερμανία και αγωνιστής του αντί-δικτατορικού κινήματος. Επέστρεψε, μετά την πτώση της χούντας, το 1975 και έκτοτε συμμετείχε σε καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ (μ-λ) αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, πρωταγωνίστησε στην ανασυγκρότηση του 1982, ήταν υπεύθυνος των περιφερειακών οργανώσεων του κόμματος στην Βόρεια Ελλάδα και στην Θεσσαλία. Για πολλά χρόνια υπήρξε στέλεχος της Κομματικής Οργάνωσης Καρδίτσας και τον τελευταίο καιρό δούλεψε από καθοδηγητική θέση στα πλαίσια της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης. Στην Θεσσαλονίκη υπήρξε δραστήριο μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας. Ο Ηλίας Καμαρέτσος αποφοίτησε από την Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, άσκησε την δικηγορία στην Καρδίτσα και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.
Η απώλεια του Ηλία Καμαρέτσου για το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και για το κομμουνιστικό κίνημα στην χώρα μας που πασχίζει να αναγεννηθεί μέσα σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες είναι πολύ σημαντική. Γιατί ο Ηλίας Καμαρέτσος δοσμένος ολόψυχα στην κομμουνιστική υπόθεση και στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας, με δοκιμασμένο πολιτικό κριτήριο και σκέψη, έμπειρος και μάχιμος καθημερινά, ήταν σε θέση να προσφέρει ακόμη παρά πολλά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Να σταθεί, όπως συνήθιζε, ακλόνητος στην σωστή κατεύθυνση της πάλης, να στηρίξει τους νέους αγωνιστές και κομμουνιστές, να εμπνεύσει αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Ο Ηλίας Καμαρέτσος για όσους τον γνώρισαν μέσα στην κομματική ζωή αλλά και στους λαϊκούς αγώνες και είχαν την τύχη να δουλέψουν και να αγωνιστούν δίπλα του υπήρξε παράδειγμα συνεπούς κομμουνιστή. Συνεχιστής δηλαδή εκείνης της παράδοσης στην οποία τα λόγια και οι θεωρίες ταυτίζονται με την πράξη, την καθημερινή συμπεριφορά, την προσωπική ζωή και τις ατομικές επιλογές. Μια συνέπεια που έχουν ανάγκη να διδαχθούν οι νέες γενιές των κομμουνιστών και οι αγωνιστές που θέλουν να υπηρετήσουν την σύγχρονη λαϊκή υπόθεση.
Το ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ), εκ μέρους όλων των συντρόφων, μεταφέρει τα θερμά συλλυπητήρια στην συντρόφισσα της ζωής του, στον γιο του και σε όλους τους συγγενείς του. Ανακοινώνει πως η πολιτική κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 4/1/2014 στην Καρδίτσα, στο Εργατικό Κέντρο, στις 2μ.μ..
Ο σύντροφος Ηλίας Καμαρέτσος θα ζει παντοτινά μέσα στους λαϊκούς αγώνες και στις μάχες των νέων κομμουνιστών για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης

Αθήνα 3-1-2014
Το Καθοδηγητικό Όργανο του ΚΚΕ(μ-λ)