Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Ιαν 2014

5μηνη κοροϊδία για 200 άνεργους στον ΟΑΣΑ

Η απόφαση του ΟΑΣΑ για "πρόσληψη" με πεντάμηνες συμβάσεις περίπου 200 άνεργων ως ελεγκτές στις οδικές και σταθερές συγκοινωνίες αποτελεί ακόμα μια πρόκληση σε βάρος άνεργων και εργαζόμενων. Ο ΟΑΣΑ όχι μόνο αρνείται το πάγιο αίτημα για δωρεάν μετακίνηση των άνεργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά θέλει να βάλει τους ίδιους να κόβουν πρόστιμα σε άλλους άνεργους που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ!
Το σύστημα προσπαθεί μόνιμα να αξιοποιήσει την ανεργία σαν εργαλείο προώθησης της αντιδραστικής του πολιτικής. Την ώρα που ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις στον κλάδο των ΜΜΜ, ανακοινώνει δήθεν "προσλήψεις" μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που καταστρατηγούν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Δεν είναι μόνο το ζήτημα του εξευτελιστικού μισθού, στο οποίο αρκούνται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου, αλλά όλες οι εργατικές κατακτήσεις που χτυπιούνται με τις συμβάσεις "κοινωφελούς εργασίας". Και πάλι οι άνεργοι εκβιάζονται, στη βάση της εξαθλίωσης, να αποτελέσουν τον πολιορκητικό κριό απέναντι στις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.
Ταυτόχρονα, το σύστημα χτυπάει το λαϊκό δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, προωθώντας την αντιδραστική αντίληψη ότι ο λαός πρέπει να πληρώνει για αυτή, ενώ στην πραγματικότητα έχει ήδη πληρώσει με την κλεμμένη υπεραξία της δουλειάς των εργαζόμενων. Προσπαθεί να βάλει τους άνεργους απέναντι στους εργαζόμενους, διαχωρίζοντάς τους, γιατί γνωρίζει και τρέμει τη δύναμη του κοινού τους αγώνα. Μόνη διέξοδος η πάλη για πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!