Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Ιουν 2005

μικρες ειδησεις για το ιρακ

Πώς να πληρώσετε τα δίδακτρα του πανεπιστημίου (αν σας το επιτρέψει η ιρακινή αντίσταση)

Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές σκέφτονται πολύ σοβαρά την επανεισαγωγή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας αφού η στρατολόγηση μισθοφόρων πάει από το κακό στο χειρότερο, παρά τη 200 εκ. δολαρίων διαφημιστική καμπάνια. Οι στρατολόγοι προσπαθούν να ψαρέψουν κόσμο από τα σχολεία, τα γυμναστήρια και τους χώρους διασκέδασης, αφού και οι απελπισμένοι Λατινοαμερικάνοι αρνούνται πλέον να καταταγούν. Προσφέρουν διάφορα δελεαστικά πακέτα, όπως μίνι θητεία 15 μηνών, αποπληρωμή στεγαστικού δανείου, τα δίδακτρα για το πανεπιστήμιο (αν φυσικά επιστρέψουν από το Ιράκ) και δωρεάν περίθαλψη. Ποιος είπε λοιπόν ότι η κυβέρνηση Μπους είναι κατά του κράτους πρόνοιας.

Αύξηση του αριθμού επιθέσεων και απωλειών για τα κατοχικά στρατεύματα

Οι απώλειες των Αμερικανών στο Ιράκ συνεχώς αυξάνονται, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες να παρουσιάσουν τη δράση της ιρακινής αντίστασης σε ύφεση. Σύμφωνα με τους ίδιους, έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις σε τεθωρακισμένα οχήματα (700 επιθέσεις τον τελευταίο μήνα) ενώ η αποτελεσματικότητα των επιθέσεων καταδεικνύει την ποιοτική αναβάθμιση (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 33 στρατιώτες σκοτώθηκαν το Μάη ενώ τις πρώτες 20 μέρες του Ιούνη έφτασαν ήδη τους 35). Σε συνδυασμό με τις γνωστές αλχημείες των ιμπεριαλιστών, μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι οι απώλειες είναι πολύ περισσότερες. Η δυναμική της αντίστασης φαίνεται επίσης από το άπλωμα των επιθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα και η διακοπή των αναφορών στο υποτιθέμενο "σουνιτικό τρίγωνο". Αν προσθέσουμε και τις απώλειες των άλλων δυνάμεων κατοχής και του "κυβερνητικού" στρατού, καταλαβαίνουμε ακόμα καλύτερα γιατί αμερικάνος στρατηγός παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Άλλος ένας λόγος για να εκτιμήσουμε αν πράγματι πρόκειται για προβοκάτσιες και εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων οι τυφλές επιθέσεις σε αγορές και δρόμους με θύματα απλούς πολίτες, όπως καταγγέλλουν οργανώσεις της αντίστασης.