Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Σεπ 2006

Καλώς ορίσατε στο πανεπιστήμιο της εντατικοποίησης και των αγώνων!!!

Συνάδελφε πρωτοετή,
Καταρχήν, πέρα από το να σε καλωσορίσουμε και να σου ευχηθούμε καλή συνέχεια στις σπουδές σου, θα θέλαμε να σου κάνουμε γνωστά κάποια πράγματα τα οποία συνέβησαν εδώ το προηγούμενο διάστημα.
Σίγουρα θα είδες από την TV, θα έμαθες από γνωστούς σου φοιτητές
το γεγονός ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστήμιων και των ΤΕΙ της χώρας, γίνονταν κινητοποιήσεις για δύο ολόκληρους μήνες! Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές συναντήθηκαν στο δρόμο του αγώνα και ενώθηκαν πάνω σε ένα στόχο: Την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
Επίσης, ίσως να έχεις ακούσει ότι το υπουργείο παιδείας θέλει να αλλάξει τον υπάρχον νόμο πλαίσιο (1268) λειτουργίας των αει τει και προωθεί το νέο νόμο καθώς και μια σειρά από άλλα μέτρα και κανονισμούς που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ο νόμος της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, των ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και της Αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος .Θα έχεις ακούσεις πως όλα αυτά σε γενικές γραμμές γίνονται προκειμένου να "νοικοκυρευτεί" το ελληνικό πανεπιστήμιο, να εκσυγχρονιστεί και να γίνει ανταγωνιστικό δίπλα σε αυτά της Ευρώπης.
Ωραίες και εύηχες λεξούλες που όμως απέχουν πολύ από το να φανερώσουν στο που πραγματικά στοχεύουν τα νέα μέτρα.
Και αυτό το οποίο θέλουν να χτυπήσουν είναι τα δικαιώματα της νεολαίας στο να μπορεί να σπουδάζει, να ζει και να εκφράζεται ελεύθερα και να παίρνει πτυχίο με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Θέλουν να πάρουν πίσω όλα τα κεκτημένα που το φοιτητικό κίνημα δεκαετίες πριν κατοχύρωσε με τους αγώνες του και να διαμορφώσουν ένα αντιδραστικό τοπίο στην εκπαίδευση.
Με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση στοχεύει στο να μεγαλώσει τους φραγμούς στο πανεπιστήμιο, έτσι ώστε να σπουδάζουν όλο και λιγότεροι όπως επίσης και να διαμορφώσει αποφοίτους- μελλοντικούς εργαζόμενους που θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θα 'ναι πειθαρχημένοι, ευέλικτοι και εύκολα εκμεταλλεύσιμοι καθώς επιχειρείται το πτυχίο να διασπαστεί σε bachelor - master και ακόμη παραπέρα κατακερματιστεί
σε πιστωτικές μονάδες, όπως συμβαίνει και στην Αγγλία. Κάτι βέβαια που έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την αποσύνδεση πτυχίου από τα επαγγελματικά δικαιώματα κάνοντας έτσι τους φοιτητές όταν βγούνε στην αγορά εργασίας πιο ευάλωτους απέναντι στο κεφάλαιο και την εργοδοσία
απέναντι σε όλα αυτά
η νεολαία Αντιστάθηκε & είπε " ΌΧΙ" !

Μέσα από γενικές συνελεύσεις, οι οποίες είναι και το ανώτατο όργανο, λειτούργησαν συλλογικά και πήραν αποφάσεις Αντίστασης και αγώνα. Κατέβηκαν σε πορείες, συναντήθηκαν με κομμάτια των εργαζομένων και σε μεγάλο βαθμό κέρδισαν τη στήριξη της κοινωνίας.
"Στα συλλογικά προβλήματα
δε χωρούν ατομικές λύσεις"

Η νεολαία μέσα από το κίνημα του Μάη Ιούνη έδωσε ένα χτύπημα στον ατομικισμό και στο συντεχνιασμό που αναπαράγει το σύστημα και που τη θέλει έτσι να σκέφτεται και να λειτουργεί στη ζωή της έτσι ώστε να είναι διασπασμένη και εύκολα χειρήσιμη - ελέγξιμη.
Ο αγώνας του Μάη Ιούνη ανάγκασε την κυβέρνηση σε τακτικό ελιγμό και στο να παγώσει την προώθηση των μέτρων, όπως αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί για μέσα στο καλοκαίρι και να τη μεταθέσει ενδεχομένως για μετά τις δημοτικές εκλογές. Ήδη, Καραμανλής -Κουτσίκου -Βερεμής μετά από μεταξύ τους συναντήσεις δηλώνουν πως οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία θα συνεχιστούν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις γύρω από το θέμα. το μέτωπο αυτό είναι ανοιχτό λοιπόν! Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρώσει το στόχο που είχε βάλει για 'Να μην κατατεθεί ο νέος Ν. πλαίσιο- οριστική απόσυρση του', όπως αντίστοιχα για ΙΔΒΕ, Αξιολόγηση, ΔΟΑΤΑΠ και αναθεώρηση του άρθρου 16.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Σ' αυτό τον αγώνα είναι αναγκαίο να ενταχθεί το νέο δυναμικό των πρωτοετών που μόλις μπήκε στις σχολές , γιατί αυτή η υπόθεση αυτή τους αφορά άμεσα μιας και τα μέτρα αυτά σε μεγάλο βαθμό αποσκοπούν στα μικρά έτη. Είναι στοίχημα λοιπόν, για όλους τους φοιτητές άμεσα να συγκαλέσουν γ. συνελεύσεις σε όλες τις σχολές, να συζητήσουν μεταξύ τους, να εκτιμήσουν τα νέα δεδομένα που υπάρχουν και να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις οι οποίες να πυροδοτήσουν γύρο καταλήψεων και αγώνων. Η πορεία στη ΔΕΘ 9 Σεπτέμβρη, με τη μαζικότητα και τον παλμό των μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων απέδειξε πως η φλόγα του Μάη Ιούνη 'σιγοκαίει ' και πως υπάρχουν τα δεδομένα ώστε το φοιτητικό κίνημα να ανασυνταχθεί και να δώσει τις μάχες του.
Στον αγώνα αυτό είναι όχι μόνο θεμιτή αλλά και αναγκαία η συμμετοχή των μαθητών, που πρόσφατα πλήχθηκαν από τη βάση του δέκα, των εκπαιδευτικών της β' βάθμιας αλλά και των εργαζομένων.

αγωνιστικές κινήσεις αει τει