Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Ιουλ 2005

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6 ΙΟΥΛΗ

Να μην περάσουν οι νέες ρυθμίσεις 
στο ωράριο των μαγαζιών

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ετοίμασε τις νέες αντιδραστικές ρυθμίσεις για το ωράριο των μαγαζιών και ξεκίνησε τη διαδικασία για την ψήφισή τους στη βουλή.
Οι νέες ρυθμίσεις στο ωράριο αποτελούν απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου, των ξένων και ντόπιων μονοπωλιακών συγκροτημάτων στο λιανικό εμπόριο, καθώς και της ΕΕ. Αυτές τις απαιτήσεις η κυβέρνηση τρέχει να ικανοποιήσει. Όταν η λιτότητα στους μισθούς και η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης έχει δημιουργήσει συνθήκες εξαθλίωσης για τη λαϊκή και εργατική οικογένεια, η διεύρυνση του ωραρίου θα δημιουργήσει συνθήκες σκλαβιάς για τους εργαζόμενους.
Οι νέες ρυθμίσεις του ωραρίου στα μαγαζιά θα μεγαλώσουν τις απλήρωτες ώρες δουλειάς, την ανασφάλιστη εργασία, τη μερική και εκ περιτροπής εργασία, την ανεργία. Θα μεγαλώσουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους, αλλά θα δώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο τη δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο και εξουσία πάνω στον εργαζόμενο, για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση και καταπίεση. Την ίδια περίοδο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανατρέψει και αυτό το κουτσουρεμένο 8ωρο-5ήμερο-40ωρο για όλους τους εργαζόμενους, με το δικαίωμα που θα δίνει στην εργοδοσία να επιβάλλει στον εργαζόμενο ωράριο έως και 12 ωρών την ημέρα.
Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους είναι ολομέτωπη. Λιτότητα στους μισθούς και τις συντάξεις, χτύπημα της μονιμότητας στους εργαζόμενους που την είχαν κατακτήσει με αγώνες, χτύπημα των ασφαλιστικών κατακτήσεων με αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων, ανατροπή του οκτάωρου και εντατικοποίηση στη δουλειά. Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ!
ΟΧΙ στο ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ - ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
Με τους στόχους αυτούς όλοι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο πρέπει και μπορούμε να φράξουμε το δρόμο στις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις.
Με την ενότητά μας, τη μαζική αγωνιστική μας δράση, μπορούμε να τους αναγκάσουμε να τις πάρουν πίσω.
Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, στους δικούς μας αγώνες, στη δική μας οργάνωση και συλλογική δράση. Να στηριχτούμε στην αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων σε όλους τους κλάδους, να συντονίσουμε τα βήματα της αντίστασής μας.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που έστρωσαν το δρόμο για τη σημερινή επίθεση, το ΠΑΣΟΚ συναινεί σε όλα τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και διαφοροποιείται σε λεπτομέρειες. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ που και με τη δική τους ευθύνη και το «κοινωνικό διάλογο» ενίσχυσαν τις συμφωνίες του 1997 για το «πλαφόν» των 48 ωρών λειτουργίας στα μαγαζιά και άνοιξε έτσι ο δρόμος για ακόμα πιο αντιδραστικές και αντεργατικές ρυθμίσεις.
Να οργανώσουμε την αντίστασή μας στους χώρους δουλειάς, να μετατρέψουμε τα σωματεία μας από σφραγίδες που είναι σήμερα σε πραγματικούς μαζικούς χώρους διεκδίκησης και αλληλεγγύης.
Να αγωνιστούμε για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, να μην περάσουν οι νέες ρυθμίσεις στο ωράριο των μαγαζιών.

ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ταξική Πορεία