Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Μαΐ 2005

Εκδηλωση του ΚΚΕ(μ-λ)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ)

Οι εργαζόμενοι, η αγροτιά, η νεολαία είναι κυριολεκτικά ανάστατοι και σφοδρά ανήσυχοι. Η κυβέρνηση έχει ανοίξει όλα της τα χαρτιά και δηλώνει αποφασισμένη να παραδώσει τον λαό βορά στις πιο άγριες και αδηφάγες διαθέσεις του κεφαλαίου.
Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 11ης Μάη και η επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις ξεχωριστές εκδηλώσεις είναι μια σαφή ένδειξη για το ότι οι συνθήκες απαιτούν όλο και περισσότερο την ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
Και όλα αυτά με φόντο την έξαρση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας με μπροστάρη τις ΗΠΑ να απειλεί τους λαούς παντού στον κόσμο αλλά και στην περιοχή μας. Ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός αλλά και οι κοινές πρωτοβουλίες των μεγάλων λεγόμενων δυνάμεων της Δύσης έτσι όπως εκδηλώνονται στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, στην Ασία, την Λατινική Αμερική και την Αφρική, προκαλούν αναστάτωση, κρίσεις και αναφλέξεις που καλούνται να τις πληρώσουν οι λαοί με το αίμα τους.
Ενώ μια σειρά κυβερνήσεων και καθεστώτα όπως στη χώρα μας και της γειτονικής Τουρκίας προκειμένου να διασφαλίσουν την εξουσία τους είναι πρόθυμες να ευθυγραμμιστούν με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, εκθέτοντας τη χώρα τους και τους λαούς που καταδυναστεύουν σε ανυπολόγιστους κινδύνους.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συνεχίζει να πιστεύει ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φραγμό σε όλη τη σύγχρονη βαρβαρότητα είναι οι λαοί, το αντιιμπεριαλιστικό –αντιπολεμικό κίνημα, το κίνημα αντίστασης στην αντικαπιταλιστική επίθεση.
Γι' αυτό ανάμεσα στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που παίρνει με στόχο να υπηρετήσει τον αγώνα και το κίνημα, καλεί τους αγωνιστές, τους αριστερούς και ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς

στη συγκέντρωση που οργανώνει στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΑΔΗΜΟΣ (Ιπποκράτους και Ακαδημίας) την Δευτέρα 23 Μάη με θέμα "Πολιτική κατάσταση και το κίνημα".

12 Μαΐ 2005

Πρωτομαγια 2005

Ιδιαίτερα μαζικές ήταν φέτος οι πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις, ενώ τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει έμμεσο απεργοσπαστικό κλίμα. Αρκετά μαζικά ήταν και τα μπλοκ της Ταξικής Πορείας και των Λαϊκών Αγωνιστικών Κινήσεων σε διάφορες πόλεις.

Αθήνα

Θεσσαλονίκη
-

Τσανγκ Τσουνκιάο (1917-2005)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού πρακτορείου, μόλις τώρα έγινε γνωστό ότι στις 21 Απρίλη πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Τσανγκ Τσουνκιάο, ηγετικό στέλεχος της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης (ΜΠΠΕ), ο οποίος μετά το ρεβιζιονιστικό πραξικόπημα τον Οκτώβρη του 1976 συνελήφθη μαζί με άλλα ηγετικά στελέχη του ΚΚ Κίνας. Το 1981 σε μια δίκη παρωδία καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με την Τσιαν Τσινγκ, ενώ αργότερα η ποινή τους μετατράπηκε σε ισόβια. Η στάση τους στη δίκη ανήκει πλέον στην υπερήφανη παράδοση του κομμουνιστικού κινήματος, όπου ο γενναίος πολιτικός τους λόγος έγινε πραγματικό κατηγορητήριο της ρεβιζιονιστικής προδοσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η δίκη είχε ξεκινήσει με τυμπανοκρουσίες και απ’ ευθείας τηλεοπτική κάλυψη, πολύ γρήγορα κατέληξε ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών. Η Τσιαν Τσινγκ πέθανε το 1991 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (επίσημη εκδοχή ότι ...αυτοκτόνησε).

Ο Τσανγκ Τσουνκιάο έγινε μέλος του κόμματος το 1938 και μετά την απελευθέρωση δούλεψε σαν δημοσιογράφος στη Σαγκάη. Το 1967, στη διάρκεια της ΜΠΠΕ οργάνωσε την Κομμούνα της Σαγκάης και το 1969 εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ του ΚΚΚ. Το 1975 έγινε δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Υπήρξε από τα στελέχη που πρωτοστάτησαν στον ιδεολογικό αγώνα κατά τη διάρκεια της ΜΠΠΕ. Ιδιαίτερα γνωστό το άρθρο του Για την ολοκληρωτική διχτατορία πάνω στην αστική τάξη (1975).

2 Μαΐ 2005

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ !

Εργάτες, Εργαζόμενοι, Ανεργοι,


Τώρα , πιο πολύ από τα προηγούμενα χρόνια έχουμε ανάγκη να στρέψουμε την συλλογική μνήμη μας, στην εργατική επέτειο της Κόκκινης Εργατικής Πρωτομαγιάς. Να διδαχτούμε και να παραδειγματιστούμε από τους αγώνες των πρωτοπόρων εργατών του Σικάγου αλλά και της παγκόσμιας εργατικής τάξης του περασμένου αιώνα. Να αντλήσουμε διδάγματα και αυτοπεποίθηση, να ξανά-οργανωθούμε και να παλέψουμε ενωμένα. Να νιώσουμε την δύναμη που έχουμε , εμείς οι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου αυτής της κοινωνίας , που μας τον κλέβουν καθημερινά και μας δίνουν για αντίδωρο ένα ξεροκόμματο. Να υπερασπιστούμε την ζωή και την αξιοπρέπεια μας, το μέλλον των παιδιών μας, τον ιδρώτα και το αίμα μας. Τώρα πριν είναι αργά πρέπει να σηκώσουμε τον κεφάλι και να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Να ξανακουστεί η οργισμένη κραυγή μας!

Τώρα που οι εκμεταλευτές και οι κυβερνήσεις τους μας βυθίζουν κάθε μέρα, όλο και πιο πολύ στην φτώχεια και την απόγνωση. Που μας οδηγούν σε συνθήκες πείνας και βαριάς ανέχειας. Που μας πετούν κατά εκατοντάδες στην ανεργία. Που βλέπουμε τα παιδιά μας να μην μπορούν να βρούνε δουλειά, ακόμα και αυτά που με το υστέρημα μας κατάφεραν να σπουδάσουν. Που μας εκμεταλεύονται και μας εκβιάζουν για μια δουλειά , που μας εμπαίζουν και μας ζητάνε να σκύψουμε το κεφάλι για ένα μεροκάματο πείνας. Που μας απειλούνε με κατάργηση των συντάξεων και σχεδιάζουν να μας βάλουνε τα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε. Που έφτασαν στο σημείο να σχεδιάζουνε την κατάργηση του οκτάωρου, που κερδήθηκε με αίμα και θέλουν να δώσουνε στα αφεντικά το δικαίωμα να μας βάζουν να δουλεύουμε από το πρωί ως την νύχτα, κατά πως τους βολεύει.και τους συμφέρει. Που με την πολιτική τους κατάφεραν να ρίξουνε σε απίστευτες συνθήκες φτώχειας χιλιάδες και χιλιάδες από εμάς και μαζί τους απόμαχους συναδέλφους μας συνταξιούχους. Που με την προπαγάνδα τους προσπαθούν να μας κάνουν να ντρεπόμαστε που είμαστε εργάτες, που προσπαθούν να μας διασπάσουν και να μας βάλουν να εχθρευόμαστε τα ταξικά αδέλφια μας, τους εργάτες-μετανάστες.

Και όλα αυτά –λένε-για το κοινό καλό, για την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της οικονομίας, για το ευρώ και την Ευρωπαική Ενωση, για το εθνικό συμφέρον. Ψέμματα !!!Χιλιάδες ψέμματα.!!!. Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη και τα πλούτη τους, τα συμφέροντα του μεγάλου κεφάλαιου, και η διαιώνιση της εξουσίας τους. Αυτοί που είναι έτοιμοι να αρπάξουνε και τα ψίχουλα από το υστέρημα μας, έχουν συσσωρεύσει χρόνια τώρα αμύθητα πλούτη, έχουν γεμίσει τις τράπεζες –ξένες και ελληνικές-με τρισεκατομμύρια καταθέσεις, ζούνε με προκλητική χλιδή, σπαταλάνε μπροστά στα μάτια μας και μπροστά στις τηλεοράσεις εκατομμύρια μέσα σε μερικά λεπτά, και έχουν το θράσος να μας ζητάνε να κάνουμε λιτή και μετρημένη ζωή!! Αυτοί , οι κυβερνήσεις και οι παρατρεχάμενοι τους που το περσινό καλοκαίρι σκορπίσανε δισεκατομμύρια στις Ολυμπιακές βεγγέρες τους, τώρα έρχονται να μας ζητήσουνε να πληρώσουμε τον λογαριασμό. Αυτοί που κάνανε την χώρα ξέφραγο αμπέλι για τα ξένα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, που πουλήσανε τον πλούτο της στα αρπακτικά της Ευρωπαικής Ενωσης , κατηγορούνε τους εργαζόμενους πως τάχα δεν δουλεύουνε πολύ, και μας ζητάνε να δουλεύουμε με μισθούς Βουλγαρίας για να έρθουν οι ξένοι επενδυτές!!

Φτάνει πιά !! Αν δεν αντισταθούμε ενωμένα και μαχητικά, θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια ζωή ακόμα πιο μαύρη και με ισοδεπώμενες τις κατακτήσεις που κέρδισε η εργατική τάξη τα προηγούμενα χρόνια. Πιο πίσω και από εκείνα τα πρώτα αιτήματα για τα οποία θυσιάστηκαν τα ταξικά αδέλφια μας στο Σικάγο, η οι έλληνες εργάτες στον μεσοπόλεμο,στον ηρωικό Μάη του 1936. Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί –παρά τα προεκλογικά ψέμματα- την ίδια και χειρότερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν αύριο εάν ξαναπιστέψουμε τα ψέμματα και τρέξουμε πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Και τα δυο κόμματα χορεύουν στον ρυθμό που βαράνε το μεγάλο κεφάλαιο και τα ξένα μονοπώλια. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση σε κάθε εργάτη και εργαζόμενο. Ούτε οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που ελέγχονται στενά από αυτά τα κόμματα έχουν σκοπό να μας στηρίξουνε. Ισα-ίσα το αντίθετο. Παίρνουν γραμμή από τα επιτελεία των κεφαλαιοκρατών και σχεδιάζουν από κοινού στο πως θα μας κρατάνε παθητικούς και προσκυνημένους.

Φαίνεται δύσκολο γιατί είμαστε πεσμένοι κατάχαμα. Αν σηκωθούμε , ενωμένοι και αποφασισμένοι, όλα μονομιάς θα αλλάξουν!! . Τότε θα νιώσουμε την πραγματική δύναμη μας και θα μπορέσουμε να αντισταθούμε αποτελεσματικά κα νικηφόρα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Οι αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης, οι αγώνες των εργατών σε όλο τον κόσμο που ξανά-ξεχύθηκαν στους δρόμους πριν μερικές μέρες, μας δείχνουν προς που πρέπει να βαδίσουμε.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Μάης 2005

ΚΚΕ(μ-λ)