Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Ιαν 2007

Προπαρασκευαστική Συνάντηση για το Παγκόσμιο Συνέδριο Λαϊκών Νεολαιών

Στις 9/12/06 έγινε στη Θεσ/κη η πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση για το Παγκόσμιο Συνέδριο Λαϊκών Νεολαιών και το οποίο θα διοργανώσει η Επιτροπή Νεολαίας της ILPS.
Λόγω μιας σειράς προβλημάτων (οικονομικών, έκδοση VISA, κτλ) στη συνάντηση συμμετείχαν μόνο οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και η ΑΤΙΚ-ΝΔΝ (Γερμανία).
Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα τα οποία είχαν τεθεί ως προτάσεις απ’ τις διοργανώτριες οργανώσεις του Συνεδρίου. Τα πιο σημαντικά από τα θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν είναι τα εξής.
Όσον αφορά τη θεματολογία, μετά από εκτενή συζήτηση σε σχέση με την εκπαίδευση, την ιδιωτικοποίηση και την GATS αποφασίστηκε όπως η πρώτη κεντρική συζήτηση να έχει ως θέμα:
“Η επίθεση του ιμπεριαλισμού, του κεφαλαίου και των οργάνων τους (ΠΟΕ, ΟΟΣΑ, GATS, κτλ) στα θεμελιώδη δικαιώματα της νεολαίας, όπως η εκπαίδευση και η εργασία και η αντίσταση της νεολαίας.”
Σ’ αυτή τη συζήτηση θα γίνουν προσπάθειες να συμμετάσχουν φοιτητικές και νεολαιίστικες οργανώσεις από Ελλάδα, Γαλλία, Χιλή και Αυστραλία.
Η δεύτερη συζήτηση θα έχει ως θέμα: “Ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, Τρομονόμοι, Μετανάστες, κοινωνική καταστροφή και Νεολαία”. Ο πρώτος ομιλητής θα επικεντρωθεί στην Ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και Νεολαία και θα γίνει προσπάθεια να είναι από Ιράκ ή Παλαιστίνη. Ο Χοσέ Μαρία Σισόν θα αναφερθεί στο ζήτημα Τρομονόμοι και Νεολαία και ο τρίτος ομιλητής από την ΑΤΙΚ-ΝΔΝ για το ζήτημα Μετανάστες, Κοινωνική Καταστροφή και Νεολαία.
Στα πλαίσια του Συνεδρίου αποφασίστηκε να γίνουν και τέσσερα εργαστήρια και έχει αποφασιστεί η θεματολογία για τα τρία μέχρι τώρα. Αυτά είναι:
Δραστηριότητες ενάντια στη Σύνοδο των G8 στη Γερμανία το οποίο θα αναλάβει η ΑΤΙΚ-ΝΔΝ
Τα διδάγματα της νεολαιίστικης εξέγερσης σε Γαλλία και Ελλάδα το οποίο θα αναλάβουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ
Ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και Μέση Ανατολή

Η κάθε χώρα θα κάνει μια παρουσίαση 7-10 λεπτών για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και έπειτα θα ακολουθήσει συζήτηση.
Το συνέδριο θα βγάλει διακυρήξεις τόσο για γενικά θέματα όσο και για συγκεκριμένα.