Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Ιαν 2007

Με τη νιότη της αριστεράς να γκρεμίσουμε τον γερασμένο κόσμο τους!

Η εποχή μας σημαδεύεται από την όξυνση όλων των αντιθέσεων, αντιφάσεων αλλά και των αδιεξόδων που γεννά το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα για τη νέα γενιά και τους εργαζόμενους.
Η νεολαία γίνεται καθημερινά μάρτυρας αλλά και θύμα της διαπάλης των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και τη παγκόσμια κυριαρχία. Εκατομμύρια λαών και νέων ανθρώπων ολόκληρες χώρες και περιοχές του πλανήτη μετατρέπονται σε καύσιμη ύλη του ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που σέρνει ο μεγαλύτερος εχθρός των λαών, οι ΗΠΑ. Ανταγωνισμός που τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από τη παγκόσμια οικονομική κρίση, την δίδυμη αυτή αδελφή του ανταγωνισμού. Βομβαρδισμοί και καταστροφή, θάνατος και προσφυγιά, φτώχεια και εξανδραποδισμός είναι τα δώρα του νέου δήθεν ειρηνικού και προοδευτικού αιώνα που θα πρόσφερε ο ιμπεριαλισμός-καπιταλισμός και τα διάφορα όργανά τους(ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, κλπ) στους λαούς και τη νέα γενιά.
Με φόντο λοιπόν τη κρίση και τον ανταγωνισμό, εξελίσσεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση, στρατηγικού χαρακτήρα από το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό. Με στόχο να οδηγήσουν την εργαζόμενη ανθρωπότητα σε ένα νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα. Με στόχο ένα κόσμο στον οποίο κάθε ικμάδα ζωής θα ανήκει στο κεφάλαιο και την ανάγκη να αυξήσει τα κέρδη του. Με στόχο ένα κόσμο στον οποίο ο ιμπεριαλισμός θα έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα.
Κομμάτι αυτής της επίθεσης είναι και προσπάθεια του συστήματος να ισοπεδώσει όλα τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της νεολαίας. Θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα της νεολαίας στην εκπαίδευση και να το αντικαταστήσουν με ατομικές διαδρομές ανάλογα με το πόσο αντέχει η τσέπη του καθένα. Θέλουν να διαγράψουν από το νου της νεολαίας το πόθο για μια αξιοπρεπή και σταθερή δουλειά, και να την αντικαταστήσουν με τον φαύλο κύκλο υποαπασχόληση-ανεργία-επανακατάρτιση. Θέλουν να καταργήσουν τις συνδικαλιστικές και πολιτικές της ελευθερίες και στη θέση τους να ορθώσουν το πιο εκτεταμένο δίκτυο χειραγώγησης αποχαύνωσης και καταστολής που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Θέλουν τελικά να μετατρέψουν τη νέα γενιά σε μια γενιά σύγχρονων δούλων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.
Δεν θα τα καταφέρουν! Όχι γιατί το λέμε εμείς ή κάποιοι άλλοι. Αλλά γιατί το αποδεικνύουν ήδη οι λαοί με τους αγώνες τους και την ανάπτυξη των κινημάτων αντίστασης, εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης. Η ηρωική ιρακινή αντίσταση, οι αδούλωτοι μαχητές της Ιντιφάντα, τα επαναστατικά κινήματα στις Φιλιππίνες και τη Τουρκία. Γιατί το αποδεικνύει ήδη η νέα γενιά με τις εξεγέρσεις της. Στη Γαλλία ενάντια στο CPE και τη μετατροπή της νεολαίας σε δουλοπάροικο του κεφαλαίου, αλλά και η εξέγερση των 2ης και 3ης γενιάς μεταναστών στο Παρίσι που δείχνει το μέγεθος της κρίσης που απλώνεται έως τις μητροπόλεις και τις «βιτρίνες» του συστήματος. Στη μακρινή Χιλή με τους παρατεταμένους αγώνες των μαθητών για το δικαίωμα στις σπουδές. Στην Ελλάδα και για την ανατροπή της αντιδραστικής καταιγίδας made in EU που επιχειρεί να κατεδαφίσει δικαιώματα και καταχτήσεις δεκαετιών.
Γι αυτό συναντιόμαστε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Λαικών Νεολαιών! Γιατί δεν ταιριάζει στη νεολαία ο ρόλος του θεατή και του μοιρολάτρη. Γιατί η νεολαία μπορεί να ξαναγίνει δύναμη κρούσης των λαικών κινημάτων! Γιατί χιλιάδες «στιγμιότυπα» από όλο το πλανήτη δείχνουν πως ένας νέος κύκλος αναμετρήσεων και αγώνων έχει ανοίξει και η νεολαία πρέπει να πάρει τη θέση της σ’ αυτόν.
Γι αυτό συναντιόμαστε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Λαικών Νεολαιών! Να συζητήσουμε, να αναγνωρίσουμε την κατάσταση, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μας. Να ανταλλάξουμε γνώμες για τα πρόσφατα κινήματα και τη προοπτική τους. Να εμβαθύνουμε στα χαρακτηριστικά και τους στόχους της επίθεσης που δέχεται η νεολαία. Να συντονιστούμε και να οργανώσουμε καλύτερα τους αγώνες μας. Να γνωρίσουμε καλύτερα τον κόσμο ώστε να συμμετέχουμε πιο αποτελεσματικά στη πάλη για την αλλαγή του!