Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Φεβ 2007

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ!

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΗΤΑΝ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ!

Μια ακόμη φορά ένας μεγάλος, αξιόλογος άνθρωπος, ο Χραντ Ντινκ, δολοφονήθηκε και χάθηκε από κοντά μας. Κι αυτό συνέβη σε μια περίοδο που στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο το ρατσιστικό-φασιστικό κύμα κλιμακώνεται και επιτίθεται εσκεμμένα σε όσους αγωνίζονται για να διατηρήσουν την τιμή της ανθρωπιάς ζωντανή.
Ο Χραντ Ντινκ, εκδότης του εβδομαδιαίου περιοδικού «Αγος», μέλος της αρμενικής αντιπολίτευσης, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μπροστά από το γραφείο του στην Ισταμπούλ στις 19 Γενάρη 2007. Ταυτόχρονα με τις εξελισσόμενες προκλήσεις για να υποκινήσουν θρησκευτικές και εθνικές συγκρούσεις, ο Χραντ Ντινκ αποτελούσε συγκεκριμένο και συνεχή στόχο των φασιστικών συμμοριών.
Ο Χραντ Ντινκ δεν ήταν απλώς ένας δημοσιογράφος, ήταν γνωστός σαν αγωνιστής ενάντια σε κάθε είδους καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, ακριβώς όπως κάθε έντιμος άνθρωπος που αγωνίζεται σ’ αυτή την κατεύθυνση, απαντούσε σε αυτούς που τον κατηγορούσαν σαν «προδότη της χώρας» ότι ήταν οι ίδιοι προδότες της Τουρκίας. Το δουλικό κράτος της χώρας μας είχε κυνηγήσει πολλές φορές τον Χραντ Ντινκ ο οποίος δέχτηκε συχνά απειλές από φασιστικές συμμορίες και αντιμετώπισε και άλλες δολοφονικές απόπειρες. Ο λόγος που τον απειλούσαν ήταν η αποφασιστικότητά του στον αγώνα του.
Αυτή η ύπουλη δολοφονία του Χραντ Ντινκ πρέπει να αναγνωριστεί σαν το αποτέλεσμα των πολιτικών του κράτους να διαχωρίζει το λαό, αναδεικνύοντας εθνικά ζητήματα. Εκτός από το γεγονός ότι ήταν προοδευτικός διανοούμενος, ο Χραντ Ντινκ καταγόταν από ένα λαό που ζει σ’ αυτή τη γη χιλιάδες χρόνια και είναι ένας από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της γης μας. Ο αρμενικός λαός βρέθηκε αντιμέτωπος με τη γενοκτονία, τις σφαγές και την πολιτική του εκτουρκισμού της άρχουσας τάξης. Ο Χραντ Ντινκ ανήκε στην αρμενική αντιπολίτευση κι ένας από τους πολλούς λόγους της εκτέλεσής του ήταν αυτές οι ίδιες ρατσιστικές-φασιστικές πολιτικές. Γιατί ο λαός που δεν μπορούν οι ιμπεριαλιστές και τα υποτελή-ανδρείκελα καθεστώτα τους να υποτάξουν μέσα από κατοχές και ιμπεριαλιστικές πολιτικο-οικονομικές πολιτικές αντιμετωπίζει την πολιτική του διαχωρισμού, του «διαίρει και βασίλευε». Η σφαγή του Χραντ Ντινκ αποτελεί μέρος αυτής της πολιτικής.
Εμείς, η ILPS-Τουρκικός Τομέας, καταδικάζουμε την κτηνώδη δολοφονία του Χραντ Ντινκ και δηλώνουμε ότι δεν μπορούν να δολοφονήσουν τον αγώνα μας που δίνει περηφάνια στην ανθρωπιά μας!

Ο Χραντ Ντινκ θα ζει στους αγώνες μας!
Είμαστε όλοι Χραντ Ντινκ!
Ζήτω η ενότητα του λαού!

ILPS-Τουρκικός Τομέας