Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Φεβ 2007

Είναι οι Μεσογειακοί αγώνες «εθνικός στόχος»;

Η άφιξη της επιτροπής αξιολόγησης για τους Μεσογειακούς του 2013 σήμανε «συναγερμό» για τη Δημαρχία, τη Νομαρχία και όλους όσοι θεωρούν την ανάληψη των αγώνων από το Βόλο (με τη συμμετοχή της Λάρισας) «εθνική υπόθεση». Οσο και αν ο δήμαρχος Βόλου αρνείται ότι θέλει να παρουσιάσει μια «μαγική εικόνα» της πόλης, αυτό ακριβώς επιδιώκει με το δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων, με τον καθαρισμό μόνο των χώρων και των διαδρομών που θα εξετάσει η επιτροπή. Ισως να σταματήσουν τα φουγάρα της ΑΓΕΤ και της Χαλυβουργίας να εκπέμπουν σκόνη και ρύπους, ίσως στο λιμάνι σταματήσουν να γίνονται χύδην φορτοεκφορτώσεις επικίνδυνων για την υγεία υλικών, ίσως οι αρμόδιοι ξαναθυμηθούν τους «ποδηλατόδρομους» της πόλης και «εξαφανίσουν» τα αυτοκίνητα από το κέντρο της, για μία μέρα. Αναρωτιόμαστε αν η επιτροπή επισκεφτεί τα σημεία «καρμανιόλες» του λεγόμενου περιφερειακού δρόμου, αν θα δουν το νοσοκομείο, αν θα πάνε από τις γειτονιές της πόλης...
Αν η όλη επιχείρηση διεκδίκησης των αγώνων δεν είναι άλλη μία προσπάθεια κουκουλώματος των πραγματικών προβλημάτων, τότε τι άλλο είναι; Μήπως ένα μήνυμα των τοπικών αρχόντων ότι τα προβλήματα θα «λυθούν» μέχρι το 2013 μόνο αν «πάρουμε» τους Μεσογειακούς;
Είναι φανερό ότι όπως και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 έτσι και σήμερα για τους Μεσογειακούς του 2013 ακούμε και βλέπουμε τις ίδιες ανακοινώσεις για «ανάπτυξη και πρόοδο» της περιοχής και τις ίδιες πραχτικές από τη μεριά όσων θέλουν να μας πείσουν ότι οι αγώνες αυτοί γίνονται για το «καλό μας».
Από την άποψη αυτή είμαστε και εμείς αναγκασμένοι να επιμείνουμε ότι μόνο οι κοινωνικοί αγώνες και όχι αυτοί της ντόπας και της αρπαχτής μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων του Βόλου και της Μαγνησίας. Οι γιγάντιοι «αθλητικοί» αγώνες, όπως οι Ολυμπιακοί και οι Μεσογειακοί, όχι μόνο δεν θα λύσουν προβλήματα αλλά θα δημιουργήσουν και άλλα. Οικονομικά, περιβαλλοντικά, υποδομών, εργασιακών σχέσεων και ατυχημάτων – να μην ξεχνάμε τους νεκρούς εργάτες των ολυμπιακών έργων.
Αυτοί οι αγώνες δεν έχουν στόχο την προώθηση του αθλητισμού, αλλά αποτελούν το μέσο των πολυεθνικών για την προώθηση των προϊόντων τους με «πρώτη ύλη» τους αθλητές και «ζωντανό φόντο» τους θεατές.
Κέρδος από τις διοργανώσεις αυτές δεν έχουν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες της περιοχής, αλλά μόνο τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι παρατρεχάμενοι αυτών. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004.
Η Παρέμβαση Πολιτών καλεί τους κατοίκους της πόλης αλλά και της περιοχής να προσπεράσουν τα φαντασμαγορικά σκηνικά που στήνονται για να καλύψουν τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Να αγωνιστούμε για να σταματήσει η μόλυνση και η περιβαλλοντική υποβάθμιση, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Σε αυτούς τους αγώνες να βγούμε «πρωταθλητές».

Βόλος 10/01/2007

Παρέμβαση Πολιτών