Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Αυγ 2007

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Ανακοίνωση Τύπου
της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)


Ο θάνατος του Νιγηριανού μετανάστη Tony Onuoha, στην Καλαμαριά είναι αποτέλεσμα της αντι-μεταναστευτικής και ρατσιστικής πολιτικής των κυβερνήσεων και του άγριου κυνηγητού των δυνάμεων καταστολής, που χρόνια τώρα εφαρμόζεται ενάντια στους οικονομικούς μετανάστες. Η προσπάθεια συγκάλυψης των ενόχων που εκτυλίσσεται, συμβαδίζει με τις επιθέσεις ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης και καταγγελίας που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Θεσσαλονίκη.

Ο θάνατος του Νιγηριανού μετανάστη αποτελεί την τελευταία στην σειρά περίπτωση, που ένας οικονομικά μετανάστης πληρώνει με την ζωή του το αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα να αναζητήσει μια ζωή ελεύθερη και ασφαλή, χωρίς φτώχεια και πολέμους.

Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οι εργαζόμενοι και η νεολαία απαιτούν την άμεση και παραδειγματική τιμωρία ενόχων και το σταμάτημα του κυνηγητού των οικονομικών μεταναστών. Την πλήρη και χωρίς όρους νομιμοποίηση τους και την απόδοση των βασικών κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους.


ΚΚΕ(μ-λ)