Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Οκτ 2007

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ!


ΟΥΚΡΑΝΙΑ- Επαναστατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην Ουκρανία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το Επαναστατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, οργάνωση που ιδρύθηκε το 2002, στην χώρα. Η ανακοίνωση, με ημερομηνία 3 του Οκτώβρη, επισημαίνει:

“Νέες εκλογές έλαβαν χώρα στην Ουκρανία στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι εκλογές οι οποίες ήταν τεχνητές και κατά παραβίαση του Συντάγματος της χώρας έγιναν με πρωτοβουλία της αντιδραστικής, κομπραδόρικης-ολιγαρχικής νεοφασιστικής συμμορίας των Γιούστσενκο και Τιμοσένκο και των αφεντικών τους, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης !
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, η πλειοψηφία των εδρών θα πάει στα δυο «πορτοκαλί» μπλοκ της κομπραδόρικης και νεοφασιστικής αστικής τάξης πλην όμως με οριακή πλειοψηφία.

Για την Ουκρανία αυτό σημαίνει περαιτέρω συνέχιση της αντιδραστικής νεοφιλελεύθερης, δεξιάς καπιταλιστικής κοινωνικό-οικονομικής πολιτικής! Στη σφαίρα της εξωτερικής πολιτικής αυτό σημαίνει περαιτέρω τυφλά φιλοαμερικάνικη πορεία ένταξης στο ΝΑΤΟ, και στην εσωτερική πολιτική αυτό σημαίνει περαιτέρω ανάπτυξη της υπερεθνικιστικής, αντικομμουνιστικής υστερίας, μεθοδικά βήματα για περιορισμό της χρήσης της ρωσικής γλώσσας σ’ όλα τα πεδία της ζωής στην Ουκρανία, αποκατάσταση των συνεργατών των Ναζί των οργανώσεων OUN-UPA του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Αλλά φαίνεται πως η νίκη των πορτοκαλί φασιστών θα είναι Πύρρειος. Η πλειοψηφία των «πορτοκαλί» δεν είναι μεγάλη ! Οι προηγούμενοι υπουργοί των «πορτοκαλί» έδειξαν την πλήρη ανικανότητά τους να χειριστούν την οικονομία και τη χώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της πραγματικής αύξησης του ΑΕΠ από 12,3% το 2004 στο 2,5%.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια θα αναπτύσσεται όσο κλιμακώνεται η εθνικιστική, αντικομουνιστική και αντιρωσική υστερία. Όπως επίσης η πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν το μπλοκ της Γιούλια Τιμοσένκο θα δουν για άλλη μια φορά τον εξαιρετικά φτηνό, λαϊκιστικό χαρακτήρα των προεκλογικών της υποσχέσεων!

Με βάση αυτά το «Επαναστατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο» καλεί το σύνολο των προοδευτικών, αντικαπιταλιστικών και αντιιμπεριαλιστικών μαζών να ετοιμαστούν για αντίσταση και κινητοποιήσεις κατά της αντιδραστικής χούντας των Γιούστσενκο -Τιμοσένκο-Λουτσένκο.”