Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Νοε 2007

Φεστιβάλ Σοβιετικού Κινηματογράφου


Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση, από τις 8 έως τις 22 Νοέμβρη, θα προβληθούν στην Αθήνα 40 σοβιετικές ταινίες, με πρωτοβουλία της εταιρίας διανομής New Star. Στο πολύ ενδιαφέρον αυτό αφιέρωμα, θα προβληθούν ταινίες που πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να βρούμε και είναι μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουμε ένα σημαντικό τμήμα της κινηματογραφικής παραγωγής στη διάρκεια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Εκτός των άλλων, θα προβληθούν ταινίες των σκηνοθετών Σεργκέι Αϊζενστάιν, Γκεόργκι Βασίλιεβ, Τζίγκα Βερτόφ, Φρίντριχ ‘Ερμλερ, Αλεξάντερ Ζάρχι, Ιωσήφ Χάιφιτς, Γκριγκόρι Κόζιντσεφ, Λεφ Κουλεσόφ, Αλεξάντερ Μεντβέντκιν, Αλεξάντερ Ντοβζένκο, Βσέβολοντ Πούντοβκιν κ.α.
Περισσότερα στοιχεία σχετικά με το χώρο προβολής, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες (πληροφορίες στο τηλ. 210 95 12 991).