Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Νοε 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Καταγγέλουμε την πλειοψηφία της ηγεσίας των ομοσπονδιών ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΟΠ ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), που για άλλη μια φορά, αγνοώντας τις διαθέσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων, ανέστειλαν τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις που άρχιζαν με 24ωρη απεργία στις 2/11, συνέχιζαν με αποχή στις 3 και 4/11 και 48ωρη απεργία στις 5 και 6/11. Κινητοποιήσεις που τις αποφάσισαν στις 10 Οκτώβρη κάτω από την πίεση των εργαζομένων, η οποία εκφράστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων στις 9 Οκτώβρη.
Μετατρέποντας το πραγματικό αίτημα των εργαζομένων για "επέκταση του κανονισμού των ΒΑΕ του ΙΚΑ στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και διεύρυνση με νέες ειδικότητες, χωρίς καμιά επιβάρυνση των εργαζομένων", όπως εκφράζεται στις γενικές συνελεύσεις, σε "νομοθετική ρύθμιση της πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ΒΑΕ", που αφορά ελάχιστους εργαζόμενους και ελάχιστες ειδικότητες, που κάνει απαγορευτική την ένταξη στα ΒΑΕ ακόμη και αυτών λόγω του επασφάλιστρου αναδρομικά από το 1999 που πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι,
Ξεχνώντας την μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τις αυξήσεις στους μισθούς, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, την επέκταση της ΣΣΕ στους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων, τις αυξήσεις στους μισθούς, την καταβολή των δεδουλευμένων σε χιλιάδες συναδέλφους απλήρωτους, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων,
οι εκπρόσωποι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, περιχαρείς και εν μέσω φιλοφρονήσεων, εδήλωναν πόσο καλή διάθεση έχει ο Αλογοσκούφης και πολλά ευχαριστώ στο Νικήτα Κακλαμάνη που φρόντισε το ραντεβού, για να τους ανταποδώσουν πόσο καλοί και μετριοπαθείς είναι οι συνδικαλιστές! Και εκεί, κυριολεκτικά στο πόδι, πήραν την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων, μην τηρώντας ούτε τα προσχήματα για συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου που αποφάσισε τις κινητοποιήσεις.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Αυτές οι ηγεσίες δεν είναι ανίκανες, είναι επικίνδυνες. Είναι επικίνδυνες και το έχουν αποδείξει το 2003, το 2006 στις πολυήμερες απεργίες. Όταν το ποσοστό συμμετοχής έφθανε το 80% και τα ΜΑΤ χτυπούσαν συναδέλφους, αυτοί έκλειναν απεργίες με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες υποσχέσεις. Το αποδεικνύουν κάθε φορά που οι εργαζόμενοι παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους. Γι' αυτό επιβάλλεται η αποκάλυψη του ρόλου τους που δεν είναι άλλος από του υποστηρικτή των μέτρων που πάει να περάσει η κυβέρνηση, των μέτρων που επιβάλλει το κεφάλαιο και η ΕΕ. Είναι σύμμαχοι εναντίον μας, είναι σύμμαχοι στην επίθεση, είναι ταγμένοι στην υπηρεσία τους.
Για τους εργαζόμενους δεν πρέπει να υπάρχει εμπλοκή στο «διάλογο» που τόσο επίμονα ζητά η κυβέρνηση, όταν η απόφαση του συστήματος είναι σαφής. Οφείλουμε να αποκαλύψουμε το σχεδιασμό και το στόχο της επίθεσης στους εργαζόμενους, να απαιτήσουμε να γίνουν συνελεύσεις, να πάρουμε θέση στα αιτήματα για να προσανατολιστούν οι αγώνες.

Να οργανώσουμε και να συντονίσουμε την αντίστασή μας. Να οργανωθούμε με επιτροπές σε όλους τους χώρους δουλειάς, να συντονιστούμε με άλλους χώρους που ξεσηκώνονται. Να οργανώσουμε μαζικούς αγώνες διαρκείας για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή καταιγίδα.

Nα διεκδικήσουμε:
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ!
ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ!
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΣΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!

Να υπερασπιστούμε ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις!
Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης!
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

2 Νοέμβρη 2007
Ταξική Πορεία