Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Νοε 2007

Η διαδικασία έκδοσης του Κεμάλ Κουτάν στο Τουρκικό κράτος πρέπει να σταματήσει και να αφεθεί αμέσως ελεύθερος!

Ανακοίνωση Τύπου

Ο Κεμάλ Κουτάν τέθηκε υπό κράτηση από την Γερμανική αστυνομία καθώς ταξίδευε με το τρένο από Στουτγκάρδη στο Ντοναουσίνγκεν στις 20 Οκτώβρη 2007. Συνελήφθη με ένταλμα έρευνας που βασιζόταν σε ψεύτικους ισχυρισμούς του φασιστικού Τουρκικού κράτους. Ο Κεμάλ Κουτάν είναι ένας επαναστάτης που πέρασε μέσα από τα βασανιστήρια και τις βάρβαρες και πολύχρονες φυλακίσεις του φασιστικού πραξικοπήματος της 12ης Σεπτέμβρη. Αποτελεί στόχο του φασιστικού Τουρκικού κράτους και των αιμοσταγών εκτελεστών του λόγω των πολιτικών του φρονημάτων και της αγωνιστικής του ταυτότητας. Με βάση τις ανυπόστατες κατηγορίες του φασιστικού Τουρκικού κράτους και με αιτιολογία το «ένταλμα έρευνας» η σύλληψη που έγινε από την Γερμανική αστυνομία αποτελεί τη συνέχεια πρόσφατα εντεινόμενων επιθέσεων κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών αυτών που ζητούν πολιτικό άσυλο. Μόνο πρόσφατα τέθηκαν υπό κράτηση οι Γιουσούφ Καρατσά, Σουλεϊμάν Σαχίν, Ζεϊνέπ Γεσίλ, Ομέρ Μπερμπέρ, Μουζαφέρ Αγιατά, Ερντογάν Ελμάς, Βεϊσέλ Τσινάρ, Μεχμέτ Εσιγιόκ, και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ λόγω της αίτησης έκδοσης τους ενώ ο Μπιναλί Γιλντιρίμ παραμένει φυλακισμένος. Σήμερα ο Κεμάλ Κουτάν είναι υπό κράτηση γιατί ζητήθηκε η έκδοση του στην Τουρκία.
Το «ένταλμα έρευνας με …» είναι ένας ακόμη τρόπος που το φασιστικό Τουρκικό κράτος καθιέρωσε και συνεχίζει την ύπαρξη του για 84 χρόνια βασισμένο στην καταστολή, την εκμετάλλευση, την άρνηση των δικαιωμάτων και τις σφαγές των άλλων μειονοτήτων και συνεχίζει την επίθεση του ενάντια σε προοδευτικούς, διανοούμενους, επαναστάτες και κομμουνιστές που αντιπαλεύουν αυτές τις απάνθρωπες συμπεριφορές. Το να τίθεται ένας επαναστάτης υπό κράτηση με βάση τους ισχυρισμούς και τις απαιτήσεις του φασιστικού τουρκικού κράτους σημαίνει ότι στηρίζει αυτό το αντιδημοκρατικό, καταπιεστικό και βάρβαρο πλαίσιο στην Τουρκία. Οι επιθέσεις εναντίον Κούρδων, Τούρκων και άλλων εθνοτήτων προοδευτικών, επαναστατών, δημοκρατών και διανοουμένων από πολλά μέλη κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά του γερμανικού κράτους σε συνεργασία αλλά και παρέχοντας στήριξη σ’ αυτή την πολιτική του Τουρκικού κράτους είναι η πραγματική φύση του ιμπεριαλισμού.
Καλούμε όλους τις επαναστατικές, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις και δράσουν άμεσα ενάντια στη φυλάκιση του Κεμάλ Κουτάν σε σκοπό την έκδοση του στους αιμοσταγείς εκτελεστές του φασιστικού Τουρκικού κράτους. Καλούμε όλες αυτές τις δυνάμεις σε αλληλεγγύη στον Κεμάλ Κουτάν και ενάντια στις επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων όσων ζητούν πολιτικό άσυλο.

Πρέπει να σταματήσει η διαδικασία έκδοσης του Κεμάλ Κουτάν και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος!
Όχι στις φυλακίσεις, τις εκδόσεις και τις απελάσεις!

Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Κεμάλ Κουτάν

11 Νοέμβρη 2007