Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

20 Απρ 2005

Όλοι στη ΔΙΑΔΉΛΩΣΗ

Να διαδηλώσουμε την οργή μας
στη ληστρική πολιτική

Όλοι στη ΔΙΑΔΉΛΩΣΗ στην πλατεία Κοτζιά,
το ΣΆΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΊΛΗ, στις 12 το μεσημέρι
ενάντια στη φοροεπιδρομή και την ακρίβεια

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Η κυβέρνηση Καραμανλή με τη μεγαλύτερη αγριότητα ξεκίνησε μια νέα αντεργατική επίθεση. Η πρόσφατη φοροεπιδρομή, σε συνδυασμό με το νέο κύμα ακρίβειας που ξέσπασε, μειώνει δραματικά τα εισοδήματα των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.
Πρόκειται για ένταση της πολιτικής της λιτότητας, για ληστρική πολιτική που αυξάνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση στους εργαζόμενους και από την άλλη πολλαπλασιάζει τα κέρδη των βιομηχάνων και των εμπόρων.
Αμέσως στη συνέχεια εξαπολύει μια νέα αντεργατική καταιγίδα με στόχο το παραπέρα χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, την κατάργηση του 8ωρου, του κατώτερου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων. Η κυβέρνηση και όλο το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της αστική τάξης στοχεύουν μέσα από τα αντεργατικά μέτρα να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο την ταξική κυριαρχία του κεφάλαιου, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί ακόμη και τις πιο ακραίες μορφές εκμετάλλευσης. Να έχει δηλαδή το κεφάλαιο απέναντί του μια εργατική τάξη αποδιοργανωμένη και χωρίς δικαιώματα. Με καταργημένο το 8ωρο και την κοινωνική ασφάλιση, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με περισσότερες και φτηνότερες υπερωρίες, με εξοντωτικά ωράρια, με μισθούς και συντάξεις πείνας, με την ανεργία στα ύψη και την ανασφάλεια να κυριαρχεί στη δουλειά και τη ζωή κάθε εργαζόμενου.
Σε αυτή τη ληστρική πολιτική που διαμορφώνει δυσβάσταχτες συνθήκες διαβίωσης για τις πλατιές μάζες των εργαζομένων και της νεολαίας ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ Η ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΉ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΉ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ.
ΝΑ ΒΓΟΎΜΕ ΜΑΖΙΚΆ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ και να μετατρέψουμε την οργή μας σε καθημερινή δράση για την ανάπτυξη της εργατικής και λαϊκής πάλης
Κανένα διάλογο με αυτούς που μας ληστεύουν, με αυτούς που λεηλατούν το μόχθο μας και καταργούν τις καταχτήσεις μας.
ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΤΗΣ ΛΙΤΌΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΏΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΊΑΣ.
ΜΑΖΙΚΆ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΈΣ ΑΥΞΉΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΎΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΆΞΕΙΣ.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ