Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Απρ 2005

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι βοηθοί της Ασφάλειας

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες μαθητές
Να ανακληθεί άμεσα η εγκύκλιος που πετάει έξω από τα σχολεία τους μετανάστες ενήλικους μαθητές χωρίς άδεια παραμονής

Το θλιβερό περιστατικό της 28/9/2004, όταν αστυνομικοί είχαν εισβάλει στο 3ο ΤΕΕ Ν. Φιλαδέλφειας (εσπερινό) τρομοκρατώντας το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς επειδή είχαν εγγράψει αλλοδαπή μαθήτρια που δε διέθετε άδεια παραμονής βρίσκει την ολοκλήρωσή του.

Το ΥΠΕΠΘ… σεμνά και ταπεινά αθετεί τη δέσμευση που είχε δώσει στην ΟΛΜΕ μετά το περιστατικό αυτό και αφήνει να διακινηθεί εκ νέου στα σχολεία εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία οι ενήλικοι αλλοδαποί μαθητές που δε διαθέτουν άδεια παραμονής δεν μπορούν να εγγραφούν σε σχολείο. Μάλιστα οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί απειλούνται με κυρώσεις αν κάνουν κάτι τέτοιο. Η εγκύκλιος αφορά σημαντικό αριθμό μαθητών ειδικά στην ΤΕΕ, οι οποίοι βλέπουν να πετιούνται έξω από την εκπαίδευση, ένα μόλις μήνα πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς!

Η εγκύκλιος έχει πολλαπλούς αποδέκτες:

Τους μετανάστες, για τους οποίους, όπως φαίνεται, τώρα που τέλειωσαν οι Ολυμπιακοί και η «προσφορά» τους, έρχεται η ώρα για τη δημιουργία ενός ακόμα πιο ασφυκτικού κλίματος πιέσεων και τρομοκρατίας.

Τους εκπαιδευτικούς που σε αυτό το σαφάρι ανθρώπων αντιμετωπίζονται από το Υπουργείο Παιδείας ως αστυνομικοί του… Αλλοδαπών με πολιτικά. Είναι η γνωστή αντίληψη που θεωρεί τους δημόσιους υπαλλήλους φορείς και ιμάντες μεταβίβασης των αντιδραστικών κυβερνητικών επιλογών σε οποιοδήποτε κοινωνικό τομέα.

Απαιτούμε να ανακληθεί η εγκύκλιος 58 και οι μετανάστες μαθητές να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη φοίτησή τους.

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών