Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Απρ 2005

Ανακοίνωση τύπου της «Επαναστατικής Πρωτοβουλίας για την Πρωτομαγιά»

Εδώ και αρκετό καιρό, όπως κάθε χρόνο, συζητιέται το πού θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της πρωτομαγιάς. Όμως αυτή τη χρονιά η δημιουργία της «Επαναστατικής Πρωτοβουλίας για την Πρωτομαγιά» διαφοροποιεί την κατάσταση. Στις 4 Απρίλη συναντήθηκαν αρκετά μετωπικά σχήματα και έντυπα και ανακοίνωσαν την σύσταση αυτής της πρωτοβουλίας Αρχικά τονίστηκε η σημασία ύπαρξης και οι στόχοι αυτής της πρωτοβουλίας. Κυρίως το ότι ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη φτώχεια θα πρέπει να αναπτυχθεί σε σύνδεση με την εργατική τάξη. Γι’ αυτό το λόγο υιοθετούμε και το σύνθημα «κοινή μαζική πρωτομαγιά». Επίσης αναφέρονται θέματα όπως τα λευκά κελιά καθώς και η δημιουργία νέας στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ενάντια στις γειτονικές χώρες.
Όπως κάθε χρόνο συζητήθηκε το που θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της πρωτομαγιάς. Οι επαναστατικές οργανώσεις και προοδευτικές δυνάμεις στην Τουρκία επιδιώκουν μια πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Taksim, όπου την 1η Μάη 1977 δολοφονήθηκαν 37 άνθρωποι.

BDSP ανεξάρτητη επαναστατική ταξική πρωτοβουλία
DHP- Πρωτοβουλία για τα δημοκρατικά δικαιώματα
DH- περιοδικό Επαναστατικό Κίνημα
DM- επαναστατικός αγώνας
EHP- Κόμμα του εργατικού κινήματος
HKM- Λαϊκά Κέντρα Πολιτισμού
HÖC- Μέτωπο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες
Kaldıraç - Περιοδικό: Μοχλός
PDD- Προλεταριακή επαναστατική Θέση
Partizan