Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Ιαν 2006

Η αντικομμουνιστική υστερία της ΕΕ δε θα περάσει!

Η αντικομμουνιστική υστερία της ΕΕ δε θα περάσει!
Ενότητα και Αγώνας ενάντια στη νέα πρόκληση

Η νέα πρωτοφανής αντικομμουνιστική εκστρατεία που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ειδικότερα από την Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί πρόκληση για όλο τον αριστερό και δημοκρατικό κόσμο. Συνιστά προσβολή για κάθε εργαζόμενο που παλεύει ενάντια στη βαρβαρότητα, για μια καλύτερη ζωή.
Οι αντιδραστικοί και ιμπεριαλιστές στην Ευρωπαϊκή Ενωση σαν μια «Ιερή Συμμαχία», επιχειρούν να ταυτίσουν το κομμουνιστικό κίνημα και την πάλη της εργατικής τάξης για την απελευθέρωσή της, με το ναζισμό και το φασισμό!
Επιχειρούν, όχι μόνο να ξαναγράψουν την ιστορία με το δικό τους μαύρο μελάνι αλλά και να βάλουν τα θεμέλια για νέα πογκρόμ στην Ευρώπη. Ο στόχος τους είναι να κρύψουν τα δικά τους εγκλήματα, αυτά που διέπραξαν και συνεχίζουν να διαπράττουν σε βάρος των λαών όλου του κόσμου τεμαχίζοντας χώρες, σφάζοντας ανελέητα λαούς, «καίγοντας» δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων, ερημώνοντας ολόκληρες περιοχές. Ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν άλλοθι για τα νέα εγκλήματα που ετοιμάζουν κάτω από την ομπρέλα της αντιτρομοκρατικής υστερίας και των προγραφών για χώρες και κινήματα που δεν υποτάσσονται στη νέα τάξη πραγμάτων.
Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο έρχεται σε μια στιγμή όπου στην Ευρώπη όλο και περισσότερο, όλο και πιο σθεναρά, οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται, οι αντιστάσεις πολλαπλασιάζονται την ώρα που το κεφάλαιο και το καπιταλιστικό σύστημα επιχειρούν λυσσασμένες επιδρομές στο μισθό, στο μεροκάματο, τη σύνταξη, την ασφάλιση, το ωράριο, τις λαϊκές ελευθερίες, γενικεύουν την ανεργία και την ανασφάλεια, αναζητώντας φτηνή εργατική δύναμη και νέα κέρδη.
Ο στόχος του μνημονίου δεν είναι μόνο η ιστορική αναθεώρηση, η σπίλωση των κομμουνιστικών αγώνων και η ταύτιση της Αριστεράς με το φασισμό που οι ίδιοι γέννησαν. Επιχειρούν με τη «μοναδική σκέψη» να πάρουν τη ρεβάνς, να ενισχύσουν τις πολιτικές τους θέσεις, να αλέσουν συνειδήσεις και πάνω απ’ όλα να χτυπήσουν τις λαϊκές αντιστάσεις και τους αγώνες που αναπόφευκτα θα γεννηθούν στο έδαφος της κρίσης του συστήματος.
Ο απολογισμός της πάλης των λαών και της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος είναι αναγκαίος, μόνο που αυτός είναι θέμα των αγωνιζόμενων, των επαναστατικών και αριστερών κινημάτων και όχι των φασιστών, των πολιτικών απογόνων τους και των ιμπεριαλιστών. Την ιστορία την γράφει ο αγώνας των μαζών για ελευθερία και κοινωνική χειραφέτηση, η πάλη των λαών στη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Λατινική Αμερική ενάντια στην κατοχή και τις επεμβάσεις και όχι το Πεντάγωνο και η Πολιτική Επιτροπή της ΕΕ
Είναι ζήτημα ιστορικής τιμής και πολιτικής αντίστασης του σήμερα όλοι μαζί και σε όλη τη χώρα, ενωμένα και όχι χωριστά, να καταδικάσουμε την αντικομμουνιστική υστερία που δένεται με την «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» και έχει σαν στόχο να σημαδέψει αυτούς που αμφισβητούν το σημερινό σύστημα εκμετάλλευσης.
• Να εκφράσουμε έμπρακτα την οργή μας
• Να προκαλέσουμε συζητήσεις και να εκδώσουμε ψηφίσματα – ανακοινώσεις από τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, στις σχολές, στα σχολεία, στη γειτονιά και στους χώρους δουλειάς.

Ολοι στη διαδήλωση την Πέμπτη 19 Γενάρη στις 6μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία στα γραφεία της Ε.Ε. και την Αμερικάνικη Πρεσβεία.
• Οχι στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο της ΕΕ
• Υπερασπίζουμε το κομμουνιστικό κίνημα και τους σύγχρονους αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση και τον πόλεμο.

Αριστερή Ανασύνθεση, ΑΡΑΣ, Κομμουνιστική Ανανέωση, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), ΜΕ.Ρ.Α., ΜΛ-ΚΚΕ, ΝΑΡ.