Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Ιαν 2006

Εφυγε από κοντά μας πρόωρα ο Ανδρέας Μπίστης

Εφυγε από κοντά μας πρόωρα, με την αρχή του νέου χρόνου, ο Ανδρέας Μπίστης, ενεργό στέλεχος του ΕΚΚΕ, στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, ιδρυτικό μέλος της ΑΑΣΠΕ και του ΕΚΚΕ, αλλά και δραστήριος αγωνιστής του αντιμπεριαλιστικού, αντικαπιταλιστικού κινήματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
Οργανωμένος στην ΕΔΑ και στο παράνομο ΚΚΕ τη δεκαετία του ‘60 αποχωρεί το '67 λίγο καιρό μετά το πραξικόπημα. Κυνηγημένος από τη χούντα περνάει στην Ιταλία όπου πρωτοστατεί στο κτίσιμο της φοιτητικής παράταξης του ΕΚΚΕ.
Δούλεψε ως δημοσιογράφος στην ιταλική κρατική τηλεόραση RAI και αργότερα συνεργάστηκε με αρκετές αθηναϊκές εφημερίδες και ραδιόφωνα, όπου για αρκετές φορές βρέθηκε απολυμένος προσπαθώντας να μην κάνει εκπτώσεις στις απόψεις του
Στις μέρες μας τον Ανδρέα τον συναντάει κανείς αρκετά συχνά σε κινήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους λαούς της περιοχής, αλλά και δραστήριο αγωνιστή του αντικατοχικού κινήματος στην Κύπρο, σαν πρόεδρο του σωματείου Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου.
Τον συναντάει κανείς κοντά στα προβλήματα του εργαζόμενου λαού μέσα από τις γραμμές της Αριστερής Κίνησης στο Περιστέρι αλλά και ενεργό στέλεχος με συμβολή στη συγκρότηση της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Στην κηδεία, που ήταν πολιτική και πραγματοποιήθηκε στο Α΄ Νεκροταφείο, μίλησαν πολλοί συναγωνιστές του κατά την πολύχρονη συμμετοχή του στο κίνημα της Αριστεράς.
Ο καθένας είχε από κάτι να πει για την πολύχρονη συμβολή του, για τη μαχητικότητα, για τη συνέπεια, την ανιδιοτέλεια, την καλλιέργεια και την αποφασιστικότητά του, για την ευγένεια ψυχής και την πραότητά του.
Επικήδειους εκφώνησαν εκπρόσωποι από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, συμφοιτητές του από την Ιταλία, εκπρόσωπος του ΝΑΡ, του ΕΕΚ, του ΜΕΡΑ, του ΚΚΕ (μ-λ) και της Χριστιανικής Δημοκρατίας, καθώς επίσης και ο Νίκος Βότσης από τον ΣΥΝ, ο πρέσβης ε.τ. Θέμος Στοφορόπουλος, αλλά και Κύπριοι. Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από όλες τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καθώς επίσης και πλήθος κόσμου που συνόδεψαν το σκεπασμένο με την κόκκινη σημαία φέρετρο για το τελευταίο αντίο.