Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Δεκ 2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η έγκριση από την Πολιτική Επιτροπή της λεγόμενης Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της  Ευρώπης του σχεδίου απόφασης με τίτλο « Ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων» και άλλων δύο συνοδευτικών κειμένων αποτελεί μέγιστη πρόκληση για τις δημοκρατικές κατακτήσεις των Ευρωπαικών λαών , για το εργατικό και αριστερό κίνημα στην χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο. 
Η συκοφαντική παραχάραξη της ιστορίας του 20ου αιώνα και η θρασύτατη εκμετάλλευση και ταύτιση του απελευθερωτικού κομμουνιστικού κινήματος με τις ύστερες στρεβλώσεις του, έχουν πολλαπλούς , κυρίως πολιτικούς και κοινωνικούς στόχους για το παρόν και το μέλλον. Επιδιώκουν να κτυπήσουν τις σημερινές και αυριανές προσπάθειες αντίστασης και  αναγέννησης του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος  και να υπονομεύσουν την συνάντηση της πάλης της εργατικής τάξης με τις απελευθερωτικές ιδέες για μια κοινωνία ισότητας και χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όσο μάταια ήταν αυτή η προσπάθεια από τους κάθε λογής αντιδραστικούς στις αρχές και την διαδρομή του περασμένου αιώνα άλλο τόσο μάταια και αποτυχημένη θα αποδειχθεί και τώρα. Η πάλη των τάξεων που τόσο ξορκίζουν οι εκπρόσωποι της ολιγαρχίας του πλούτου , των πολυεθνικών και του ιμπεριαλισμού, συνεχίζεται και μαζί της η αιώνια απαίτηση του εργαζόμενου ανθρώπου για μια νέα κοινωνία ισότητας , δικαιοσύνης και ελευθερίας.  
Αυτήν την κοινωνία προσπάθησαν να κτίσουν εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι με επικεφαλής τους κομμουνιστές , για αυτήν θυσιάστηκαν , για αυτήν πάλεψαν ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό, τον πόλεμο  την εκμετάλλευση , την βαρβαρότητα , την εθνική και κοινωνική καταπίεση και κάθε αντίδραση. Στην πάλη αυτή καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι κομμουνιστές στην ΕΣΣΔ, στην Κίνα  και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί πρόκληση η εξίσωση αυτής της πάλης με τα εγκλήματα του ναζισμού που γέννησε ο ίδιος ο καπιταλισμός, την κυριαρχία του οποίου υπηρετούν οι συντάκτες και οι υποστηρικτές του κατάπτυστου κειμένου.
Η απόφαση αυτή που  πρόκειται να συζητηθεί στην ολομέλεια της λεγόμενης Συνέλευσης στα τέλη του Γενάρη , βρίσκεται στην γενική γραμμή της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας που κήρυξε η Ουάσιγκτων και ακολουθούν με τον ένα η άλλο τρόπο τα υπόλοιπα κέντρα του ιμπεριαλισμού και της διεθνούς αντίδρασης , συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης , της Ρωσίας και της Κίνας. Αντιτρομοκρατική εκστρατεία που στοχεύει στην καθυπόταξη των λαών, των εργαζόμενων , των απελευθερωτικών και αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων και των προσπαθειών ανασύστασης του κομμουνιστικού κινήματος. 
Όσες, όμως , αποφάσεις και να πάρουν, όσα μέτρα και να εφαρμόσουν οι εργαζόμενοι θα ξανά-συναντήσουν τις απελευθερωτικές ιδέες του κομμουνισμού , της δικαιοσύνης και της πραγματικής ελευθερίας. 
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, εργαζόμενο και νέο να καταδικάσουν το αντικομμουνιστικό τερατούργημα και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια του.  

  

                                    Αθήνα 21/12/2005
                            Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)