Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Δεκ 2005

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες

Ένας νέος γύρος λιτότητας, μια νέα επίθεση στο λαϊκό-εργατικό εισόδημα εγκαινιάζεται με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού για το 2006. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων του κεφάλαιου, επιφέρει ένα νέο πλήγμα στην ήδη επιβαρημένη ζωή του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας. Στόχος του νέου προϋπολογισμού είναι η μεταφορά ακόμη περισσότερου πλούτου από το εισόδημα των εργαζομένων στις τσέπες του μεγάλου κεφάλαιου, ντόπιου και ξένου. Είναι το μεγαλύτερο χτύπημα των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει: το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στη δωρεάν ασφάλιση και περίθαλψη, το δικαίωμα του λαού να μορφώνει τα παιδιά του, το δικαίωμα -εντέλει- σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Είναι ένας προϋπολογισμός κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αντεργατικής πολιτικής που αυτή προωθεί. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ. Γιατί την ίδια στιγμή που προβλέπει πραγματική μείωση στα λαϊκά εισοδήματα και τις κοινωνικές παροχές, για το κεφάλαιο προαναγγέλλει νέες ελαφρύνσεις, νέα προνόμια.

Οι αυξήσεις-ψίχουλα του 2,5% που προβλέπει για μισθούς και συντάξεις είναι στην ουσία μειώσεις, αφού ούτε για αστείο δεν μπορούν να καλύψουν τις υπέρογκες αυξήσεις στο κόστος της ζωής, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τη φορολογία, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Να καταγγείλουμε αυτόν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και την πολιτική που εξυπηρετεί!

Να καταδικάσουμε την πολιτική της φτώχιας, της λιτότητας και της ανεργίας!

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες

Η νέα αυτή επίθεση δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είναι η συνέχεια της πολιτικής που μέσα στο καλοκαίρι έφερε την κατάργηση του 8ωρου, την απάνθρωπη επέκταση του ωραρίου στα καταστήματα, το χτύπημα των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στις τράπεζες, την κατάργηση της μονιμότητας στον ΟΤΕ. Είναι η ίδια πολιτική που ετοιμάζει ένα νέο αντεργατικό γύρο. Με το νομοσχέδιο για την κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις ΔΕΚΟ και την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης που κρατούν τον εργαζόμενο όμηρο. Με το νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Με την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και το πέταγμα στο δρόμο χιλιάδων εργαζομένων.

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες

Η καταδίκη αυτού του προϋπολογισμού και της πολιτικής που εξυπηρετεί πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Έχουμε κάθε συμφέρον να αντιπαλέψουμε την πολιτική αυτή, να αντισταθούμε στο νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας και να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Αυτήν την υπόθεση δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε στα χέρια της λεγόμενης αντιπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ. Γιατί και αυτοί, χρόνια τώρα, εξυπηρετούν τα ίδια αντιλαϊκά συμφέροντα, εφάρμοζαν την ίδια αντεργατική πολιτική. Δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε στην ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Γιατί συναίνεσαν με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο στην εφαρμογή των πιο αντεργατικών ρυθμίσεων, την ίδια στιγμή που φρόντιζαν να κρατούν τους εργαζόμενους στη γωνία. Δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε στο ΠΑΜΕ και τη διασπαστική λογική που προωθεί σε βάρος της ανάγκης για μαζική αντίσταση των πλατύτερων δυνατών λαϊκών-εργατικών στρωμάτων, την ίδια ώρα που προσπαθεί να κρύψει το βεβαρημένο του παρελθόν και τις σοβαρότατες ευθύνες του.

Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση όλου του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας. Κι αυτό πρέπει να φανεί ξεκάθαρα και στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Την ημέρα αυτή μπορούμε και πρέπει να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας. Με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση να δώσουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 12 το μεσημέρι, ΜΟΥΣΕΙΟ

Ταξική Πορεία
Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις