Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Δεκ 2005

Επιχείρηση εκκαθάρισης στα Εξάρχεια και εισβολή στα γραφεία του Δικτύου

Αστυνομική επιχείρηση έγινε στα Εξάρχεια το βράδι της Πέμπτης 15 Δεκέμβρη από ΜΑΤ και ειδικές δυνάμεις με αποτέλεσμα την προσαγωγή 35-40 ατόμων στη ΓΑΔΑ.
Αφορμή αποτέλεσε, κατά την αστυνομία, ο ξυλοδαρμός δυο αστυνομικών που επέβαιναν σε συμβατικό μηχανάκι από 20 αναρχικούς νωρίτερα το ίδιο απόγευμα. Το σενάριο …διανθίστηκε και με κλοπή ενός υπηρεσιακού περίστροφου!
Η αστυνομία απάντησε άμεσα με φασιστικού τύπου επιχείρηση στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι ΜΑΤατζήδες έμπαιναν σε μαγαζιά και καφετέριες και συλλάμβαναν όποιον θεωρούσαν …ύποπτο. Ανάμεσα στους υπόπτους λέγεται ότι περιλαμβάνεται και ένας εβδομηνταπεντάχρονος (προφανώς …πολύ επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια!).
Το αποκορύφωμα της επιχείρησης ήταν η εισβολή μιας διμοιρίας των ΜΑΤ στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, με τη δικαιολογία ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι εκεί βρίσκονταν …ύποπτοι.
Το Δίκτυο εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση -και ενώ ο αστυνομικός κλοιός δεν είχε ακόμα διαλυθεί- στην οποία καταγγέλλει το γεγονός.
Ως απάντηση στα γεγονότα αυτά έγινε πορεία 150 ατόμων προς την πλατεία Εξαρχείων με στόχο το σπάσιμο του κλοιού.
Η επιχείρηση αυτή ήρθε μια μέρα μετά τη δήλωση του Βουλγαράκη ότι «πρέπει πια να τελειώνουμε με τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων». Η κυβέρνηση, πιστή στην πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας και στις σχετικές εντολές της από ΗΠΑ και ΕΕ, δείχνει το πραγματικό φασιστικό της πρόσωπο για μια ακόμη φορά.
Η εισβολή στα γραφεία πολιτικής οργάνωσης δεν είναι ένα απλό γεγονός, είναι η κλιμάκωση της κρατικής καταστολής ενάντια στο λαό και στις φωνές που προσπαθούν να αντισταθούν. Είναι ευθεία και άμεση αμφισβήτηση του δικαιώματος του λαού να οργανώνεται, να παλεύει, να διεκδικεί.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους συναγωνιστές του Δικτύου για την παράνομη επίθεση που δέχτηκαν.
Καταγγέλλουμε τη φασιστική αστυνομική επιχείρηση εκκαθάρισης και τις μαζικές συλλήψεις.
Είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να οργανώνεται και να αντιστέκεται και για την υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού ο λαός θα παλέψει όπως πάλεψε τόσες φορές στο παρελθόν.
Η κρατική καταστολή και τρομοκρατία δε θα περάσουν!