Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

2 Δεκ 2007

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ!

Η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία, έτοιμη να εξαπολύσει την αντιασφαλιστική επιδρομή και να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από τις προηγούμενες επιθέσεις, όπως αυτές με τους νόμους Σιούφα και Ρέππα.
Επιχειρεί την αύξηση του εργάσιμου βίου και τη μείωση των συντάξεων, τον περιορισμό ή και την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.
Θέλει να περιορίσει τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, με τελικό στόχο τη διάλυση αυτού του θεσμού.
Σχεδιάζει τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων των ΔΕΚΟ και άλλων κλάδων και την ένταξη των ασφαλισμένων τους στο ΙΚΑ, όπως έκανε και με τους εργαζόμενους στις τράπεζες, χτυπώντας τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.
Αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων οδηγώντας σε μείωση των συντάξεων, ενώ παράλληλα μειώνει και τις επικουρικές συντάξεις.
Με δυο λόγια, σαρώνει τα πάντα. Αυτό ακριβώς απαιτούν κεφάλαιο και ΕΕ, και αυτό επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού. Θέλουν την πλήρη κυριαρχία τους πάνω στην εργατική τάξη, γι’ αυτό και θέλουν να της αφαιρέσουν κάθε δικαίωμα, κάθε κατάκτηση.
ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Αυτό το στόχο πρέπει να έχει η απεργία στις 12 του Δεκέμβρη. Η επιτυχία της θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό τη νίκη του αγώνα. Γι’ αυτό και η μάχη για την επιτυχία της απεργίας και τη μαζικότητα της απεργιακής συγκέντρωσης πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου και της κάθε εργαζόμενης.
Η επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση και κεφάλαιο δεν αφορά μερικούς μόνο εργαζόμενους. Μας αφορά όλους! Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διασπάσει τους εργαζόμενους, να παρουσιάσει κάποιους από αυτούς ως «προνομιούχους» σε βάρος κάποιων άλλων πρέπει να πέσει στο κενό. Προνομιούχοι δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό. Αυτοί είναι που πραγματικά ζουν σε βάρος των εργαζομένων. Αυτοί είναι που έχουν συμφέρον να περάσει η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή. Απέναντι σε αυτούς και την πολιτική τους πρέπει να στραφεί η πάλη των εργαζομένων.
Και για να είναι η πάλη αυτή αποτελεσματική απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων. Μόνο η μαζική συμμετοχή μπορεί να αφαιρέσει τη δυνατότητα υπονόμευσης της απεργίας από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που αναζητούν άλλοθι για τη συμμετοχή τους στο λεγόμενο κοινωνικό διάλογο και τη συνδιαλλαγή. Μόνο έτσι θα πάρει την απάντηση που πρέπει η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΝ και η πολιτική στήριξης της σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.
Ο μαζικός ενιαίος αγώνας είναι και η απάντηση στη μικροκομματική, διασπαστική λογική των ρεφορμιστών του ΠΑΜΕ που πίσω απ’ τα παχιά λόγια κρύβουν τη λογική της συνδιαχείρισης και την ανεμπιστοσύνη στην ταξική πάλη.
Σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, εργαζόμενοι και νεολαία να συγκροτήσουμε την πάλη μας, να οργανώσουμε την αντίστασή μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας! - Καμία μείωση των συντάξεων!
Όχι στην ενοποίηση των ταμείων!
Επέκταση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων!
Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις!
Πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:00 ΜΟΥΣΕΙΟ

Ταξική Πορεία