Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Ιουν 2008

Νέα κινητοποίηση στη Δραπετσώνα ενάντια στην εμπορική εκμετάλλευση του χώρου των λιπασμάτων

Εχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας στο ζήτημα της περιοχής του εργοστασίου των λιπασμάτων της Δραπετσώνας. Διάφορα κέντρα (δήμος, εργολάβοι, εφοπλιστικό και τραπεζιτικό κεφάλαιο) μεθοδεύουν την τσιμεντοποίηση και την εμπορική εκμετάλλευση της έκτασης των 640 στρεμμάτων που καταλαμβάνει η περιοχή όπου λειτουργούσε το εργοστάσιο: Πολυτελείς κατοικίες, μαρίνες για σκάφη, εφοπλιστικά γραφεία και εμπορικά πολυκέντρα θα αποτελούν μια ανοιχτή ειρωνεία χλιδής μέσα στην εργατιά της Δραπετσώνας και των γειτονικών δήμων.
Το διήμερο 12 και 13 Απρίλη έγιναν παρεμβάσεις από διάφορους φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις –ανάμεσα στις οποίες αυτή της Πρωτοβουλίας Αγώνα για Ενιαίο Αλσος, η οποία από νωρίς ανέδειξε το ζήτημα- που κατέληξαν σε μια επιτυχημένη πορεία μέχρι το χώρο του εργοστασίου.

Μετά από απανωτές συσκέψεις, αποφασίστηκε από ευρύ φάσμα φορέων νέα συγκέντρωση αυτή την Κυριακή 8 Ιούνη, στις 11 πμ στην πεζογέφυρα του Αγίου Διονυσίου και πορεία ως τα Λιπάσματα.

Κεντρικοί στόχοι της κινητοποίησης είναι η αποτροπή της εμπορικής εκμετάλλευσης και τσιμεντοποίησης της έκτασης, η δημιουργία άλσους και η διεκδίκηση ελεύθερης πρόσβασης για όλους στη θάλασσα.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι: ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΘΥΜΟΙΤΗΣ», ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΑΛΣΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 1ου, 3ου, 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.

Η κινητοποίηση επιδιώκει την ευρύτερη γνωστοποίηση του γεγονότος στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τη δημιουργία προϋποθέσεων για συνέχιση και μονιμοποίηση της κοινής δράσης για το ζήτημα αυτό το επόμενο διάστημα.