Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Ιουν 2008

Η δίκη των «8» των Αγ. Αναργύρων

Στις 27/5 συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί γύρω στα 30 άτομα στα δικαστήρια της Ευελπίδων με αφορμή και σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κατοίκους των Αγ. Αναργύρων που δικάζονταν για τις κινητοποιήσεις τους για την υπογειοποίηση των γραμμών του Προαστιακού. Το σκηνικό ήταν ίδιο όπως και σε όλες τις άλλες δίκες του είδους. Εκφράστηκε ξεκάθαρα, με την έντονη παρουσία της αστυνομίας, η προσπάθεια της κρατικής εξουσίας να τρομοκρατήσει όποιους αντιστέκονται στις επιλογές της. Από νωρίς ήταν μαζεμένοι και παραταγμένοι μέσα και εξω από το κτίριο με μια κλούβα των ΜΑΤ «διακριτικά» στημένη στο πίσω μέρος του κτιρίου και ρωτούσαν ποιοί είμαστε, τι θέλουμε, μέχρι και το πότε θα φύγουμε!
Στους αγωνιστές ήρθαν να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους άνθρωποι από τοπικές συλλογικότητες απ’ όλη την Αθήνα. Από Χαλάνδρι, Αγ. Αναργύρους, Μενίδι, Σεπόλια, Καματερό, Υμηττό, Περιστέρι,Καισαριανή, Ν. Ιωνία κ.λπ.. Παραβρέθηκαν επίσης μέλη από το ΝΑΡ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ καθώς και το ΚΚΕ(μ-λ).
Στο τέλος έγινε το από νωρίς αναμενόμενο και σύνηθες σε αυτές τις δίκες. Η δίκη αναβλήθηκε για τον Οκτώβρη του 2009, κρατώντας σε δικαστική εκκρεμότητα τους κατοίκους των Αγ. Αναργύρων. Είναι πάγια τακτική των δικαστηρίων να αναβάλουν αυτές τις δίκες, μόνο και μόνο για να ταλαιπωρούν τους κατοίκους, στα πλαίσια της εκδίκησης και προσπάθειας εκφοβισμού τους. Υπήρξαν και στο παρελθόν περιπτώσεις που τραβολογούσαν αγωνιστές για κάμποσα χρόνια. Ολοι οι «υπόδικοι» αλλά και οι παρεβρισκόμενοι, εκτός από τη δυσαρέσκειά τους για την αναβολή, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να μην κάνουν πίσω στους αγώνες τους, ότι δεν τους φοβίζει και δεν τους κουράζει καμιά προσπάθεια της κρατικής εξουσίας προς αυτή τη κατεύθυνση. Δηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες δε δικάζονται και ότι η αλληλεγγύη προς τους κατοίκους των Αγ. Αναργύρων, που έτσι και αλλιώς είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, θα συνεχιστεί και θα εκφραστεί ξανά τον Οκτώβρη του 2009 ακόμη περισσότερο, και κυρίως με την ένταση των αγώνων και των αντιστάσεων στις επιλογές της εξουσίας για τις γειτονιές τους.