Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Δεκ 2010

Oχι στη χωματερή στην Κερατέα!

Ο αγώνας στα χέρια των κατοίκων!

Χαράματα, του Σαββάτου 11/12, στις 4 πμ, αποφάσισε η κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφασή της για τη δημιουργία  χωματερής (είτε ονομάζεται ΧΥΤΑ είτε ΧΥΤΥ), στη θέση Οβριόκαστρο της Κερατέας. Έστειλε ολόκληρο στρατό από ΜΑΤ, και Εισαγγελέα, για να προστατέψει τους εργολάβους που ήθελαν να βάλουν τα μηχανήματα στο χώρο, τέτοια ώρα, νομίζοντας ότι θα πιάσει στον ύπνο τους κατοίκους. Ο αποκλεισμός του χώρου και η άγρια, πολύωρη καταστολή απέναντι στον αγώνα των κατοίκων, με ξυλοδαρμούς των ΜΑΤ απέναντι σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, με συνεχή ρίψη χημικών και με συλλήψεις, συνεχίστηκε και το απόγευμα του Σαββάτου – όταν υποτίθεται ότι οι εργασίες θα «πάγωναν» ως τη Δευτέρα 13/12, όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα του δήμου - αλλά και την Κυριακή 12/12, από το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ.
Η περιοχή είναι μια από τις τρεις, που στα πλαίσια του «περιφερειακού σχεδιασμού Αττικής» του 2003, επιλέχθηκαν για τη δημιουργία ΧΥΤΑ, από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (για να συνεχιστεί η δρομολόγησή τους από τη ΝΔ και ξανά σήμερα απ’ το ΠΑΣΟΚ) με συγχρηματοδότηση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι άλλες δύο, είναι η Φυλή (χωματερή Ανω Λιοσίων) και το Γραμματικό. Από τότε ακόμη οι κάτοικοι αντέδρασαν στα σχέδια καταστροφής της περιοχής τους με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και αποκλεισμούς δρόμων. Και από τότε αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ όποτε κινητοποιούνται. Οι κάτοικοι της Κερατέας, όπως και του Γραμματικού, της Λευκίμμης Κέρκυρας, του Ελληνικού Ιωαννίνων, της Μαυροράχης Θεσσαλονίκης και όλων των άλλων περιοχών, όπου σχεδιάζονται τέτοιες χωματερές, αντιστέκονται στα έργα αυτά που, στο όνομα της λύσης, δήθεν, του προβλήματος των σκουπιδιών, επιφέρουν την καταστροφή στο περιβάλλον των περιοχών που δημιουργούνται, αλλά και την υποβάθμιση της ίδιας της καθημερινής ζωής των κατοίκων, της υγείας τους, των δραστηριοτήτων τους.  Το πρόβλημα των σκουπιδιών εντείνεται και λόγω των περικοπών σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση του λαού (ας είναι καλά η Τρόικα και το σχέδιο Καλλικράτης!), εντείνεται και λόγω των απολύσεων στους ΟΤΑ και δε λύνεται με τη καταστροφή ολόκληρων περιοχών για χάρη των εργολάβων και των κυβερνήσεων.
Οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν την περιοχή τους! Στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις, χωρίς αυταπάτες για το ρόλο και τα όρια των δικαστηρίων, του «Συμβουλίου της Επικρατείας», και των διάφορων θεσμικών οργάνων, να πάρουν τον αγώνα στα δικά τους χέρια! Όρος απαραίτητος, για να πετύχουν νίκη!
Μέσα από ανοικτές, μαζικές, λαϊκές συνελεύσεις, μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα, μέσα από κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, αλλά και με συντονισμό και κοινή δράση. και με άλλους αγωνιζόμενους κατοίκους, της ευρύτερης περιοχής, και όποιας άλλης, που αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και δέχονται την ίδια ακριβώς επίθεση, που γεννά η ίδια πολιτική ενός σάπιου συστήματος, να απαιτήσουν να μην εγκατασταθεί η χωματερή στην περιοχή τους!
  •  Έξω οι χωματερές απ’ όλες τις κατοικημένες περιοχές!

  • Η απάντηση βρίσκεται στο μαζικό και δίκαιο αγώνα των κατοίκων!

  • Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!


Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2010
ΚΚΕ(μ-λ)