Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Μαρ 2006

Το μέλος του κοινοβουλίου Κρισπίν Μπελτράν συνελήφθη άδικα!

ΕΠΕΙΓΟΝ!
Το μέλος του κοινοβουλίου Κρισπίν Μπελτράν συνελήφθη άδικα!

Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
Από τη Γενική Γραμματεία του ILPS

Αγαπητοί φίλοι
Η πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», με το ψεύτικο πρόσχημα μιας ανύπαρκτης απόπειρας πραξικοπήματος, στις 24 Φλεβάρη. Δυο στρατηγοί και ένας συνταγματάρχης έχουν συλληφθεί επειδή λέγεται ότι σκόπευαν να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια με αίτημα την παραίτηση της Αρόγιο. Η κυβέρνηση επιχειρεί να φιμώσει γνωστούς ηγέτες της αντιπολίτευσης και τα ΜΜΕ.
Ο βουλευτής Κρισπίν «Κα Μπελ» Μπελτράν συνελήφθη σήμερα το πρωί την ώρα που η αστυνομία προσπάθησε ανεπιτυχώς να συλλάβει τον βουλευτή Σατούρ Οκάμπο. Τα γραφεία δυο καθημερινών εφημερίδων (Daily Tribune και Abante) δέχτηκαν επίσης την επιδρομή της αστυνομίας.
Ο Κρισπίν Μπελτράν, 73 ετών, είναι παλιό εργατικό ηγετικό στέλεχος και αφοσιωμένος υπερασπιστής των εργατικών δικαιωμάτων. Ήταν πρόεδρος της ιδρυτικής συνέλευσης του ILPS.
Εδώ και μήνες, ένα πλατύ μέτωπο δυνάμεων απαρτιζόμενο από αντιπολιτευόμενα πολιτικά κόμματα, λαϊκές οργανώσεις, επισκόπους, επιχειρηματίες, αποστρατευμένους και εν ενεργεία στρατιωτικούς και αστυνομικούς ζητά την παραίτηση της Γκλόρια Αρόγιο. Την κατηγορούν για νοθεία στις τελευταίες εκλογές, για κυβερνητική διαφθορά όπου αναμείχθηκε ο σύζυγος της, για ανεξέλεγκτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για εφαρμογή καταστροφικών οικονομικών πολιτικών που έχουν επιβαρύνει τη φτώχεια και τη μιζέρια του λαού.
Καλούμε όλες τις οργανώσεις του ILPS και τους φίλους μας στη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξουν το κάλεσμα μας για την απελευθέρωση του Κρισπίν Μπελτράν και την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 1017 που κηρύσσει τις Φιλιππίνες σε κατάσταση «εθνικής ανάγκης».
Με αλληλεγγύη
Γενική Γραμματεία
ILPS

…………………………

Προτεινόμενες ενέργειες
1. Αποστολή επιστολών, e-mail, και φαξ που θα διαμαρτύρονται για την παράνομη σύλληψη και κράτηση του Βουλευτή Κρισπίν Μπελτράν και την καταστολή της νόμιμης διαφωνίας, απαιτώντας την απελευθέρωση του και την απόσυρση του Διατάγματος 1017.
2. Πικετοφορίες στις πρεσβείες και τα προξενεία των Φιλιππίνων διαμαρτυρόμενοι για την καταστολή της αντιπολίτευσης και κάλεσμα για την ακύρωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μιας και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση της παράνομης εξουσίας.

…………………………………………….

Υπόδειγμα γράμματος

Αγαπητέ Κύριε/κυρία
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αδικαιολόγητη σύλληψη και κράτηση του μέλους του Κοινοβουλίου Κρισπίν Μπελτράν. Αυτή η ενέργεια είναι παραβίαση του δικαιώματος της νόμιμης διαφωνίας και της ασυλίας του ως μέλους του Κοινοβουλίου. Σας καλούμε να τον απελευθερώσετε αμέσως και να απόσχετε από παρόμοια μέτρα που περιορίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.
Γνωρίζουμε ότι η συνταγματικότητα και η νομιμότητα του Διατάγματος 1017 αμφισβητούνται από μέλη της Γερουσίας οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμπράξουν στους περιορισμούς και τα όρια που θέτει η χρήση των εξαιρετικών μέτρων.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έχει υπογράψει την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ότι είναι μέλος σε όλα τα όργανα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επομένως είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει όλες τις προβλέψεις των προαναφερθέντων οργάνων.
Με τιμή
……………………………………….


Μπορείτε να στείλετε τις επιστολές σας στις διευθύνσεις:

H.E. Gloria Macapagal-Arroyo
President of the Republic of the Philippines
Malacanang Palace,
JP Laurel St., San Miguel
Manila, Philippines
Voice: (+632) 564 1451 to 80
Fax: (+632) 742-1641 / 929-3968 
Cell#: (+ 63) 919 898 4622 / (+63) 917 839 8462
E-mail: corres@op.gov.ph / opnet@ops.gov.ph

Hon. Avelino J. Cruz, Jr.
Secretary of National Defense
Room 301 DND Building, Camp Emilio Aguinaldo, 
E. de los Santos Avenue
Quezon City 
Voice:+63(2) 911-9281 / 911-0488
Fax:+63(2) 911 6213
 osnd@philonline.com

Hon. Purificacion Valera Quisumbing
Chairperson, Commission on Human Rights 
SAAC Bldg., UP Complex
Commonwealth Avenue
Diliman, Quezon City
Philippines
Fax: (+632) 929 0102
Email: drpvq@chr.gov.ph

Παρακαλούμε στείλετε αντίγραφα των επιστολών σας στην παρακάτω διεύθυνση:

URGENT ACTION Prepared by:
General Secretariat
International League of Peoples’ Struggle
Email: ilp515@runbox.com