Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Μαρ 2006

Αντιιμπεριαλιστική Αντικαπιταλιστική Συνάντηση

Συνεχίζονται οι προεργασίες για τη διεθνή αντιιμπεριαλιστική αντικαπιταλιστική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 4-7 του Μάη στην Αθήνα. Οι δυνάμεις που πήραν την πρωτοβουλία, καθώς και όποιες άλλες έχουν σκοπό να στηρίξουν τις εκδηλώσεις της στο μέλλον, συναντιούνται κάθε Τετάρτη στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ, Αριστοτέλους 22 - 1ος όροφος, για την καλύτερη προετοιμασία, την εύρεση χώρου, την προπαγάνδιση και την πρόσκληση ξένων οργανώσεων. Η αρχική διακήρυξη έχει ήδη μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, τουρκικά, αλβανικά και σταλεί σε διάφορες οργανώσεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Είναι χαρακτηριστική η θετική ανταπόκριση που έχουν εκφράσει μια σειρά οργανώσεις και κινήσεις.
Το ίδιο συμβαίνει και στο εσωτερικό, όπου η πλατφόρμα της πρωτοβουλίας άρχισε να συζητιέται στις συνοικίες της Αθήνας και στην επαρχία. Στα επόμενα φύλλα θα αρχίσουμε να δημοσιεύουμε τις συμμετοχές των διαφόρων κινήσεων που θα συμμετάσχουν. Μία συντομευμένη εκδοχή της πλατφόρμας έχει εγκριθεί καθώς και οι έξι βασικοί κύκλοι συζητήσεων, οι οποίοι περιλαμβάνουν: 1. η αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και οι κοινωνικές αντιστάσεις στην Ευρώπη, 2. τρομο-πόλεμος - τρομο-υστερία και υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, 3. νεολαία: αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αποκλεισμός και ανεργία ή κίνημα ρήξης και ανατροπής; 4. οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες των λαών και η πάλη ενάντια στους πολέμους, 5. για μια αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική προοπτική: α) Βαλκάνια-Μέση Ανατολή β) Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος, 6. μετανάστες και εργατικό κίνημα. Οι προτάσεις βέβαια για να διευρυνθεί ο κύκλος του προβληματισμού θα εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο των κύκλο των εκδηλώσεων.
Όλες οι νεώτερες ειδήσεις θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.iaam-athens2006.gr ενώ για την καλύτερη επικοινωνία, το κεντρικό e-mail είναι iaam_athens2006@yahoo.gr.
Προγραμματίζονται επίσης εκδηλώσεις προπαγάνδισης σε διάφορες πόλης, στο πνεύμα που έγιναν οι ανάλογες συναντήσεις νεολαίας σε πέντε πόλεις με προσκεκλημένο φοιτητή αγωνιστή από την Τουρκία..