Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Μαρ 2006

Το ILPS καλεί σε Παγκόσμιες Μέρες Δράσης

Γραφείο Προέδρου ILPS

Το ILPS καλεί σε Παγκόσμιες Μέρες Δράσης
ενάντια στην εγκληματική και βάρβαρη κατοχή του Ιράκ

Καθηγητής Χοσέ Μαρία Σισόν
Πρόεδρος της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής
της Διεθνούς Ένωσης Λαϊκού Αγώνα

18 Φλεβάρη 2006

Το ILPS συντάσσεται με όλες τις αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις στον κόσμο, που καλούν σε Παγκόσμιες Μέρες Δράσης από 18 ως 20 Μάρτη 2006 με την ευκαιρία της τρίτης επετείου της αμερικανοκίνητης επίθεσης ενάντια στο λαό του Ιράκ.
Οι λόγοι που επικαλέστηκαν οι Μπους και Μπλερ για να κηρύξουν τον πόλεμο στο Ιράκ αποδείχτηκαν ολωσδιόλου ψέματα. Το Ιράκ δεν κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής, ούτε ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Οι πραγματικοί στόχοι είναι ξεκάθαροι: ο έλεγχος των πετρελαίων από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και η ηγεμονία στη Μέση Ανατολή.
Ο εγκληματικός επιθετικός πόλεμος έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες Ιρακινούς πολίτες, γυναίκες και παιδιά. Αμερικάνικα όπλα μαζικής καταστροφής υψηλής τεχνολογίας έχουν καταστρέψει φράγματα, εργοστάσια, σχολεία, νοσοκομεία, δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης καθώς και άλλα έργα υποδομής. Ο λαός δεν έχει ηλεκτρικό και καθαρό νερό σε πολλές περιοχές. Υπάρχει έλλειψη καυσίμων σε μια χώρα με τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. Η οικονομία είναι ερείπια.
Όμως αμερικάνικες επιχειρήσεις όπως η Χαλιμπέρτον του αντιπροέδρου Ντικ Τσένι βγάζουν κέρδη από τη μιζέρια του Ιρακινού λαού. Βγάζουν γρήγορα κέρδη από υπερτιμημένα συμβόλαια κατασκευής στρατοπέδων για τις κατοχικές δυνάμεις και από την αργή και ευκαιριακή ανοικοδόμηση δημόσιων έργων που έχουν καταστραφεί από τις αμερικάνικες βόμβες. Επιπλέον τα επιχειρηματικά κοράκια αισχροκερδούν σε βάρος των αμερικάνων φορολογουμένων υπερτιμώντας στο πενταπλάσιο και στο εικοσαπλάσιο αγαθά και υπηρεσίες, που παρέχουν στις κατοχικές δυνάμεις, ώστε να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους.
Το 2004 οι ΗΠΑ κατείχαν το 47% της παγκόσμιας στρατιωτικής δαπάνης του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Για το 2007, ο Μπους ζητά από το αμερικάνικο Κογκρέσο 560 δις $ για το στρατό. Αυτό θα καταστήσει τις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ πολύ μεγαλύτερες από όλες μαζί τις στρατιωτικές δαπάνες όλων των χωρών του πλανήτη. Την ίδια στιγμή ο Μπους ζητά τη μείωση κατά 20% της «αναπτυξιακής βοήθειας» προς τις φτωχές χώρες (από 1,5 δις $ σε 1,26 δις $) καθώς και παρόμοιες περικοπές σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, παιδικής επιβίωσης και προγραμμάτων υγείας.
Οι ΗΠΑ είναι η ηγετική κακοποιός χώρα και η νούμερο ένα τρομοκρατική δύναμη. Δρα μονομερώς και περιφρονεί τον ΟΗΕ όποτε αυτός δεν εξυπηρετεί τα αμερικάνικα σχέδια. Παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες όποτε το επιθυμεί. Η υποκριτικά δημοκρατική ρητορική τους ξεσκεπάζεται μπροστά στις φρικαλεότητες ενάντια στους αιχμαλώτους πολέμου στο Αμπού Γκράιμπ, το Γκουαντάναμο και αλλού. Οι ΗΠΑ αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρωπότητα και την παγκόσμια ειρήνη.
Όμως οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές δέχονται ένα μάθημα από τον ιρακινό λαό. Η ένοπλη λαϊκή αντίσταση δυναμώνει καθημερινά. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση 2264 αμερικάνοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 16. 653 έχουν τραυματιστεί από το 2003. Οι πραγματικές απώλειες κυμαίνονται από 20.000 ως 30.000, συμπεριλαμβανομένων όλων αυτών που έχουν διακομισθεί από το Ιράκ. Ο ιρακινός λαός απορρίπτει το προδοτικό Σύνταγμα και την κυβέρνηση που έχουν επιβληθεί από τους κατοχικούς.
Καμιά ψευτο-εκλογική διαδικασία για Σύνταγμα και αξιωματούχους-μαριονέτες δεν μπορεί να κρύψει το τερατούργημα της αμερικάνικης κατοχής. Οι ιμπεριαλιστές, όπως και στο Βιετνάμ, μαθαίνουν ότι υπάρχουν όρια στη δύναμη που έχει και η πιο ισχυρή χώρα, με το πιο μεγάλο οπλοστάσιο μαζικής καταστροφής στην ιστορία της ανθρωπότητας, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την αποφασιστική αντίσταση ενός ενωμένου λαού.
Κάτω από την πίεση των λαών τους οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Νορβηγίας έχουν αποσύρει τις δυνάμεις τους από το Ιράκ. Η Ιταλία και άλλες χώρες αναμένεται να κάνουν το ίδιο. Οι ΗΠΑ απομονώνονται όλο και περισσότερο. Οι λαοί του κόσμου υποστηρίζουν τον ιρακινό λαό στον αγώνα για εθνική αυτοδιάθεση και απαιτούν το τέλος της παράνομης και εγκληματικής κατοχής του Ιράκ. Η μεγάλη πλειοψηφία του αμερικάνικου λαού απορρίπτει πλέον τα κυβερνητικά ψέματα και απαιτεί από τον Μπους να σταματήσει την κατοχή και να φέρει πίσω τα στρατεύματα τώρα!
Η ILPS καλεί τις πάνω από 300 οργανώσεις-μέλη της ανά τον κόσμο να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις τους, να αναλάβουν προπαρασκευαστικές ενέργειες και να συμμετάσχουν στις Παγκόσμιες Μέρες Δράσης. Σας καλούμε να υπογράψετε την Δέσμευση στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://www.Ilps2000.com και να υποδείξετε το είδος των ενεργειών που θα αναλάβετε.

Γενική Γραμματεία ILPS