Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Φεβ 2008

Αθωώθηκαν αγωνιστές αγρότες

Καρδίτσα

Με απόφαση του Εφετείου Λάρισας (και παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα) αθωώθηκαν την Πέμπτη 7/2 τρεις αγωνιστές αγρότες που δικάζονταν για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση που έγινε στην Καρδίτσα πριν από 3 χρόνια (Φλεβάρη του 2005). Η κινητοποίηση είχε οργανωθεί από τους αγροτικούς συλλόγους Αγίας Τριάδας, Αγναντερού, Κρανιάς, Μαραθέας και Ριζοβουνίου και οι 3 αγρότες είχαν καταδικαστεί από το Πρωτοδικείο Καρδίτσας σε 5μηνη φυλάκιση για τη συμμετοχή τους. Το «μπλόκο Πάμισου» (έτσι «βαφτίστηκε» από τους αγρότες η κινητοποίησή τους) είχε γίνει «από τα κάτω», με αποφάσεις των ίδιων των αγροτών μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και συσπείρωσε εκατοντάδες αγρότες κόντρα στις διασπαστικές και άμαζες κινητοποιήσεις που γίνονταν την ίδια περίοδο από τις δύο αγροτικές ομοσπονδίες του νομού (ΕΟΑΣΚ/ΚΚΕ και ΟΑΔΗΣΚ/ΝΔ).
Πριν από τη δίκη στο Εφετείο, οι αγροτικοί σύλλογοι Αγίας Τριάδας, Αγναντερού, Κρανιάς και Μαραθέας έβγαλαν κοινή ανακοίνωση-καταγγελία (δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο και διακινήθηκε στα χωριά) όπου μεταξύ άλλων αναφέρονταν και τα εξής: «Στο πρόσωπο των δικαζόμενων αγροτών δικάζεται το κίνημά μας. Δικάζεται ο αγώνας μας για επιβίωση. Τα σύγχρονα αγροτοδικεία δεν γίνονται για τη δήθεν «παρακώλυση συγκοινωνιών». Είναι μία μόνο πλευρά από τη γενικότερη πολιτική που χτυπάει τους αγρότες, που μας ξεκληρίζει, που μειώνει το εισόδημά μας, που φέρνει τη φτώχεια και την εγκατάλειψη στα χωριά μας. Εχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους αγρότες, να λυγίσουν τη διάθεσή μας για αγώνα, να μας μετατρέψουν σε όμηρους μηνύσεων και δικαστικών αποφάσεων. Εχουν στόχο να μπλοκάρουν μελλοντικούς αγώνες, να φιμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, να σβήσουν κάθε σπίθα αντίστασης στην αντιαγροτική πολιτική. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων και τη βιομηχανία μηνύσεων και διώξεων σε βάρος αγωνιζόμενων αγροτών».
Στην ίδια ανακοίνωση των 4 αγροτικών συλλόγων καλούνταν οι 2 αγροτικές ομοσπονδίες του νομού, τα εργατικά σωματεία και συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς, οι δήμοι, τα κόμματα κ.λπ. να καταδικάσουν τα νέα αγροτοδικεία, να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους αγρότες και να απαιτήσουν την αθώωσή τους. Με εξαίρεση το Δικηγορικό Σύλλογο Καρδίτσας, όλοι οι υπόλοιποι έλαμψαν διά της απουσίας τους.