Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Αυγ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012
Σε λίγες μέρες, στις 31 Αυγούστου, εκατομμύρια εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και μικροεπαγγελματίες πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος έτσι όπως προέκυψε από τους φορομπηχτικούς νόμους που καθόρισαν τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο που επέβαλαν η τρόικα και οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.
Σχεδόν πενταπλάσιοι (!) από πέρυσι είναι οι φόροι που έβαλε στόχο να μαζέψει φέτος η κυβέρνηση. 5,1 δισ. έσοδα από φόρους προβλέπουν για φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου από 1,1 δισ. που ήταν πέρυσι! Πολύ περισσότεροι φόροι για πολύ λιγότερα εισοδήματα! Δεν διστάζουν να φορολογήσουν ακόμα και τη φτώχεια. Με τα κόλπα των τεκμηρίων θα κληθούν φέτος να πληρώσουν ακόμα και οι χωρίς εισόδημα άνεργοι που έχουν (ακόμη) σπίτι και ΙΧ!
Από 1 μέχρι 3 μηνιάτικα υπολογίζεται ο μέσος φόρος που θα πληρώσει κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος. Στα ίδια επίπεδα είναι και η φορολογική επιβάρυνση για μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα 2 στα 3 εκκαθαριστικά βγαίνουν χρεωστικά (πληρώνουν), όταν στις περσινές δηλώσεις η αναλογία ήταν 2 στους 10 (!), ενώ ο μέσος φόρος που προκύπτει ανέρχεται στα 1.540 ευρώ!
Η συγκυβέρνηση της «επαναδιαπραγμάτευσης», της «επιμήκυνσης» και της «απαγκίστρωσης» αποδεικνύεται γερά αγκιστρωμένη στο μνημόνιο, δουλικά υποτακτική στα ξένα αφεντικά της και αδιαπραγμάτευτη μόνο απέναντι στο λαό, εφαρμόζοντας «κατά γράμμα», απαρέγκλιτα, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς λοξοδρομήσεις όλα τα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων. Χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται ήδη με την πλάτη στον τοίχο αδυνατώντας να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους. Τα «κροκοδείλια» δάκρυα της κυβέρνησης δεν πείθουν κανέναν. Όσο και να αυξηθούν οι δόσεις, όσες ευκολίες πληρωμής και αν γίνουν, επί της ουσίας τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, η φοροαφαίμαξη θα παραμείνει.
Με τους αλλεπάλληλους φοροληστρικούς νόμους που ψηφίστηκαν καθ’ υπαγόρευση του μνημονίου έχουμε μια βίαιη αφαίρεση εισοδήματος από τις τσέπες των εργαζομένων, μια βίαιη μεταφορά τεράστιου πλούτου από τους «κάτω» προς τους «πάνω». Μία ληστεία για να γεμίσουν οι τσέπες του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών-δανειστών.
Όταν οι άνεργοι πλησιάζουν το 1,5 εκατομμύριο («επίσημα στοιχεία» ΕΛΣΤΑΤ), όταν το 68% των νοικοκυριών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (έκθεση Κομισιόν), όταν τα καθημερινά λουκέτα σε επιχειρήσεις και μικρομάγαζα αποκτούν μορφή χιονοστιβάδας, όταν η εργοδοσία έχει κηρύξει «στάση πληρωμών» και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, όταν οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις καθημερινές τους ανάγκες, την ίδια στιγμή προωθείται από την κυβέρνηση μια πρωτοφανής φορολογική λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.
Και μιλάμε μόνο για τους άμεσους φόρους, χωρίς δηλαδή να υπολογίζουμε την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από την έμμεση φορολογία (ΦΠΑ, ΕΦΚ κ.λπ.). Το πετρέλαιο θα είναι απλησίαστο το χειμώνα.
Από κοντά και το φορολογικό «σαφάρι» για πάνω από 900.000 φορολογούμενους με κατασχέσεις κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, ακόμα και με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων (!) για ληξιπρόθεσμα χρέη από 300 ευρώ και πάνω! Φορομπηξία χωρίς τελειωμό.
•    Λαός και εργαζόμενοι τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις, τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από το κοινοβουλευτικό θέατρο των «επερωτήσεων» και των «νομοθετικών πρωτοβουλιών», τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από το διαγκωνισμό προτάσεων και εντυπωσιασμού της «αντιμνημονιακής» αντιπολίτευσης.
Μπορούν να ελπίζουν μόνο στο δικό τους κίνημα, μόνο στους δικούς τους αγώνες. Λαός και εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αντισταθούν. Συνεχίζοντας στα βήματα των μεγάλων λαϊκών και εργατικών κινητοποιήσεων των προηγούμενων χρόνων.
•    Διεκδικώντας δουλειά, εισόδημα, πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
•    Διεκδικώντας επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όλη την περίοδο ανεργίας.
•    Αγωνιζόμενοι ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
•    Απαιτώντας την κατάργηση των χαρατσιών (τέλος αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, ΔΕΗ)
•    Απαιτώντας τη δραστική μείωση των άμεσων και έμμεσων φόρων. Να μην ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου και η κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
•    Για να καταργηθούν τα «τεκμήρια» της φορομπηξίας .
•    Για να μην πληρώσουν φόρο οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Συλλογικά, μαζικά και οργανωμένα, με όρους κινήματος, μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε στη φοροεπιδρομή και στα χαράτσια, να ανατρέψουμε τη φορομπηχτική πολιτική, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας κλέβουν. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!