Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

6 Αυγ 2012

Ρατσιστική αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρόσφατη επιχείρηση “σκούπα” κατά των μεταναστών έριξε τις μάσκες της δήθεν καταπολέμησης της εγκληματικότητας και έδειξε το ρατσιστικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Με εντολή του πρωθυπουργού Σαμαρά η αστυνομία μπαίνει σε σπίτια, σταματάει και προσαγάγει όλους τους μετανάστες με μοναδικό κριτήριο το χρώμα τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί, το Σάββατο 4 Αυγούστου από τις 4.900 προσαγωγές που έγιναν, οι 1.130 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατηγορία την “παράνομη διαμονή” στη χώρα.

Μόνο θράσος δείχνει η κωδική ονομασία “Ξένιος Δίας” από τον υπουργό Δένδια και η προσπάθεια του να παρουσιάσει το πογκρόμ ως πράξη διασφάλισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων των μεταναστών. Από την άλλη είναι σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τις λαϊκές μάζες από την πραγματική αιτία των προβλημάτων τους, όπως αποτυπώνεται στην ομιλία Δένδια στη βουλή όπου χαρακτηρίζει το μεταναστευτικό «μεγαλύτερο πρόβλημα και από το οικονομικό». Ο ίδιος συναγωνίζεται τα εθνικιστικά παραληρήματα της Χρυσής Αυγής βαφτίζοντας τους μετανάστες εισβολείς και το μεταναστευτικό «πρόκληση εθνικού μεγέθους» όπου αν δεν αντιμετωπιστεί «κινδυνεύουμε με πλήρη αλλοίωση της κοινωνίας»!

Η βαρβαρότητα απέναντι στους μετανάστες συμπληρώνει το αντιλαϊκό προφίλ της κυβέρνησης που μέχρι τώρα έχει δείξει ξεκάθαρα ότι η πολιτική της απέναντι στο λαό, όταν αυτός παλεύει ενάντια στους πραγματικούς του εχθρούς, θα είναι η επιβολή της “νομιμότητας” με τρομοκρατία και καταστολή. Οι εργαζόμενοι μετανάστες όπως και κάθε εργαζόμενος, παράγουν πλούτο και θέσεις εργασίας. Δεν αποτελούν “βάρος” αλλά αντίθετα συμβάλλουν στην οικονομία. Όταν τους χρειάζονταν τους ξεζούμιζαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο και σήμερα “ανακαλύπτουν” ότι είναι “επικίνδυνοι” για τη χώρα. Επικίνδυνοι για το λαό και τη χώρα είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός.

Η καταδίκη του ρατσιστικού πογκρόμ και της βαρβαρότητας απέναντι στους μετανάστες, το πιο καταπιεσμένο κομμάτι της εργατικής τάξης, είναι καθήκον για όλους τους αριστερούς, δημοκράτες και όλους τους συνειδητοποιημένους εργάτες της χώρας. Όπως και η ταυτόχρονη αποκάλυψη των πραγματικών εχθρών του λαού και των εργαζόμενων.