Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Μαΐ 2006

Όχι στο νέο νόμο-πλαίσιο

Ενιαίος μαζικός παρατεταμένος αγώνας

Η φοιτητική διαδήλωση στις 25/5, αλλά και η συνάντηση των Γενικών Συνελεύσεων αμέσως μετά, θύμιζε σκηνές από τα «παλιά» του φ.κ. Αλλά κυρίως έδειχνε σκηνές από το μέλλον της πολιτικοποίησης και των μαζικών αγώνων που έχει ανάγκη η νεολαία. Με «αδιευκρίνιστο» το ποιος είναι ο πολιτικός στόχος, και τι αυτός σημαίνει στην πρακτική και στις επιλογές του κινήματος, χιλιάδες φοιτητές, με πολλές δεκάδες καταλήψεις και μαζικές Γ.Σ. σε όλη τη χώρα, αναζητούν ενστικτώδικα, απαιτούν πολιτικό κίνημα, οργάνωση, αγώνα. Την ίδια στιγμή το ΥΠΕΠΘ ανακοινώνει «συμπληρωματικές αλλαγές» στο νέο νόμο πλαίσιο, κατάργησης των ελεύθερων μεταφορών, δείχνοντας έτσι την απόφαση του συστήματος να σκληρήνει ακόμα περισσότερο την επίθεση ενάντια στη νέα γενιά.
Είναι αναμφισβήτητο ότι για το σύστημα «ήρθε η ώρα της νεολαίας». Ηρθε η ώρα να σαρωθούν τα δικαιώματά της, να μπει στην προκρούστεια κλίνη της άγριας επίθεσης. Μαζί με αυτό, γίνεται φανερό πως είναι κρίσιμη η στήριξη-ανάπτυξη του αγώνα, που δεν μπορεί να γίνει παρά με βάση το δίπτυχο: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ – ΕΝΙΑΙΟΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Η ανάδειξη αυτού του δίπτυχου, η έμπρακτη έκφρασή του και υποστήριξή του είναι η απόλυτη και κρίσιμη προτεραιότητα, απέναντι σε εχθρούς και κάλπικους φίλους, απέναντι σε εκβιασμούς, διλήμματα και συγχύσεις που καλλιεργούνται απέναντι και μέσα στο κίνημα. Είναι η στιγμή που μπορούν να συμβούν σημαντικές μετατοπίσεις, είναι η στιγμή που μπορούν οι αγωνιστικές δυνάμεις να ακουστούν, να αναλάβουν ευρύτερο ρόλο και ευθύνες. Να παλέψουμε με τόλμη και επιμονή!