Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Μαΐ 2006

Διεθνιστικό Φόρουμ Αλληλεγγύης στο Νεπάλ

Κεντρική Επιτροπή
Γερμανία 10-5-06

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ

Μας ανησυχεί βαθύτατα το γεγονός ότι πολλοί Νεπαλέζοι, θύματα του μισο-φεουδαρχικού, μισο-αποικιακού και αντιδημοκρατικού κράτους του Νεπάλ, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, έχουν συλληφθεί από τις γερμανικές αρχές σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας.
Οι Shrestha Rajkumar, Joshi Yogesh και Thapa Shailendra από το Markishcher Kries, ο Sharma Kumar από το Mόnster και ο Sharma Kumar από το Olpe Kreis συνελήφθησαν αυτή τη βδομάδα και κρατούνται στη φυλακή του Bόren, αναμένοντας την απέλαση τους στο Νεπάλ. Υπάρχουν και άλλες βεβαιωμένες συλλήψεις Νεπαλέζων σε περιοχές της Βόρειας Βεστφαλίας και άλλα κρατίδια.
Οι κρατούμενοι κ.κ. Shrestha, Joshi και Thapa έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 9 Μάη 2006. Μόλις ξεκίνησαν την απεργία πείνας αποκόπηκαν από τους υπόλοιπους και τους απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις και η επικοινωνία με φίλους τους. Η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώνεται σταδιακά.
Όλοι γνωρίζουν ότι ο Νεπαλέζικος λαός, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας, τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τα δακρυγόνα και τις σφαίρες, αγωνιζόταν τον περασμένο μήνα απαιτώντας την πλήρη κατάργηση του μοναρχικού συστήματος και την εγκαθίδρυση ενός πλήρους δημοκρατικού συστήματος στη χώρα. Στη διάρκεια των 19 ημερών μαζικής διαμαρτυρίας περισσότεροι από 21 Νεπαλέζοι σκοτώθηκαν και 6000 τραυματίστηκαν. Η αγριότητα του Νεπαλέζικου Βασιλικού Στρατού και της Ένοπλης Αστυνομίας ξεσκεπάστηκε πλατιά από διάφορα ΜΜΕ, όπως το BBC, το CNN, κλπ.
Μετά τη συνωμοσία του δεσποτικού Gyanendra για την επαναλειτουργία του κοινοβουλίου, χωρίς να λάβει υπόψη του τις λαϊκές απαιτήσεις, τα πολιτικά κόμματα του Νεπάλ σχημάτισαν κυβέρνηση και συμμάχησαν με τον φεουδαρχικό Gyanendra. Τα πολιτικά κόμματα πρόδωσαν τη φωνή των μαζών, την κοινωνία των πολιτών και το ΚΚΝ (Μαοϊκό). Αντί να κάνουν ριζικές αλλαγές, να υποτάξουν το Βασιλικό Στρατό στο λαό και να διώξουν το μονάρχη, αυτά τα κόμματα διαγκωνίζονται για τα υπουργεία και δεν απαντούν στα λαϊκά αιτήματα και τα αιτήματα του ΚΚΝ (Μαοϊκού), πράγμα που απλά θα παρατείνει τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα. Έτσι, μετά τις διαμαρτυρίες, αυτό που άλλαξε είναι μόνο τα πρόσωπα, ενώ η βαρβαρότητα, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κλπ είναι σε άσχημη κατάσταση.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για να εκπληρωθούν οι λαϊκές επιθυμίες, όπως εκφράστηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων του Νεπαλέζικου λαού για ειρήνη, πρόοδο και δημοκρατία, πρέπει να υπάρξει διακήρυξη για ένα μεταβατικό σύνταγμα, σχηματισμός προσωρινής κυβέρνησης με τους Μαοϊκούς και άνευ όρων σύγκλιση συντακτικής συνέλευσης. Χωρίς αυτά ούτε τα συμφέροντα του Νεπαλέζικου λαού θα εκπληρωθούν ούτε ο εμφύλιος πόλεμος θα σταματήσει.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στη φυλακή και σε «συγκρούσεις» και πάνω από 15.000 είναι εξαφανισμένοι. Η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι εξωδικαστικές δολοφονίες, οι ομαδικοί βιασμοί, οι σφαγές και ο κίνδυνος από τα πολιτικά εγκλήματα ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να κρυφτούν ή να αυτοεξοριστούν μέχρις ότου αποκατασταθεί η πλήρης λαϊκή εξουσία. Γι’ αυτό είναι τελείως γελοίο και ξεκάθαρα άδικο να απελαύνονται Νεπαλέζοι προτού εγκαθιδρυθεί η πλήρης δημοκρατία στο Νεπάλ.
Γι΄ αυτό το λόγο απαιτούμε επειγόντως και κάνουμε έκκληση σε όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη Γερμανική κυβέρνηση, τον Τύπο και την κοινωνία των πολιτών να σταματήσουν οι απελάσεις και να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι χωρίς όρους, μέχρι την εγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού Νεπάλ.

Binod Tiwari
Γενικός Γραμματέας
Διεθνιστικό Φόρουμ Αλληλεγγύης στο Νεπάλ
Κεντρική Επιτροπή
Γερμανία 10-5-2006