Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Μαΐ 2006

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Σε συνθήκες λιτότητας που έχει επιβληθεί εδώ και δυο δεκαετίες, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων. Οι λεγόμενες αυξήσεις στους μισθούς - εκεί που έχουν δοθεί, καθώς και σε άλλους χώρους και κλάδους που πρόκειται να δοθούν- δεν καλύπτουν ούτε τον επίσημο πληθωρισμό. Αυτό σημαίνει μείωση του πραγματικού εισοδήματος και σε συνδυασμό με τις απανωτές αυξήσεις στα είδη ευρείας κατανάλωσης, οι συνθήκες διαβίωσης των εργατικών και λαϊκών οικογενειών γίνονται ολοένα και πιο δυσμενείς.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση καταργεί με νόμο τις συλλογικές συμβάσεις στις ΔΕΚΟ, γεγονός που αξιοποιούν και οι τραπεζίτες οι οποίοι, ανοιχτά πλέον, δεν αναγνωρίζουν την ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων, την ΟΤΟΕ και αρνούνται να υπογράψουν μαζί της συλλογική σύμβαση.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας την πλήρη στήριξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και αυτή των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ -αναζητώντας συνενόχους μέσα από τον δήθεν διάλογο- οργανώνει νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό με στόχο τον περιορισμό των πρόωρων συντάξεων και των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την παραπέρα αύξηση των χρονικών ορίων συνταξιοδότησης καθώς και την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων. 

Το κεφάλαιο και η κυβέρνηση, βλέποντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να βαδίζουν από υποχώρηση σε υποχώρηση, προχωρούν σε επίδειξη δύναμης και κυνισμού, επιχειρώντας να μην αφήσουν τίποτα όρθιο που να θυμίζει καταχτήσεις και δικαιώματα. Στη βάση αυτή, καταργούν το 8ωρο και αυξάνουν τις εργάσιμες ώρες όσο θέλουν και όποτε θέλουν και έχουν επιβάλει δεκάδες μορφές «ευελιξίας», κάνοντας τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο.

Η 24ωρη απεργία την Τετάρτη 10 Μάη στο Δημόσιο στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, θα πρέπει να αποτελέσει για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς, αφετηρία για το ξεκίνημα νέων αγώνων, μαζικών και μαχητικών, που θα βάζουν στο κέντρο της αντιπαράθεσης την πολιτική της κυβέρνησης και του κεφάλαιου με στόχο την ανατροπή της. Να πάρουν οι αγώνες πολιτικό χαρακτήρα, αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς φορείς της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης και όσους τη στηρίζουν.
Σε αυτή τη μάχη είναι ανάγκη να μπουν όλες οι δυνάμεις, όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, που βλέπουν τις καταχτήσεις τους να σαρώνονται. Που νιώθουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο όλο και πιο έντονα. Να ενισχύσουν το δρόμο της αντίστασης, την ενότητα των αγώνων, την ταξική ενότητα. Για να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι συσχετισμοί δύναμης! Για να φτάσουν οι αγώνες σε νίκες!

Πραγματικές αυξήσεις στο κόστος της ζωής
Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων
Κανένα διάλογο με αυτούς που μας ληστεύουν
Όχι στην άρση της μονιμότητας

Ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις

Ταξική Πορεία