Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Μαΐ 2006

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΡΑΝΗ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Το κλείσιμο της καπνοβιομηχανίας «ΚΕΡΑΝΗΣ» που μετρά 80 χρόνια ζωής, είναι μια ακόμη πρόκληση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς το σύνολο της εργατική τάξης και των εργαζομένων.

Είναι μια ακόμη περίπτωση -από τις εκατοντάδες- που ο μόχθος των ανθρώπων του μεροκάματου μετατράπηκε σε κέρδη εκατομμυρίων για τους επιχειρηματίες που κατά καιρούς πέρασαν απ' αυτήν, για τους τραπεζικούς ομίλους και τους κηφήνες του χρηματιστηρίου που την αφαίμαξαν οικονομικά και τώρα την οδηγούν στο κλείσιμο.

Ο «ΚΕΡΑΝΗΣ» μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης με βάση το άρθρο 46α και για τους 150 εργαζόμενους, που έχουν 9 μήνες απλήρωτοι, γίνεται ορατό πια το κλείσιμο του καπνεργοστασίου που άφησε το αποτύπωμά του στην εργατική ιστορία του Πειραιά.

Η πολιτική της ανεργίας δεν αφορά μόνο αυτούς που την βιώνουν ήδη ή εκείνους που αντιμετωπίζουν άμεσα την προοπτική της, αλλά και όσους εργάζονται. Ο αυξανόμενος αριθμός των «λουκέτων» και των μαζικών απολύσεων δημιουργεί και εντείνει ένα γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που συμπιέζει το εργατικό κόστος και αφανίζει τις εργατικές καταχτήσεις και τα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς. Το πρόβλημα, δηλαδή, για την εργατιά και τους εργαζόμενους είναι ταυτόχρονα και πηγή πλούτου για την εργοδοσία.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική οφείλουμε και πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση: ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ. Να αποκαλύψουμε ότι πίσω από την «ανταγωνιστικότητά» τους κρύβεται μια ανελέητη κούρσα με «καύσιμα» τις ζωές και τα δικαιώματά μας· πίσω από την «εθνική ανάπτυξη» κρύβεται ο ατέλειωτος πλουτισμός μιας χούφτας εκμεταλλευτών σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού αυτής της χώρας.

Ο αγώνας των εργαζομένων του «ΚΕΡΑΝΗ», όπως και όλοι οι αγώνες που ξεσπούν καθημερινά, είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ. Είναι αγώνες ενάντια στο κλίμα της υποταγής, του φόβου και της τρομοκρατίας των ΜΑΤ και των διώξεων.

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Απαιτούν και αξίζουν την αλληλεγγύη όλων μας. Μόνο έτσι μπορούν να κερδίσουν, μόνο έτσι μπορούν να φέρουν και νέους, πιο μαζικούς αγώνες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ «ΚΕΡΑΝΗ»!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ!

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ!

Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις
Ταξική Πορεία