Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Μαΐ 2006

Γερμανία. Συλλήψεις πολιτικών προσφύγων από το Νεπάλ

Είναι φανερό ότι η επαναστατική διαδικασία στο Νεπάλ έχει θορυβήσει όχι μόνο τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, αλλά και άλλους που εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται να αναμειγνύονται άμεσα. Ετσι, εκτός από τους «άμεσα ενδιαφερόμενους» γείτονες, Ινδία και Κίνα, και η ΕΕ «προσφέρει» όποτε μπορεί τις καλές της υπηρεσίες στη μοναρχία, ενώ χώρες όπως το Βέλγιο παρέχουν και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Αλλες χώρες, όπως η Γερμανία, προχώρησαν πρόσφατα σε μαζικές συλλήψεις πολιτικών προσφύγων από το Νεπάλ, με το πρόσχημα της υποστήριξης σε «τρομοκρατική» οργάνωση, και ετοιμάζονται να τους απελάσουν. Αρκετοί πρόσφυγες κατέφευγαν σε απεργία πείνας για να αποτρέψουν τις απελάσεις, ενώ το Διεθνιστικό Φόρουμ Αλληλεγγύης στο Νεπάλ έκανε επείγουσα έκκληση σε κάθε προοδευτική οργάνωση για υποστήριξη.
Το ΚΚΕ(μ-λ) ανταποκρινόμενο σε αυτή την έκκληση έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους απειλούμενους με απέλαση πολιτικούς πρόσφυγες, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και το σταμάτημα των απελάσεων.