Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Μαΐ 2006

Δολοφονική επίθεση βρετανών ΝΑΤΟϊκών σε Χανιώτες!

Για άλλη μια φορά οι ΝΑΤΟϊκοί ράμπο έδειξαν ότι συμπεριφέρονται στον τόπο μας σαν κατακτητές και μας αντιμετωπίζουν σαν άποικους.
Το βράδυ της Παρασκευής 19 Μάη δύο βρετανοί ναύτες επιτέθηκαν ενάντια σε δύο Χανιώτες με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται ο ένας στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι. Γεγονός το οποίο δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, αφού τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν αυτά τα κρούσματα γιατί έχουν την ουσιαστική κάλυψη ντόπιων παραγόντων και της κυβέρνησης η οποία έχει παραχωρήσει τα πάντα στους αμερικανονατοϊκούς. Επειδή τις επόμενες μέρες (Τρίτη 22 Μάη) είχε προγραμματιστεί ο κατάπλους του πυρηνοκίνητου αμερικάνικου αεροπλανοφόρου «Εντερπράιζ», οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο την Κυριακή 21 Μάη και καταδικάστηκαν σε 2,5 χρόνια φυλάκισης. Ποινή που είναι εξαγοράσιμη, αλλά όχι εφέσιμη. Να κλείσει το ζήτημα όσο πιο γρήγορα γίνεται δηλαδή.
Ο κατάπλους του αεροπλανοφόρου «Εντερπράιζ» στο λιμάνι της Σούδας μια μέρα μετά τις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση. Η προσβλητική και προκλητική ενέργεια να στηθεί μια φιέστα «για να τιμήσουν και οι Αμερικάνοι τη Μάχη της Κρήτης» με καταθέσεις στεφάνων απ’ τον εκπρόσωπο της αμερικάνικης πρεσβείας και από τον κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου είναι απόδειξη της υποτέλειας της κυβέρνησης και της πλήρους ευθυγράμμισής της στις απαιτήσεις των ΗΠΑ. Ενέργεια ιεροσυλίας απέναντι στους νεκρούς του αντιφασιστικού και απελευθερωτικού αγώνα, αλλά και προσβλητική απέναντι στα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας που τόσες φορές έχει εκφράσει την αντίθεσή του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και αλλού. Ενέργεια που αποτελεί δικαίωση της απαίτησης του αμερικάνου πρεσβευτή να ελλιμενίζονται ξανά τα αεροπλανοφόρα στη Σούδα και απόδειξη της δουλοπρέπειας και της ξενοδουλείας των τοπικών βουλευτών (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), του δημάρχου Χανίων, που έσπευσαν να διατρανώσουν τη συμφωνία τους με τις απαιτήσεις του πρεσβευτή. Βέβαια και κάποιοι καταστηματάρχες του παλιού λιμανιού που θέλουν να μετατρέψουν τα Χανιά σε σύγχρονη Τρούμπα για να καρπωθούν τα ματοβαμμένα δολάρια των ράμπο αισθάνθηκαν ικανοποιημένοι.
Στη φιέστα που διοργάνωσαν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν και παιδιά από τα ειδικά σχολεία της πόλης, όμως ο Σύλλογος Δασκάλων κάλεσε τα μέλη του να μη συμμετέχουν.
Η Επιτροπή κατά των ξένων Βάσεων και της Εξάρτησης και άλλοι φορείς της πόλης κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τη δολοφονική επίθεση των ΝΑΤΟϊκών ενάντια στο συμπολίτη μας. Την Τρίτη, όταν έγινε γνωστό από τον τοπικό Τύπο ότι έχει έρθει το αεροπλανοφόρο, η Επιτροπή κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης κάλεσε σε συγκέντρωση το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς την ίδια ώρα που καλούσε και η Επιτροπή Ειρήνης. Πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου αντήχησαν τα συνθήματα «Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ», «Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών» κ.ά . Επίσης μέλη της Επιτροπής κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης έκαναν μαζική αφισοκόλληση της αφίσας με τα συνθήματα «Εξω τα αεροπλανοφόρα από τη Σούδα! Εξω οι βάσεις του θανάτου!», αφίσα που έχει υπογραφεί από πολλούς μαζικούς φορείς των Χανίων.
Για άλλη μια φορά λοιπόν 6.500 ράμπο θα κατακλύσουν την πόλη μας, θα συμπεριφερθούν σαν κατακτητές, θα μας αντιμετωπίσουν σαν άποικους, θα χρησιμοποιήσουν την πόλη μας σαν σύγχρονη Τρούμπα και θα φύγουν για να συνεχίσουν τις «ευγενικές» τους δραστηριότητες (ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε χώρες, βασανιστήρια, δολοφονίες αμάχων)…
Μέχρι και υπαίθριες χημικές τουαλέτες στήθηκαν, με την άδεια του Δήμου Χανιών, δίπλα στο μνημείο του ναυαγίου του πλοίου «Ηράκλειο» προκειμένου να εξυπηρετηθούν, αφού κατεβαίνουν στην πόλη κατά χιλιάδες!!!

Οταν το λιμάνι της Σούδας και το Ακρωτήρι έχουν μετατραπεί σε ορμητήριο φονιάδων ενάντια στους λαούς.
Οταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν μετατρέψει τη χώρα σε «ξέφραγο αμπέλι» προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα. Οταν έλληνες φαντάροι στέλνονται στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν και όπου αλλού απαιτούν οι Αμερικανονατοϊκοί.
ΤΟΤΕ οι κίνδυνοι για το λαό μας γίνονται όλο και πιο κοντινοί. Και πρέπει να ανησυχούμε. Ιδιαίτερα όταν ο επιτετραμμένος της αμερικάνικης πρεσβείας δηλώνει ότι «οι χώρες μας από κοινού συνεργάζονται για να εξαπλώσουν τα δώρα της ειρήνης και της ελευθερίας σε ολόκληρο τον κόσμο»!!! (Χανιά 23 Μάη). Δηλαδή τον όλεθρο, τον θάνατο, τα βασανιστήρια, τη δυστυχία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Γι’ αυτό η Επιτροπή κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός και, όπως κατέληγε στην προκήρυξή της, «καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να μαζικοποιήσουν και να δυναμώσουν το αντιβασικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα».