Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

4 Ιουλ 2007

Το Πήλιο δεν κάηκε …. το κάψανε !

Πάνω απο 35000 στρέμματα καμμένο δάσος και πάνω από 12000 στρέμματα καλλιεργειών (ελιές,μηλιές και καστανιές) ήταν το αποτέλεσμα της καταστροφικής πυρκαγιάς στο νοτιοανατολικό Πήλιο.Οργή και αγανάκτηση των κατοίκων και των αγροτών της περιοχής που πάλεψαν μόνοι τους και ουσιαστικά αβοήθητοι.

Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούμε να νοιώσουμε για τη καταστροφή του όμορφου βουνού, του πνεύμονα οξυγόνου, της ίδιας της ζωής και του κόπου των κατοίκων και των αγροτών της περιοχής.
O κόσμος του νοτιοανατολικού Πηλίου έδωσε την μάχη της φωτιάς μόνος του και ουσιαστικά αβοήθητος. Η λαϊκή αλληλεγγύη και η λαϊκή αυτοοργάνωση είναι το μόνο πραγματικό στήριγμα που έχουμε σήμερα απέναντι στις καταστροφές που προκαλούνται από την ασυδοσία και την αδιαφορία του εκμεταλλευτικού συστήματος και του πολιτικού του προσωπικού για τη ζωή και τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.
Άλλη μία «καταστροφή» προστέθηκε στις τόσες που έχουν υποστεί και άλλες περιοχές της χώρας αλλά και του τόπου μας. Πλημμύρες, καύσωνας, φωτιές σε έναν καταστροφικό, για το λαό, κύκλο που όχι μόνο δεν σταματά αλλά αυξάνεται και εντείνονται οι συνέπειές του.
Όλοι οι κυβερνώντες μας λένε συνέχεια ότι φταίει ο καύσωνας, ο αέρας που φυσάει, τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και ότι άλλο σκεφθούν για να αποκρύψουν την πραγματικότητα. Για να αποκρύψουν ότι τα μοναδικά «σχέδια» που κάνουν είναι αυτά για την «αξιοποίηση» κάθε φυσικού πλούτου με σκοπό την ενίσχυση και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Οι μοναδικές «υποδομές» που συγκροτούν είναι αυτές των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) για το ξεπούλημα δημόσιων εκτάσεων στην «ιδιωτική πρωτοβουλία». Είναι αυτοί που ξοδεύουν τεράστια ποσά σε έργα και εκδηλώσεις βιτρίνας και στερούν όλες τις υποδομές από ζωτικής σημασίας έργα για την πλειοψηφία του κόσμου. Είναι αυτοί που τα έργα υποδομής δεν τα κοστολογούν με τις πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες αλλά με το πόσο κερδοφόρα θα είναι για τους «αναδόχους» τους.
Για την καταστροφή του Πηλίου υπάρχουν αιτίες και υπεύθυνοι. Οι αιτίες είναι πολιτικές και βαρύνουν αυτούς που όχι μόνο δεν προστατεύουν την ζωή μας, την υγεία μας, τη φύση και το περιβάλλον αλλά τα θυσιάζουν όλα στο βωμό του κέρδους μιας μειοψηφίας του πλούτου. Υπεύθυνοι είναι , όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, που συνεχίζουν τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων για να γίνουν «επενδύσεις» για «ανάπτυξη», είναι αυτοί που με την αναθεώρηση του άρθρου 24 του συντάγματος ,για τα δάση, ανοίγουν την όρεξη σε οικοπεδοφάγους-εμπρηστές. Είναι αυτοί που «ξεχνάνε» τις χωματερές των σκουπιδιών και δεν κάνουν κανένα έργο πυροπροστασίας. Είναι όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι νοιώθουν θλίψη και εκδηλώνουν την δήθεν συμπαράστασή τους στον κόσμο που καταστράφηκε, επί της ουσίας, όμως, χρησιμοποιούν την κατεστραμμένη περιοχή και το καμένο δάσος σαν «φόντο» για προεκλογική προβολή και σαν απόδειξη της «ευαισθησίας» τους για τη φύση και το περιβάλλον.


Το ΚΚΕ(μ-λ) στέκεται αλληλέγγυο με τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους νέους του Βόλου και της Μαγνησίας να αγωνιστούμε για :

  • Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες από την φωτιά.
  • Να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα δάσους.
  • Να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές.
  • Να αντισταθούμε στις πολιτικές που «καίνε» τα όνειρα και τις ζωές μας !


Κ Κ Ε (μ-λ)