Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

25 Ιουλ 2007

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Κόντρα στην εκλογολογία να μπουν στο επίκεντρο τα προβλήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς

Πολιτική εξόρμηση με περιοδείες σε χωριά του νομού γίνεται αυτό το διάστημα από την οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ). Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα χωριά Φράγκο, Ρούσσο, Αγία Τριάδα, Προάστιο, Μητρόπολη, Πεδινό, Κρανιά, Μαραθέα, Κέδρο, Καλλιφώνι, Ματαράγκα κ.λπ. Με τις επισκέψεις αυτές και τις επαφές με τον αγροτόκοσμο το ΚΚΕ(μ-λ) επιδιώκει να κατανοήσει καλύτερα, να διαπιστώσει από κοντά και να ακούσει «από πρώτο χέρι» τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φτωχομεσαία αγροτιά. Επιδιώκει παράλληλα να προβάλει και να προπαγανδίσει τις δικές του απόψεις για αυτά τα προβλήματα αλλά και για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση. Στις εξορμήσεις αυτές μοιράζεται πλατιά προκήρυξη που αναφέρεται στα προβλήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, ενώ παράλληλα οι απόψεις του ΚΚΕ(μ-λ) προπαγανδίζονται και από ειδική αφίσα που τυπώθηκε από την οργάνωση Καρδίτσας. Η προκήρυξη που μοιράζεται είναι η παρακάτω:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότη, αγρότισσα
Τα προβλήματα της αγροτιάς χρόνο με το χρόνο γίνονται και περισσότερα. Χιλιάδες αγροτικές οικογένειες ζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ενώ στα χωριά βασιλεύει η εγκατάλειψη. Και φέτος όπως και στα προηγούμενα χρόνια είδαμε το αγροτικό εισόδημα να μειώνεται, το βιοτικό επίπεδο να χειροτερεύει, τα χρέη στην τράπεζα και τους εμπόρους να φουσκώνουν, να ερημώνουν τα χωριά και να ξεκληρίζονται οι φτωχομεσαίοι αγρότες. Στα χρόνια που έρχονται η κατάσταση θα χειροτερεύσει.
Τον ξέρουμε τον ένοχο. Ξέρουμε και την αιτία. Είναι η Ε.Ε. και η αντιαγροτική της πολιτική. Είναι και οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική. Μια πολιτική που τη ζούμε εδώ και χρόνια και που έχει στόχο να μειώσει τον αγροτικό πληθυσμό, να ξεκληρίσει τους φτωχομεσαίους αγρότες. Με την παλιά ΚΑΠ αυτό γινόταν με τις χαμηλές τιμές, με τα πλαφόν, με τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, με χίλια δυο κόλπα… Με τη νέα ΚΑΠ γίνονται πάλι τα ίδια. Πάλι οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Πάλι το εισόδημά τους μειώνεται, πάλι δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους, πάλι δεν μπορούν να δώσουν μέλλον και ελπίδα στα παιδιά τους.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έλεγαν και λένε στους αγρότες ότι με τη νέα ΚΑΠ και την αποσυνδεδεμένη ενίσχυση θα έχουν σίγουρο και εξασφαλισμένο εισόδημα. Στην πραγματικότητα δεν έχουν εισόδημα, αλλά επίδομα, όπως το επίδομα ανεργίας και το επίδομα απορίας. Με την αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή θέλουν να αποσυνδέσουν τους αγρότες από τα χωράφια, να τους αποσυνδέσουν από την παραγωγή. Να μην καλλιεργούν, να μην παράγουν, να μη ζητάνε απορρόφηση της παραγωγής, να μη διεκδικούν τιμές.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση. Η ΚΑΠ, παλιά και νέα, αποδείχτηκε καταστροφική για τους φτωχομεσαίους αγρότες. Καταστράφηκε η αγροτική οικονομία, ξεπατώθηκαν παραδοσιακές καλλιέργειες, ξεκληρίστηκε η φτωχομεσαία αγροτιά γιατί έτσι ήθελαν τα μεγάλα συμφέροντα της Ευρώπης. Για να μην μπορεί η Ελλάδα να καλύψει τις βασικές διατροφικές της ανάγκες και από χώρα που έκανε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων να καταντήσει χώρα που κάνει εισαγωγές. Για να απορροφάμε την αγροτική υπερπαραγωγή και τα πλεονάσματα των χωρών της Δυτικής Ευρώπης.
Οχι μόνο οι αγρότες αλλά όλος ο εργαζόμενος λαός χτυπιέται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση της ΝΔ τα δίνει όλα στο κεφάλαιο: αυξήσεις-κοροϊδία σε μισθούς και συντάξεις που δεν καλύπτουν ούτε τον πληθωρισμό (στην πραγματικότητα μιλάμε για μείωση). Ακρίβεια και συνεχείς ανατιμήσεις στα προϊόντα, που εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα. Ανεργία που «μειώνεται» στα χαρτιά (με λογιστικά κόλπα) ενώ αυξάνεται στην πραγματικότητα. Εργατικά δικαιώματα και καταχτήσεις που καταργούνται το ένα πίσω από το άλλο (8ωρο, υπερωρίες, ασφάλιση κ.λπ.). Ο εργαζόμενος λαός βλέπει να μειώνεται το εισόδημά του, να χειροτερεύει το βιοτικό του επίπεδο και την ίδια στιγμή προκλητικός πλούτος να σωρεύεται από το αστικό κηφηναριό.
Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις, θέλει ανατροπή. Δεν είναι λύση οι μικροβελτιώσεις και τα μερεμέτια.
Να παλέψουμε ενάντια στην ΚΑΠ, παλιά και νέα, αναθεωρημένη και μη.
Ενάντια στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Για έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ
Για ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Για ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ,
Για ΝΑ 'ΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τις κάλπες. Για καλύτερες μέρες μπορεί να ελπίζει μόνο στους δικούς του αγώνες, εκεί είναι η διέξοδος. Οι πρόσφατοι αγώνες των φοιτητών έδειξαν το δρόμο. Μας δίδαξαν ότι με μαζικούς και παρατεταμένους αγώνες μπορούμε να 'χουμε νίκες, μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε υποχωρήσεις, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μέτωπο αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική».

Οι περιοδείες του ΚΚΕ(μ-λ) θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα σε άλλα χωριά του νομού.